Şimdi Ara

İşletim sistemini 32 bitten 64e nasıl yükseltebilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 7 Starter 32 bit işletim sistemli bir bilgisayar kullanıyorum ve maalesef bazı oyunları açmıyor. Nasıl 64 bite yükseltebilirim ? Formatla oluyor bildiğim kadarıyla ama tek bildiğim o. Yardımcı olursanız sevinirim
    RAM 2 GB -kullanılabilir 1,50 GB-

• NurAkyz N kullanıcısına yanıt
    Rami 2gb tutacaksan 64 bite gerek yok. Çünkü 64 bit boştayken 1- 1.2gb ram harcıyor. 32 bit ise 500-700mb arası ram kullanıyor. Rami 4gb yapıcam dersen o zaman 64 bit sistem kurabilirsin. Bunun için de 1 adet 64bit, iso uzantılı Windows kalıbı ve 1 adet Flash bellek veya dvd gerekiyor. Sonrası ise format kısmıdır ki bu konuda pek çok makale bulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 31 Ocak 2016; 1:49:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bak arkadaşımız detaylıca anlatmış :
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=82410686&p=1#82410686

• Rami nasıl 4gb yapabilirim ?
    Şu anda kullandığın ramin aynısından bir tane daha alıp yanındaki boş slota takarak..
    Anakartın marka ve modelini biliyorsan yaz buraya netten bakalım.

• Foxconn A74ML-K eğer yanlış bakmadıysam bu.
    Eğer anakartın linktekiyse ddr2 1066 ve 800 mhz ram destekliyor:
    http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=motherboard&U=en-us0000467

Şimdi öğrenmen gereken şey sendeki ramin hızı yani mhz değeri. Bunun için de speecy programını bilgisayarına indir ve kur. Ram/memory yazan sekmede ramin hızı ve boyutu yazar. Eğer 400mhz yazıyorsa 800mhz dir. Yok 533mhz yazıyorsa 1066mhz dir. Şimdi bak bakalım. Eğer bulamazsan ekran görüntüsü al buraya koy bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 31 Ocak 2016; 2:15:03 >
  • Ha bir de 667 mhz desteği var. Eğer sendeki buysa, bu da 333mhz olarak görünür.

• Bu galiba ama çözemedim ben.
    800mhz gibi görünüyor ama bir de Linkteki resim gibi tüm bileşenlerin olduğu sayfanın resmini al.
    https://store.donanimhaber.com/6e/0f/9d/6e0f9dbd3a56b52a77fa6d93fc209a75.PNG

• Aldım.
    Burada da yazmıyor
    Ama 800 mhz. Sen şimdi 2 gb 800 mhz ddr2 ram alacaksın. Mesela :
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/2-gb-ram-ddr2-800mhz-kingston-202615994?gclid=CMT--ODz0soCFUsOwwod1pYM4Q&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

Istersen bir de pcyi kapat, rami sök bilgisayarcıya götür. Zaten üzerinde de yazıyor bazılarının ne olduğu. Adam zaten bakar verir aynısından.

• Kasanın sadece aç-kapa düğmesine basan birine rami sök diyorsun,pek olacak bir şey değil ama teşekkürler :D
    Ben nerden bileyim ne kadar bilgi sahibi olduğunu
    Neyse, rami alınca format kolay. İlkinde tabiki biraz zor olur ama yapılmiycak şey değil. Takıldığın yer olursa sor, bi çok kişi yardım eder. İstersen kısa ve öz resimlerle anlatırım.

• Bilemezsin de öyle rami sök denilir mi :D Kasayı bile açmadım bugüne kadar ama açacağım merak ettim :D
    Formatı bir şekilde hallederim attığın linkte de gayet iyi anlatılmış zaten.
    Özür dilerim bayım, bi daha demem
    Ama bu işler böyledir. Söke taka, kıra döke öğrenilir. Ben kaç tane anakart yaktım. Senin şu aşamada bilmen gereken ilk şey, pc çalışır haldeyken, hatta kapalı da olsa fişe takılıyken içinden parça sökmemen. Özellikle pc çalışırken dokunma içine. Mümkünse yapmak istediğin her işlemi google'dan araştır. Resim ve videoları incele. Yani yanlış bişey yapma...

• Evet tarihin en büyük hatalarından biri yapıldı şuan :D 'Bayım' olmaması lazım onun :D
    Çok fazla bir şey yapmam zaten kasayı açarım, bir kaç video izler eğer yapabilirsem de rami söker kapatırım.
    Aaaa bak iyicene sıvadık
    Neyse de rami söküp kapatma, kapatıp rami sök

• Bilmiyordun ki sorun değil yani :D Ama Nur'dan nasıl anlamadın o ayrı bi konu tabi :D
    Kapatırım derken kasayı kapatırım demek istemiştim

Öyle ama ne biliyim heralde boşluğuma geldi
    Neyse sana kolay gelsin. Ben buralardayım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.