Şimdi Ara

İşletim sistemim Windows Ubuntu kurabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şimdi ki işletim sistemim Windows 7.Mac X OS veya Ubuntudan birini kurmak istiyorum ama Windows ta kalması gerekiyor nasıl kurabilirim?



  • Forumda arayınız.Hatta bu linux anasayfasında bile sorunuzun cevabı var.
  • Tabiki kubilirsiniz hemde çok basit bir şekilde...

    Hard diskinizi 2 bölüme ayırın birinde windows olsun.

    Diğerine ise çok rahat ubuntu kurabilirsiniz....
  • Ubuntu 10.10 u nun uygun versiyonunu indirin (64 bit 32 bit) win 7 altında bilgisiyarıma sağ tıklayıp yönetten disk yeni partionu oluşturun (yeriniz yoksa sorun değil ama daha iyi olur ayırması kolay olsun diye ben adını ubuntu koydum) indirdiğiniz imajı daemon ya da benzer programla açın içinden wubi.exe ye tıklayın adımları ilerleyin (kullanıcı adı, nereye kurulacağı, root şifreniz ki bu çok önemli her şeyde soracak) bilg.nızın kapasitesine göre 10 dakika filan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın açılışta size işletim sistemini soracak oradan ubuntuyu seçin bi 1 dakika daha sonra sistem hazır olacaktır sonrası kişiselleştirme filan, kaldırmak isterseniz win 7 altıdan program ekle kaldıra gelin ubuntu kaldır deyin olay bitti
  • Wubi önermem, göz atmak için güzel olabilir fakat bazen çok saçma sorunlar çıkarabiliyor ve stabilite problemleri yapabiliyor. Normal kurulum daha sağlıklı olur.
  • 4 makineye kurdum ne stabilite ne de takılma oldu eğer ayrı bir partiona kurarsanız sorun kalmıyor ama mevcut işlteim sistemiyle aynı partion üzerinde işlem yaparsanız hata yaşamanız muhtemeldir, insanlar nasıl kurulacağını bilmeden dosya sistemlerinin nasıl oluşturulacağını bilmeden nasıl pat diye linux kursun tamamıyla farklı yollar izleniyor üstelik kurarken otomatik kendi disk alanını oluştur derse bütün hd ubuntu tarafından elden geçirelecek ve ne windows ne de kişisel dosyalar kalacak, insanlar zaten marslı gibi bakıyor linuxa bir de üstüne başına böyle bir olay gelirse ne olacak "kardeş elimi sürmem linuxa içine etti makinanın" kurulumu mümkün mertebe kolay olan kendi dosyalarına ve kullanmaya alışık olduğu sisteme kolayca dönebileceği bir yol varken insanları korkutmamalı, bence Türkiye'deki linux kullanımının az olmasının sebebi kullananların yeni başlayanlara bak kardeşim ben tırmaladım aradım buldum sen de bul demeleridir (kişisel tecrübelerle sabittir) neyse konu dağıldı wubi yi kullanıp ayrı partiona kurulum yaparsanız hiçbir sorun yaşamazsınız sorun olursa da windowsa döner kaldır deyip baştan birdaha kurarsınız ki kaldırması 10 saniye bile sürmüyor.




  • ben de wubi önermiyorum.
    çünkü linux kernelinin orjinal sistemi ext3/4'tür.
    siz ise ntfs'ye kurulum yaptığınızdan kernele ekstradan ntfs-3g ve ntfspros module ediliyor.
    zaten ext4 ntfs hız karşılaştırmalarına baktıysanız bilirsiniz, özellikle dosya kopyalama, silme, taşıma hızlarında muazzam fark var.
    bu da performansı %5-10 arası düşürüp stabilite problemlerine yol açabiliyor.
    daha önce herhangi bir işletim sistemi(winxp, vista, 7) kurduysan zaten bilirsin.
    iso'yu cd'ye yazıp kuracaksın, işte bu kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tony_almeida -- 20 Şubat 2011; 23:27:48 >
  • belli bir süre 1-2 hafta kullanmak için wubi öneririm. Herhangibir zararını görmedim. Hatta program ekle/kaldır dan kaldırıılıyor.
  • Bakmak amaçlı Wubi kullanabilirsiniz. Her ne kadar Ntfs ile Linux güzel çalışmasada. Eğer beğenirseniz Hard Disk'ki ikiye ayırıp Linux kullanabilirsiniz. Yalnız Ubuntu yerine Mint daha güzel olacaktır. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.