Şimdi Ara

İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLEME HATASI..! ÇARESİZ.. KALDIK :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR DAHA ONCE BILGISAYARIMDA WINDOWS XP YUKLUYDU YALNIZ ELEKTIRIK GITTIKDEN SONRA ACILDIGINDA NTFLS EKSIK GIBI BIR YAZI CIKDI ARDINDAN WINDOWS ME KURULDU, ME KURMAMIZIN NEDENI XP KURARKEN BICIMLENDIRMEDEN SONRA BILGISAYAR TEKRAR RESETLENIYOR KURULUM DEVAM EDECEKKEN ISLETIM SISTEMI YUKLEME HATASI CIKIYOR CARESIZLIKDEN KURDUK SIMDI BU WINDOWS COKDU XP KURMAK ISTEDIGIMIZDE AYNI HATAYI YINE VERIYOR FORMATDAN HARDDISK SASIRDI ARTIK, NEYAPDIYSAK OLMADI BU HATAYI NASIL GIDERECEGIZ ACIL YARDIMINIZI RICA EDIYORUM, DAHA ONCE YAPMIYORDU... SORUN NEDIR NASIL COZERIM..????????????

• 3 sorum olacak..

xp kurarken hangi asamada hata cikiyor? xp kurarken format attiginizi (bicimlendirmeden sonra demissiniz) soylemissiniz. xp kurulumu mavi ekranda iken xp yi kurmak istedigini bolutun (partition) ntfs yapilmasini istedikten sonra mi yaptiniz.???

xp kurmak istediginiz harddiskinizdeki bolutlerin durumu nedir???
    or benim harddisikimdeki bolutler:
    1. primary active
    2. primary
    3. extenden

hic disk kontrol programi ile diski kontrol ettiniz mi???

extra seyler varsa bol bol ayrintili yazarsaniz sevinirim.
  • XP KURARKEN, BİÇİMLENDİRME TAMAMLANIYOR, TAMAMLADIKDAN ATIY SONRA YENİDEN BAŞLATMAK İÇİN RESET ATIYOR, KURA DEVAM ETMESI GEREKIRKEN SIYAH EKRANDA İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLEME HATASINI VERIYOR 1 AY ONCE YAPMIYORDU DURDUK YERE BAŞLADI, HARDDİSK TEK BÖLÜM 60 GB HARDDİSK MS DOSDAN FORMATLAMA YAPILMASINA RAGMEN HATA AYNI... PROGRAM İLE KONTROL EDILMEDI AMA HARDDISKDE PROLEM YOK 98 YADA ME KURULUYOR, XPDE BU HATAYI 1 AYDIR YAPMAYA BASLADI ELEKTIRIKLER GITTI ARDINDAN BU HATA BASLADI COK GARIP COZEMEDIK... HARDDİSK : primary active
  • 1) baska xp cdsi ile denediniz mi, yada varolan cdyi baska bilgisayarda denediniz mi?
    2) biostan sata-ahci yi disable etmeyi biliyormusunuz. diskiniz buyuk ihtimal sata disktir, anakartinizda yeni ise biosunuzda sata disklerde ahci modunu aktif etme die bisi var. onu disable ettiginizde sorununuz cozulebilir. (elektrik kesilmesi nedeni ile cok dusuk bir ihtimalde olsa bios ayarlarini resetlemis olabilir)

herkesin biosu farklidir, benim biosumda
    Bios-->Main-->Ide Configuration-->SATA Configuration-->Configure SATA as-->
    burdaki AHCI yi IDE yapiyorum.

???
  • başka cd ile denedim,cd romda değiştirilip denendi, cd başka bilgisayardada denendi,pentium 3 bilgisayar eski mainboradlardan,ama hızlı yanı en son pentıum 3 serısınden, bıos sıfırlandıgı zaman cok xp kuruldu sımdı bıosu sıfırladık, yıne kurulumda aynı hata cıkıyor dedıklerınızı suan yapıyoruz aynen,harddisk sata gorunuyor suan, ayrıca hıcbır ayar yapılmadı ısın garıbı , daha oncede bu sekılde kuruldu yanı neoldu nedegıstıde sımdı kurmuyor onu cozemedık, bu arada yardımlarınız ıcın tesekkurler eger aklınıza baska bırsey gelır bızımle paylasırsanız cok sevınecegız bır bılgısayarı kurtaracagız... ıyı gunler...
  • ne kadar cok bilgi o kadar iyi,
    pentium3 oldugunu simdi yazmissin, onlarda zaten ahci ayari yok.

harddisk sata gorunuyor, daha yeni anakartlarda biosta gordugun harddiski sata goruınur, sata da ahci yada ide yada... gorunur. extra bilgi olarak aklinda bulunsun. p3 oldugunu daha once yazsa idin gerek yoktu.

dos u biliyorsun, guzel, harddisk ilede istedigin gibi ugrasabildigine gore ozel-kisisel dosyan filan yoktur, oda guzel. eger durum bu ise harddiskte ki partitionu silip, 2 partition yaratip (silip yaratmak olasi hata durumlarini da eler)
    1. primary active fat32
    2. extended fat32 (minimum 1gb)
    yaptiktan sonra extenden fat32 olan diste mesela X:\xpcd isimli bir klasore xp cdsinin icindekileri koyup, dosta (tek diskin varsa ve dedigim gibi yapdi isen D:\xpcd\i386\WINNT.EXE) WINNT.EXE yi calistirip kuruluma oyle baslamayi denesene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 26 Aralık 2007; 8:41:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.