Şimdi Ara

İşlemciyi mi değiştireyim SSD'leri mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben Corsair F60 Sata2, SSD x 2 Adet ile sistemi raid 0 kullanıyorum.

Bu iki diski de satma yerine sata 3 ssd alma şansım var. (Corsair f3 gt 60gb x 2 raid 0)

Kullandığım i5 2500k işlemciyi de satıp yerine i7 2700k alma şansım var.

SORU : Hangisini değiştirirsem hız yönünden avantajım olur :)
    SORU 2 : SSD'leri raid 0 kullanmak mantıklı mı. Yoksa tek parça mı kullanmalı.

Sistem :
    Asus sabertooth p67 1155p
    Intell i5 2500K
    kingston 4gb hyperx
    corsair f60 x 0 = raid0
    his hd6850
    epsilon 850w
    hafx

• anlamadım bu sistem yavaşmı?
    sıkıntınız nedir? eğer keyfe değiştirmek istiyorsanız sentetik testler dışında bi fark göremezsiniz yazdıklarınızı alırsanız.
    sata3 ssd ile okuma yazmada fark oluşacaktır ama o kadar para vermeye değermi tekrar düşünün
  • Oyun oynuyorsanız ekran kartını değiştirin
  • Amacım sadece sistemi hızlandırmak.
    Şu an sistem yavaş evet.
    1 yılı aşkın süredir bu ssd'leri kullanıyorum.
    Şu an sata2 SSD'leri sata 3'lerle değiştirme fırsatım var.

Herhalde, sata 2 ile sata 3 ssd arasında fark olacaktır.
    sata2 portunda raid 0 olarak kullandığım iki adet corsair f60 yerine yine raid 0 olarak kullanılmak üzere corsair force gt sata 3 alsam performansı artışı olmaz mı.

Oyun için ekran kartını değşitirmeye gelince :) Daha bu kartın taksitleri bitmedi.

Yanlış bir hamle mi olur, sata 2 ssd'leri sata 3 ile değiştirmek ?
  • hocam o sistemle ne yapıyorsunuzda yavaş. yani nasıl bi hız istiyorsunuz ki.
  •  İşlemciyi mi değiştireyim SSD'leri mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RAPTOR_ -- 19 Şubat 2012; 18:44:18 >
  • hocam yanlış anlamayın bence siz benchmark delisi olmuşsunuz sorun hız felan değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd mi hdd mi benim icin ?
    8 yıl önce açıldı
    2. Ssd'yi nereye takacağım ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Para harcayasın varsa git bir yerlere bağış yap.
  • Hocam hakkaten çok gereksiz olur o sistemle oynamak. Sata 3'e geçerseniz tabii ki hız farkı olur ama bence de değmez. İşlemci değiştirerek hız farkını anlamanız mümkün değil, sonuçta P4'ten geçmeyeceksiniz.
  • ikisini birden değiştir. daha hızlı olur :P
  • Boyle konulari gordukte uzuluyorum millet nereye parayi bassam diye dusunuyor sokaktaki evsiz barksiz insanlarsa ekmek derdinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIainPROST

hocam yanlış anlamayın bence siz benchmark delisi olmuşsunuz sorun hız felan değil

:) hiç bencmark yapmıyorum. Sistemde o.c. de yok.

Sorun şu; sata2 ssd kullanıyorum, raid 0 olarak.
    Sistem açlıış hızı, program açılış hızları zamanla yavaşladı.
    Şu an için, zaman zaman donmalar yaşıyorum.

Sata2 ssd diskleri, sata3 ssd diskler ile değiştirme imkanı varken, bu güncellemeyi yapmak neden mantıklı olmasın ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.Team

Boyle konulari gordukte uzuluyorum millet nereye parayi bassam diye dusunuyor sokaktaki evsiz barksiz insanlarsa ekmek derdinde.

O ve benzer durumdaki insanlarla ilgili sosyal sorumluluk projeleri yapıyoruz, adımız "pis muhalefete" çıksada. Sorumluluğumuzu en üst telden yerine getiriyoruz. Yorum yaparken biraz daha dikkatli olun lütfen.

Çok net açıkladığımı sanıyorum; kullandığım ssd sata2 diskleri sata3 ile güncelleme fırsatım var. Ya da işlemciyi güncelleyebilirim. Üzerine para harcamadan yapabilirim bunu. Bu nedenle fikir almak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __Tyler Durden__

Hocam hakkaten çok gereksiz olur o sistemle oynamak. Sata 3'e geçerseniz tabii ki hız farkı olur ama bence de değmez. İşlemci değiştirerek hız farkını anlamanız mümkün değil, sonuçta P4'ten geçmeyeceksiniz.

Ben diskleir satma fırsatım varken satayım diyorum.
    Yani eğer güncelleme yapmayacaksam bile bu ssd diskler yada işlemci elimden çıkabilir.
    İşlemci güncellemek mantıklı görünmüyor, bu yüzden diskleri güncellemek daha mantıklı görünüyor.
    Yani ya diskleri satıp 3.5" ile yola devam edeceğim uygun bir zamanda yine ssd alacağım, yada diskleri hiç satmayacağım kullanmaya devam edeceğim.
    Bilmiyorum kararsız kaldım, sonuçta bu bir fırsat, sata2 yerine sata3 ssd kullanmak çok cazip görüntü ilk başta. Ürünün piyasada olmaması biraz durup düşünmemi sağladı evet bekleyebilirim biraz daha. Fakat sata2 ssd'ler sonuçta eski raid.0 olarak bile şu an belli bir kullanımdan sonra sistemde sıkıntı yaratıyor. Sata3 güncellemesi (marwell sata 6.0 kontrolcülerdeki sıkıntıyı da saymazsak) iyi bir güncelleme gibi göründü gözüme. Kesin karar vermediğim için sormak istedim. Aksi taktirde direk gerekli değişiklikleri yapar kullanmaya başlardım.

Cebimden para çıkmayacak özetle bu güncellemeyi yaparsam.
    İşlemciyi geçtim; bu corsair ssd sata2 disk ve/veya diskler şu an öyle yada böyle satılacak.
    Bu fırsat varken satmamak kullanmaya devam etmek mi mantıklı olan.
    1tb wd, cb diskim de var, ssdleri satıp bekleyebilirim de bir süre daha.
    Böyle işte sistem de benim kafa da karışık :)
    İlginiz için sağolun.

• quote:

Orijinalden alıntı: AIainPROST

hocam yanlış anlamayın bence siz benchmark delisi olmuşsunuz sorun hız felan değil

Sanırım ssd diskler belli bir süre sonra, sorun yaratıyorlar. Bu durumun Trim özelliğine bağlı olduğu, forumda defalarca konuşulmuş. Benim sorunum tam olarak şu; zaman zaman sistemde kitlenmeler donmalar oluyor. Sistem açılış ve program açılış hızları yavaşladı. Ek olarak da değiştirme mantığımı şöyle özetleyebilirim : "Sata 2 ssdleri satma fırsatım var yada işlemciyi, bu durumu bir güncelleme yapmak için bana mantıklı göründü".
  • quote:

Orijinalden alıntı: mynisan

quote:

Orijinalden alıntı: __Tyler Durden__

Hocam hakkaten çok gereksiz olur o sistemle oynamak. Sata 3'e geçerseniz tabii ki hız farkı olur ama bence de değmez. İşlemci değiştirerek hız farkını anlamanız mümkün değil, sonuçta P4'ten geçmeyeceksiniz.

Ben diskleir satma fırsatım varken satayım diyorum.
    Yani eğer güncelleme yapmayacaksam bile bu ssd diskler yada işlemci elimden çıkabilir.
    İşlemci güncellemek mantıklı görünmüyor, bu yüzden diskleri güncellemek daha mantıklı görünüyor.
    Yani ya diskleri satıp 3.5" ile yola devam edeceğim uygun bir zamanda yine ssd alacağım, yada diskleri hiç satmayacağım kullanmaya devam edeceğim.
    Bilmiyorum kararsız kaldım, sonuçta bu bir fırsat, sata2 yerine sata3 ssd kullanmak çok cazip görüntü ilk başta. Ürünün piyasada olmaması biraz durup düşünmemi sağladı evet bekleyebilirim biraz daha. Fakat sata2 ssd'ler sonuçta eski raid.0 olarak bile şu an belli bir kullanımdan sonra sistemde sıkıntı yaratıyor. Sata3 güncellemesi (marwell sata 6.0 kontrolcülerdeki sıkıntıyı da saymazsak) iyi bir güncelleme gibi göründü gözüme. Kesin karar vermediğim için sormak istedim. Aksi taktirde direk gerekli değişiklikleri yapar kullanmaya başlardım.

Cebimden para çıkmayacak özetle bu güncellemeyi yaparsam.
    İşlemciyi geçtim; bu corsair ssd sata2 disk ve/veya diskler şu an öyle yada böyle satılacak.
    Bu fırsat varken satmamak kullanmaya devam etmek mi mantıklı olan.
    1tb wd, cb diskim de var, ssdleri satıp bekleyebilirim de bir süre daha.
    Böyle işte sistem de benim kafa da karışık :)
    İlginiz için sağolun.

O zaman söylediğiniz şey mantıklı sata II ssdleri satıp işlemciyi değiştirin dediğiniz gibi bir süre sonra disk fiyatları düşünce tekrar sata 3 ssd alırsınız.

• Sataları satıp işlemciyi değiştirmek.. Bu durumda elimde bir adet i5 2500k kalacak satılmayı bekleyen. Diskleri satıp, beklemek lazım belkide.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.