Şimdi Ara

Işlemcinin yanıp yanmadığını nasıl anlayacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasa temizliğinde anakart şu hale geldi;

http://i.hizliresim.com/2nkGML.jpg
    http://i.hizliresim.com/Jq40Lj.jpg

Ben geç farkettim tabi bu durumu temizliğimi yaptım parçaları yerleştirdim kasayı bir kaç kez çalıştırdım.Ekran gelmeyincede parçaları söktüm ve anakartın pinlerini o halde gördüm.Anakart pinleri o haldeyken islemciyi takıp calıstırmak islemciyi yakabiliyormuş..

Sorun şu işlemci i5 3570 1155 pin anakart lazım işlemciyi denemem için.Internet kafe gibi yerlere götürsem 1155 pin anakartı varmı yardımcı olabilirmi onuda bilmiyorum..Ne anakart sipariş edebiliyorum ya islemcide yanmışsa diye yeni anakartı boşuna almış olacağım nede mantıklı hareket edebiliyorim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevabı bilmiyorum ama fotoğrafları görünce benim içim gitti hocam geçmiş olsun
  • bişey olduğunu sanmıyorum işlemciye
  • İşlemciyi ters takip pinleri egmissin geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naptın bilmiyoruz ama ilerde başına çok sorun açacağı kesin, işlemcine uyumlu yeni bi anakart arayışına girmelisin
  • İşlemci arzalarında bazen pc çalışır durumda olur tüm fanlar sistem çalışır gibidir ama görüntü yoktur.
    Diğer bir arıza belirtiside; pc nin açık olduğu esnada çakılmalar olur ve senindedediğin gibi restart tan başka uygulamaya cevap vermez yada makine hiç açılmaz ve formatıda her zaman çare olarak görmeyin harddiski yıpratır ömrünü kısaltır nod32 ile taratmanızı öneririm
  • İlk önce için rahat olsun, işlemci öyle kolay kolay yanmaz.

2 seçeneğin var.

1 - Anakartı servise verip işlemci yuvası değişimi yaptırabilirsin.
    2 - Yeni bir anakart alabilirsin.

Benim tavsiyem ilk önce anakartı servise ver ve ne kadar bir ücrete tamir olabileceğini öğren, baktın makul bir ücret o zaman yaptır ama yok yüksek bir ücret ise o zaman zaten mantıklı olan yeni anakart almaktır.
    Geçmiş olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Saolun anakart ve işlemciyi 3 gün önce gönderdim işlemci test edilecek ona göre hareket edilecek işlemciye bişey olduğunu sanmıyoruz dediler umarım öyle olur yoksa masraf büyük yeni işlemci yeni anakart yeni ram.. Umarım sadece pin yuvası ile atlatabiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.