Şimdi Ara

İşlemcinin Gpu ve FPS Üzerindeki Etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktaki durum hakkında ufak bir çalışma yaptım.Çalışmam iki aşamalı ilkindeki sonuçlar 4.2 Ghz de diğer sonuçlar ise 4.5 ghzde alınmıştır.

TEST SİSTEMİ

Anakart:MSI Z87 Mpower Max Bıos V 1.2

İşlemci:İntel Core İ7 4770K

İşlemci Soğutucusu:Cooler Master Eısberg 240l Stok fanx2

Bellek:GSkıll Tridentx 2400 Mhz(8x2) GB X.M.P (10-12-12-31 2T)

Ekran Kartı:ASUS GTX 770 DC II OC (1267/7800 Mhz)

Psu:Seasonıc 1000w Platınum

Ssd:Ocz Vertex 4 1.5

4.2 Ghz ve diğer bileşenler aynı iken;

3D Mark 11 Performans Ve Extreme

İşlemcinin Gpu ve FPS Üzerindeki Etkisi  İşlemcinin Gpu ve FPS Üzerindeki Etkisi

4.5 Ghz ve diğer bileşenler aynı iken;

3D Mark 11 Performans Ve Extreme

İşlemcinin Gpu ve FPS Üzerindeki Etkisi  İşlemcinin Gpu ve FPS Üzerindeki Etkisi

4.2 Ghz ve diğer bileşenler aynı iken;

3D Mark 13

4.5 Ghz ve diğer bileşenler aynı iken;

3D Mark 13

Metro Last Light Low&High Settings 4.2 Ghz

Metro Last Light Low&High Settings 4.5 Ghz

Testlerin Sonundaki Sistem Sıcaklıkları

Sonuçlarda görüldüğü gibi günümüz gpularına 1080p çözünürlükte güncel işlemciler yeterli gelmekteler.İşin içine çoklu gpu girerse o zaman işlemciye yapılan oc nin getirisi daha iyi anlaşılır.Tek gpunuz varsa işlemcinin hızındaki artış sadece düşük çözünürlük ve düşük ayarlarda işe yarıyor.Çoğumuzda bu ayarlarda oyun oynamadığımızdan ve genelde 1080p çözünürlük kullandığımızdan işlemciye oc yapmasak bile var olan hızı gayet yeterli(her işlemci için aynı şeyi söylemek güç bazılarına oc yapmak şart oluyor güçlü gpu düşük işlemci durumunda)

Testler gösteriyor ki tek kart ve karta göre yeterli bir işlemcin varsa işlemciye oc yapmak çok şey katmaz ama SLI-CF kullanıyorsan gpu kullanımlarını iyileştirmek için işlemcinin performansına göre 4-4.5 arası bir hız gerekecektir.Bu konu hakkında fikir vermesi açısından sonuçlarımı paylaştım.İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 19 Ağustos 2013; 18:43:08 >

• Konuyu uplayalım görmeyenler olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir inceleme olmuş hocam

• Haşin_ErKeK kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.
  • Ellerine sağlık. Umarım şu gereksiz "darboğaz" olur mu diye soranlara aydınlatıcı bilgi olur.

• kedi bedri kullanıcısına yanıt
    Tanımları bilmek ayrı ama uygulama konusunda sorun yaşıyoruz bazı terimleri gereği gibi kullanamıyoruz.Yoksa tek kartta yeterli cpu gücü ile darboğazdan bahsetmek oldukça zor.
  • Adam daha geçen gün 8350ye dar boğaz yapar mı dedi. Resmen billur geçen bir soru.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hangi kart için gtx 690 mı mesela yada 4 way tıtan slı
  • Gtx770 içindi sanırım hatırlamıyorum

En iyi sonuclardan biri yukarıda attığım metro last light low ayarlar.Herşeyi en düşüğe alıp çözünürlüğüde düşürünce yaptığım testte 4.2 de gpu kullanımı 120 fpslerde %90 üzeri ama 150 ve üstünde %70-80 civarı oluyor.İşlemciyi 4.5 ghze çektiğimde ise bu değerler dahada yükseliyor ki arada 6 fps averajda oynuyor ki birde bunun max fps si var.Tek kartta güncel her işlemci yeter 770 de 780 nede.
  • Güzel inceleme sağolun.Bunu yeni ekran kartım gelmeden önce kendim test etmiştim.Core 2 Duo E4700 2.8 ghz ile oynadığım oyunlarda GPU kullanımı çok düşüktü(HD 4850),4670k'ya geçince çoğu oyun 40-50 fps arttı birden.Min. fps için işlemci çok önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JamesDeen

Güzel inceleme sağolun.Bunu yeni ekran kartım gelmeden önce kendim test etmiştim.Core 2 Duo E4700 2.8 ghz ile oynadığım oyunlarda GPU kullanımı çok düşüktü(HD 4850),4670k'ya geçince çoğu oyun 40-50 fps arttı birden.Min. fps için işlemci çok önemli.

Teşekkürler.İşlemci upgradeniz yerinde olmuş iyi günlerde kullanın.

• Cevaplanması gereken bir konuda; Sizin sayenizde açıklığa kavuşmuş oldu böylelikle.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.