Şimdi Ara

İşlemcilerde BUS SPEED Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1- AMD SEMPRON XP 2800 333MHz BOX Soket A 384Kb işlemcinin çalışma frekansı 2800 mhz değilmidir fakat ben işlemcinin özelliklerine baktığımda bus speed 2000 mhz olarak yazıyor bu işlemcinin gerçek hız 2800 ise oc yapılmış hızımı demektir?

2-AMD Anthlon ile Sempron arasındaki fark nedir?

• senin gördüğün bus speed işlemcinin gerçek hızı. 2800 diye adlandırılmasının sebebi intel 2800 ayarında performans veriyor olması. korkma o performansı da veriri. ahtlon ve sempron arasında cache bellek farkı var (o da bazılarında).
  • 1- 2800 anma adıdır. yani gerçek hızına eşit değildir. 200 mhz olması ise 166*12 olmasından kaynaklnmaktdr. sen oc ile 166 olan fsb yi arrtırarak toplam hızı arrtırabilirsin. Yani bus speed burda 166 olarak gördüpün fsb dir.

2-athlonda l2 cache bellek 512, sempronda 256 kb dır.
  • peki arkadaşlar neden 2.8 ghz yazmıyorlar özelliklerine
  • quote:

Orjinalden alıntı: Seckin YİLMAZ

peki arkadaşlar neden 2.8 ghz yazmıyorlar özelliklerine

O/C ile 2.8 e çıkabilir anlamında, yazmıyorlar işte.
  • AMD İşlemci Kutusunun üzerinde 2500+ Soket A yazısı nın hemen solunda (Barkod numarasının üstünde) Küçük puntolarla

"AMD Sempron With 256 KB Cache
    Operates at 1750 Mhz "

yazar dikkatli incelersen kutuyu kaç Mhz ile çalıştığını görebilirsin
  • peki bios da cpu hızı kaç olarak gösterir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AMD 2800+ işlemci bios da kaç mhz olarak görünür
  • kardeş 166*12.5=2075 MHz defaultu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxu -- 11 Mart 2005, 13:37:51 >
  • arkadaşlar detaylı olarak anlatırmısınız
  • Yaw onun hızı 2075 mhz ama AMD ciler birşeyler yapıp Intelin celeron 2800mhz olanının gücünde çalıştırıyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxu

kardeş 166*12.5=2075 MHz defaultu.

166 12.5 bunlar nerden geldi detaylı anlatabilirmisin üstad?
  • Bibaşıyla yüzbaşına bakın ya, bus speed ile işlemci çarpanını bilmiyorlar. Arkadaşlar kurcalayın biraz google amcayı.
  • ne alaka ? Sen kimsin ki benim soru sormamı yadırgıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilalMW -- 7 Ağustos 2011; 15:37:59 >
  • Tamam, yaptığım saygısızca davranış için özür dilerim. Ama bunu sormadan önce oc nasıl yapılır? Bus speed nedir, ya da işlemci nedir? Çalışma prensipleri nelerdir diye arasanız da forum böyle gereksiz(ve tıpatıp aynı) konularla dolmasa...
  • yeni konu açmadım zaten var olan bir konu üzerinden daha fazla bilgi talebinde bulundum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.