Şimdi Ara

İşlemciden duman çıktı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biraz önce kasanın iç temizliğini yaptım. Tozları vs. temizledim ve tekrar normal şekilde çalıştırdım. Kasanın üst fanından mavimsi duman çıkmaya başladı. Allahtan hemen fark ettim, PC'i kapattım. İçini tekrar açtım, işlemciden garip bi koku geliyordu. Durduk yere neden böyle oldu anlamadım.

Cooler Master HAF RC-912 Advance Pencereli kasa kullanıyorum. İşlemcim Fx6300'dür.

Daha önce böyle birşey başıma gelmedi. Ne yapmam gerekiyor sizce?

• Temizlerken oynamış olabilirmisin?
  • İyi bütün sisteme sicramamis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öyle temizlemeyle işlemci yanmaz kolay kolay.
    iyi tespit etmeye çalış nereda meydana gelmiş bu olay.
    tahminimce kablolarla alakalı olabilir.
    birde işlemci yansa kendi kapanırdı zaten senin kapatmana fırsat bırakmazdı
  • Kablolarla oynama yapmadım arkadaşlar. Sadece power led kablosunun çıkık olduğunu fark ettim, onu tekrar taktım, bununla da alakası olduğunu düşünmüyorum.

Dumanın, işlemciden geldiğine emin gibiyim. Çünkü hemen yan kapağı açıp baktım, garip bir koku geliyordu işlemcinin çevresinden.
  • en ufak bir problemde işlemci sistemi hemen kaptır. duman çıkmasına izin bile vermeye bilir. yani kendiniz kapattıysanız işlemci olma ihtimali biraz düşüyor.
    işlemci çevresindeki dere elemanlarını kontrol edin. power led kablosunu kontrol edin kısa dere olabilir. power led pinlerine giden bakır yollarda bazı anakartlarda işlemci soketinn yanından geçebilir. çok detaylı bir incelmee yapmanız lazım
  • Power led pinlerini tekrar çıkartıp taktım. Hala biraz koku duruyor gibi kasa içinde, şuan duman problemi yok.

Görünürde herhangi bir sorun da göremiyorum. Açıkcası ne yapacağımı şaşırdım bi anda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu fanı çok ses çıkarıyor...
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayar çalışıyorsa arada işlemcinin sıcaklığını bir kontrol et sorun yok ise temizlemekte kullandığın sprey vs koku yapmış olabilir.
  • Fanları ıslak mendil ile silip, kurulamıştım. Pek ihtimal vermiyorum ancak, onunla bir alakası olabilir mi acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.