Şimdi Ara

CPU soğutucusunun vidalarını sıkınca PC açılmıyor. Ömrü hayatımda görmedim böyle şey.[ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • özet: soğutucunun anakarta bağlandığı 4 vidayı normal bir şekilde sıkınca bilgisayar çalışmıyor.

    yeni anakart aldım msi z270. bir de i7 7700k aldım. yanına da ddr4 ram aldım 16gb. Soğutucu ise 2-3 yıldır kullandığım Cooler Master Hyper 212X.

    Hata yapmayacağımı düşünerekten bütün sistemi kurdum çalıştırdım pcyi ama anakarttaki dram hata ledi yanıyordu. rami bütün slotlarda denedim sorun çözülmedi. işlemciyi söküp macununu temizledim biraz fazla kaçmıştı. Tabi soğutucu takmakla uğraşmadım direk çalıştırdım pcyi çalıştı. dedim işlemcideymiş demekki sorun. ardından soğutucuyu taktım gene dram hata ledi yanmaya başladı anakartta. soğutucuyu çıkardım gene çalıştı.

    Busefer soğutucuyu taktım ama vidaları çok gevşek bıraktım çalıştı. sıkmaya başladım hafiften gene dram ledi yanmaya başladı ramde hata var diyerek. Busefer sadece alttaki resimdeki vidayı gevşettim gene düzeldi.

    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1090507/e0ae6888-ed1a-42b3-a571-7d2cb51f918f.jpg [/simage]


    Benim kasanın arkası soğutucunun şu arka iskeleti için boşluğa sahip değil acaba bu mu sıkıştırıyor anakartı da soruna sebep oluyor diyeceğim ama ben 3 yıldır eski anakartı bu şekilde sorunsuz kullanmıştım ve sorun olmadı hiç. Ayrıca hiç sıkıyor gibi de durmuyor.

    CPU soğutucusunun vidalarını sıkınca PC açılmıyor. Ömrü hayatımda görmedim böyle şey.[ÇÖZÜLDÜ]


    İnternette bulduğum aynı sorun, gevşek kullandım düzeldi demiş ama sonuçta bişeylşeri eziyorumki bu sorunla karşılaşıyorum. ne yapayım kullanayam mı böyle yoksa kasayı kesip o metal iskeleti dışarı taşırmak sorunu çözer mi. İyi hoş kasayı nasıl keserim bilmiyorum da.http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1770626/computer-wont-boot-attach-cpu-heatsink-clamps.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 2 Ağustos 2017; 18:30:35 >



  • Baaka uyunlu soğutucu alin hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemciyi bir çıkarıp bakın, pin falan yamulmasın anakartta. Ayrıca o arka plaka, o boş alanın kenarlarının altında olmaması lazım normalde.

    Oradan dolayı da bir sıkıntı oluyor olabilir. kastırıyor da olabilir o plaka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 28 Mart 2017; 23:13:25 >
  • Uzay montaj yapın, 4 vidayıda sıkın çalışırsa kasada arkası sıkıştığı içindir demek. Siz vidaları fazla sıkınca arkada kapalı olunca baskı yapıyor olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaki plaka sorun teşkil etmiyormuş arada hala boşluk var bayağı. Pin yamulması olduğunu da sanmıyorum çünkü pc çalışıyordu vidalar gevşekken. Az önce pinlere bakmak için çıkardım işlemciyi baktım herşey düzgün. Geri taktım şimdi de cpu hata ledi yanıyor. Buseler soğutucuyu çıkarmak da fayda etmiyor. 3 kez daha tekrarlardım tak çıkar herşeyi baştan. Saatler geçti kaldım böyle. Şimdi ben iade etsem hangi parçayı iade edeyim. Çünkü sorunun benimle alakası olmadığını düşünmeye başladım. Yardımlarınız için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakartı götürüceksiniz hocam. baskı yapılırken anakart pcbsinde üst üste 3-4 yola kadar katman oluyor. vidaları sıkarken yolları ezmiş olabilirsiniz bu yüzden siz sıkınca dram yolları kısadevre oluyor hata veriyor olabilir. yada belkide fabrika çıkışlı hatalıdır. başka bir işlemci takma şansınız varsa takın deneyin çalışırsa sorun işlemci çalışmazsa anakart. ama ben paramı anakarta yatırırdım
  • 10 k ya sistel al ve bir çok sıkıntı.
  • başima geldi hatta daha kötüsü hem açilmama yapti hem ardindan z68 anakart açildi ama 2500k nin çarpanini degiştiremedim bu sefer forumda ucuza sattim belirterek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sikinca vidaları tam oturmuyor vidalarda sorun olabilir ondan işlemci çok ısınıyor bilgisayar acilmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam büyük ihtimal devre kartında ve işlemci soğutucusunun hemen altında bir yada daha fazla veriyolu üzerinde temassızlık var. Vidaları sıkınca baskı artıyor ve veri iletişimi kesiliyor. Bence başına daha büyük bir sorun açmadan garantiye gönder.
  • Bende anakartı iade etmeye karar verdim. Hepsiburadadan almıştım. 15günlük iade hakkım var ancak iade alacaklar mı bilmiyorum. sonuçta parçalar tozlandı az da olsa, bi tane parçayı poşetinden çıkardım vs.

    Ek olarak dikkatimi çeken anakart çok yumuşak bir malzemeden yapılmış. 2011de aldığım anakarta baktım sert plastik taş gibi sağlam, bu anakart hamur gibi. Önerdiğiniz kullandığınız sağlam anakart var mı z270 model olan.

    Yardımlarınız için teşekkürler. Güç bela eski sistemi geri kurdum ama harcadığım zamanı, çektiğim derdi, anakartın iadesiyle/tamiriyle uğraşmayı düşündükçe mahvoluyorum. Cidden şans işi elektronik.
  • Başlığı okur okumaz direk MSı anakart dedim.Yahuu şu merdiven altı üretim MSI anakartlarını almayın artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Normandia_06

    Başlığı okur okumaz direk MSı anakart dedim.Yahuu şu merdiven altı üretim MSI anakartlarını almayın artık

    Hangi marka önerirsiniz. iade edersem ona yöneleyim.
  • Malzeme kalitesi açısından gigabyte iyidir ..ama yazılımları iyi değil :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuç: Soğutucu arka plakasındaki yalıtkan yeşil bantı söktüğümden kısa devre olmuş işlemci zarar görmüş. Intele yolladım işlemciyi yenisini yolladılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

    Sonuç: Soğutucu arka plakasındaki yalıtkan yeşil bantı söktüğümden kısa devre olmuş işlemci zarar görmüş. Intele yolladım işlemciyi yenisini yolladılar.

    Intel'in bu yönü çok iyi en ufak birşeyde hemen değiştiriyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uplayalim bakalimm...


    Benzer bir olay bugün başıma geldi.yeni anakart ve işlemci aldım.eski sistemdeki sıvı soğutmayı taktım.ram iki kanal yeni kartta.ram yuvaları yani .1 yuva oldum Allah çalışmıyor.dram ışığı yanıyor.ama 2.ye takınca tek başına çalışıyor.3 tane ram denedim 3 de aynı.beraberde çalışmıyorlar.dedim var bundan bişey.olmadi anakarti iade edicem.pinleri vs.hersey kontrol edildi.dedim şu sogutucuyu bı sokeyim hele öyle calistiralim.oda ne pat diye çalıştı.meger arkadaşın başına geldiği gibi soğutucunun sağ alt vida takılan somunu fazla skmisim ramlarin kart uzerindeki işlemciye giden yoluna baskı yapmış ve kısa devre yapıyor.napali ne edelim derken ufak deri parçasi kestim sonunun altına öyle sktım vidayı ve sorun çözüldü.valla uğraştırdı biraz.ne kadar deneyimli de olsan şu yeni setuplarda hep bişeyler oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.