Şimdi Ara

İşlemcideki Garip Isı Artışı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz bunun üzerine çok fazla konu açıldı. Fakat yaz aylarındayız onunda etkisi var ama işlemci ısısı boştaki yükü normalin biraz üstünde. Intel Core i5 650 32nm 3.2 GHz dual-core HT işlemci kullanıyorum. Stock fan var 2700 RPM. Boştaki ısısı 54 derece ile 57 derece arasında gidip geliyor. Bunu ben en azından stock fan ile normal buldum. Need For Speed Shift oynuyordum 1280*720 çözünürlükte tüm özellikler full açık halde. Oyunu 1 saate yakın oynadıktan sonra çıkıp bir işlemci ısısına bakayım dedim. Max değerlerinde GPU 79 derece, CPU 103 derece çıktı. İşlemci için neler yapabilirim. Termal macun konusuna gelirsek süreli daha 3 ay falan oldu. Ne yapmalıyım? Birçok foruma baktım konulara baktım fakat tek çözüm ya işlemciye fan almak yada termal macun sürmek. Sizlerinde görüşlerinizi almak istiyorum neler yapabilirim yeni fan almalımıyım yoksa soğutma konusunda birşeylermi yapmalıyım? Kasa biraz tozlu. Ondanda oluyor olabilir. Yinede görüşlerinizi sormak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi forumlar.

• Kasayı temizlemekle başlayabilirsin hocam. Fanada bi bak istersen belki yarım yamalak çalışıyordur. İşlemci soğutucusuna gelince dandik intel işlemci soğutucu alıcağına Cooler Master alabilirsin.
  • Sağolun. Hocam peki nasıl bir fan önerirsiniz? Kaliteli bir soğutma için? Birde kasanın ön panelini yeni açtım fakat ısıda bir fark olmadı. Üstelik PSU'nun altındaki kasa fanıda çalışmıyor.

Edit: Kasa fanı çalışmaya başladı ve devir saatinde 1700 RPM olarak görünüyor. Çekilen güç 440 Watt toplamda kasada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerbahceli07 -- 23 Ağustos 2014; 5:01:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU Kullanımındaki Dalgalanma
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.