Şimdi Ara

işlemci ya da ram sorunu... tam olarak bilmiyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bilgisayarımda celeron işlemci bulunmaktadır...

2,41ghz 512 mb ram... fx5200 ekran kartı... 120 gb da hdd...

ancak herhangi bir program yüklediğimde ilk yüklediğim anda çalışıyor sorunsuz bir şekilde, ancak daha sonra bilgisayarı kapatıp açtığımda o programı çalıştırmak istediğimde hata raporu almaktayım. aynı şeyi format attıktan sonra da yaşıyorum. bunun nedeni sizce ne olabilir ? işlemci ile alakası var mıdır yoksa daha farklı bir sorun mudur? yüklediğim cd vs.. hata yok. çünkü yeni cd alıp yüklerim genelde. ayrıca internetten indirip yüklemekteyim çoğu şeyi... örnek vermek gerekirse '' nero '' adlı programı yükledikten sonra bilgisayarı kapatıp açmamla birlikte kullanamaz hale geliyorum. aynı şekilde bir çok oyunda da aynı sorun geçerli... Yardım edebilirseniz gerçekten mutlu olacağım...

• Hata raporu ne diyor, biraz açman mümkün mü?
  • raprda ne yazıyor ?
  • http://img204.imageshack.us/my.php?image=hataraporuqh5.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockandcrops -- 4 Ağustos 2007; 1:09:59 >
  • Muhtemelen programı kurduktan sonra exelere bulaşan bir virüs, sorun yaratıyordur! ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gereqsiz

Muhtemelen programı kurduktan sonra exelere bulaşan bir virüs, sorun yaratıyordur! ..

Bunu bende yazacaktım ama ilk kurulumda niye bulaşmıyor ki...

(Bunu öğrenmenin bir yolu. Makinanda kurulu olmayan bir programı yükle ve .EXE dosyanın boyutunu bir yere yaz. Daha sonra makinayı kapat aç ve .EXE dosyasının boyutuna tekrar bak.)

Makinada hangi Antivirüs programı var???
  • nod 32 var ama dediğim gibi format attıktan hemen sonra yüklüyorum, çalışıyor, bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra çalışmıyor . yani başka bir şey yüklemeden de denedim . bilgisayar sıfır haldeyken yani...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hata Raporu ile ilgili resimde hata Nero Smart'tan kaynaklanıyor. Ama eğer diğer programlarda da yapıyorsa arkadaşlarında dediği gibi .exe uzantılı dosyalara bulaşan virüsler var, mesela win32.exe burnunu her şeye sokar. İnternet bağlantı kablonu çek, nod'u kaldır, kur Kaspersky'i, sonra güvenli modda bir arama yap, malum .exe ise virüs (tabi virüsse) bu şekilde yapman mantıklı olacaktır.
  • İlginç bir sorun. Acaba sorun yüklediğin XP CD sinden mi kaynaklanıyor.

Peki makinayı kapatıp açmadan yüklediğin programı birden fazla çalıştırabiliyormusun.
  • evet çalıştırabiliyorum... kapattıktan sonra açamıyorum bir daha. hata raporu veriyor... tekrar yüklesem de bir şey değişmiyor...
  • Çok eski bir virüs ama (CIH) virüsü olabilir. Sadece c sürücüsüne format atmak çözüm değil eğer d sürücüsüne dokunmuyorsan muhtemelen exe dosyalarına yerleşmiş ve her yeni eklenen exe ye bulaşıyordur. Bilgisayarındaki exe dosyaların hariç diğerlerini yedekle ve fdisk yap sorun sanırım bu şekilde çözülebilir. Not : virüs sadece exelere girer eski bir virüstür eğer hayati değilse fdisk çözüm olur bence.

Ayrıca buradakihttp://www.inndir.com/program.php?id=22183 yazılımı dene istersen fdiskten önce yararı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasarimre -- 4 Ağustos 2007; 4:32:24 >
  • bugün bilgisayara format attım ve yedeklerimde bulunan setuplardan hiç birisini yüklemeden '' nero '' yükledim . bilgisayarı kapattım ve daha sonra açtım çalıştı ( yine setup klasörümden bir şey yüklemedim ) ancak daha sonra setup klasöründen programları yükledim ve bilgisayarı kapatıp açtığımda yine aynı hatayı vermeye başladı nero.exe hatası yani...
  • biraz önce yedeğini aldığım setup klasöründen bir dosya yükledim bilgisayarı kapatıp açtım ve tekrar aynı sorunu yaşadım...
  • quote:

Kingston marka 512 Ram taktırdım eski ramin üstüne fakat pcde bazı sorunlarım oluyor 100gb neredeyse tamamı boşken pc res atıp mavi ekranda bir hata beliriyor işte harddisk doludur diye ayrıca messenger,opera,windows hataları alıyorum 2.defa kurdum windowsu(Format) aynı hataları azda olsa alıyorum ram ile ilgisi olabilirmi acil yardımlarınız bekliyorum.

Bu da benim bi sorunum sanırım aynı olabilir virüsden şüpheleniyorum fakat niye olurki yine format atıcam C ye ve D ye pc açtığım gibi avastı yüklicem inş. geçer
  • evet yine format attım...

ama format atmadan önce yedeklerimde bulunan tüm setup dosyalarını sildim . yani hiç bir exe dosyası kalmadı sistemde... daha sonra internetten ses kartımın driverini indirdim ve firefox yükledim . tüm programlar buraya kadar sorunsuz çalışıyordu. ancak bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra yine aynı hatayı almaya başladım... sizce neden olabilir ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.