Şimdi Ara

işlemci voltajı sürekli düşüp çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz oc yaptım CPU-Z ye göre Bus Speed 333 ten 350 çıkattım işlemci hızı 1860 tan 2101 çıktı
    ısınma sorunu yok yanlız voltaj 1,368V ile 1,260 arasında gidip geliyo işlemci hızıda devamlı değişiyo bu yüzden oc yaparken hiç işlemci V oynama yapmadım kendi değeri
    Bu voltajın düşüp çıkması normalmi normal deyilse neden kaynaklanır oc yüzünden olabilirmi
    PC özellikleri
    ıntel e6550 işlemci
    asus P5LD2-X/1333 anakart
    2 gb rem 667 mhz
    GF NVIDIA 9600GT ekran kartı
    450 gb hhd
    feel cyclone kasa
    power da kasanın üstünde çıkan
    ben powerdan şüpeleniyorum
    şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
    saygılar
    Yalçın YAŞAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalçınyaşar -- 5 Şubat 2010; 12:55:01 >

• Bu gün bir kaç kişiye danıştım ama net bi cwp alamdım kimisi termal macun yoktur ondan yapıyodur dedi kimisi acil psu değiştir dedi kimiside bişey olmaz dedi kimisi pc de kaçak var dedi şimdi ben ne yapmam gerekiyor bu halde pc çalıştırmam dorumu sizce
    sizlerinde yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalçınyaşar -- 5 Şubat 2010; 21:49:28 >
  • benim tahminim PSU. Bende de aynı sorun vardı. Mesala PC ilk açılışta fanlara bir dikkat et, açma düğmesine bastıktan sonra, fanlar çalışmaya başlayıp tekrar durup yeniden başlıyor mu? Bende böyle bir sorun vardı hiçbir zaman reset falan atmazdı anormal bir durum olmadıkça ama bundan öğrendiğim psu ile ilgili idi. PSu güç kesiyordu. Bu da kalitesi ile alakalı idi. Aynı şekilde sürekli voltaj yükselip düşüyordu. Eğer imkanın varsa emanet falan bir psu bul onu tak PC ye öyle bir dene. Kesin emin olursan psu değiştirmeye gidebilirsin.

Bu arada bunlar sadece öngörü. Daha farklı bir sorunda olabilir.
  • Kesinlikle PSU diyorum. Gerçek değerli bir PSU alabilirsin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @lexiS

benim tahminim PSU. Bende de aynı sorun vardı. Mesala PC ilk açılışta fanlara bir dikkat et, açma düğmesine bastıktan sonra, fanlar çalışmaya başlayıp tekrar durup yeniden başlıyor mu? Bende böyle bir sorun vardı hiçbir zaman reset falan atmazdı anormal bir durum olmadıkça ama bundan öğrendiğim psu ile ilgili idi. PSu güç kesiyordu. Bu da kalitesi ile alakalı idi. Aynı şekilde sürekli voltaj yükselip düşüyordu. Eğer imkanın varsa emanet falan bir psu bul onu tak PC ye öyle bir dene. Kesin emin olursan psu değiştirmeye gidebilirsin.

arkadaşlar yorumlarınız için öncelikle saolun
    @lexiS pc açarken fanlarda bi anormallik var ama pc açıldıktan sonra durma söz konusu filan deyil emanet bir psu bulmaya çalışacağım bulanda kadar pc nin açık durmasında bi sorun varmı sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: yalçınyaşar

quote:

Orijinalden alıntı: @lexiS

benim tahminim PSU. Bende de aynı sorun vardı. Mesala PC ilk açılışta fanlara bir dikkat et, açma düğmesine bastıktan sonra, fanlar çalışmaya başlayıp tekrar durup yeniden başlıyor mu? Bende böyle bir sorun vardı hiçbir zaman reset falan atmazdı anormal bir durum olmadıkça ama bundan öğrendiğim psu ile ilgili idi. PSu güç kesiyordu. Bu da kalitesi ile alakalı idi. Aynı şekilde sürekli voltaj yükselip düşüyordu. Eğer imkanın varsa emanet falan bir psu bul onu tak PC ye öyle bir dene. Kesin emin olursan psu değiştirmeye gidebilirsin.

arkadaşlar yorumlarınız için öncelikle saolun
    @lexiS pc açarken fanlarda bi anormallik var ama pc açıldıktan sonra durma söz konusu filan deyil emanet bir psu bulmaya çalışacağım bulanda kadar pc nin açık durmasında bi sorun varmı sizce

Zaten dediğim o sadece başlangıçta. Pc ilk açıldıktan sonra falan fanların sesi gelir sonra kısa 2-3 saniyeliğine fanlar durur ve tekrar çalışır. Sonrasın da ise hiçbirşye olmaz normal çalışır. Sadece PSU o anda kısa bir kesinti yapar. Neyse dediğim gibi emanet bir tane bu PSU bir dene bakalım ondan mı ?

• psu dan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence normal benim pcdede öyle idi ben sabit yaptım örneğin işlemcim 2.2ghz ise 6xde işlemci yük altında olmayınca hız 1.5 lara kadar düşüyor voltajda tabi işlemci yükte iken 2.2 çıkıyor tabi voltta,aynı şekil laptobumdada geçerli işlemci yük altında olmayında hızı düşer voltajıda,ben oc yaptım işlemci ile voltajı hep aynı yaptım. benim 2 pcsimdede böyle bende bir sorun olmadı
  • surekli dusup cikma anakarttan kaynaklanir

buna vdrop denir

kaliteli anakartta dusmez

mesela bende asus p5q var dusmuyor voltaj yuk altinda
  • saolsun arkadaşlar yardımlarınız için
    birinden ödünç psu bulup denedim ondada aynı hemde benimkimdede kötü
    ark pc de yükledik cpu-z yi ondada aynı sorun var ama benimki kadar düşmüyo tabi
    zaten voltajı düşmesi pc ye bi zarar vermiyomuş çıkrsa yakabiliyomuş bendede 1,380 geçmiyo
    yüksek voltajda çalışmasında pc nin ısınmasına neden oluyormuş iyi bende işlemcinin üstüne bir fan taktım şidmi pc yük altındayken 45-50 derecelere çıkıyo buda normalmiş siteden öğrendiğim kadarıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

surekli dusup cikma anakarttan kaynaklanir

buna vdrop denir

zaten ankartı değiştimeyi düşünüyorum şimdi biraz böle idare edelim
    anakartım maks 2 gb 667 mhz rem destekliyo bu yüzden daha güzel bi anakart düşünüyorum
    psu dan olsaydı onu değiştircektim sizin sayenizde salam bi psu değiştirmekten kurtuldum
    vdrop da bi araştıracağım tabikide
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalçınyaşar

quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

surekli dusup cikma anakarttan kaynaklanir

buna vdrop denir

zaten ankartı değiştimeyi düşünüyorum şimdi biraz böle idare edelim
    anakartım maks 2 gb 667 mhz rem destekliyo bu yüzden daha güzel bi anakart düşünüyorum
    psu dan olsaydı onu değiştircektim sizin sayenizde salam bi psu değiştirmekten kurtuldum
    vdrop da bi araştıracağım tabikide

psu vdrop a sebep olmaz

en fazla makine gucu kaldiramaz kapanir veya hic calismaz

• dediğim gib sorun yaratmaz voltaj düşmesi bendedik anakarttaa kaliteli sayılacak derecede,işlemciye bağlı işlemciye ne kadar yük binerse voltaj belirli bir yere kadar düşer boşta iken ise en düşük voltajda kalır
  • yardımlarınız için saolsun voltaj düşüp çıkması normal bişeymiş kalitesiz anakartlardada kaliteli anakartlardada olabilecek bişeymiş bir sorun olarak algılaammız gerekiyomuş her pc de voltaj inip çıkabiliyomuş birazda şebeke elektiriğinden kaynaklanıyomuş bende pc sigortadan ap ayrı bi elektirik çektim ayrı birde sigorta koydum tel koblosunuda ayırdım elektirik kablosundan şimdi voltaj normal sayılır herkese yorumları ve tavsiyeleri için teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.