Şimdi Ara

İşlemci ve anakart sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bana bir bilgisayar kurdu lazım arkadaşlar sorum ilginç gibi olabilir ama cok anlamadığımdan. Sorunum su elimde Dell İnspiron 530 mevcut. Bu makinada anakart Foxconn g33m02 var su anki işlemcim ise intel core 2 duo 2.2 sanırsam e4500 diye geciyor. Simdi ben bu CPU yu nekadar arttırabilirim? Cok arastırdım ve kartın sitesinden bi ton işlemci buldum.
    http://www.foxconnsupport.com/cpusupportlist.aspx?type=mb&socket=Socket+775&model=G33M&cputype=Intel
    Lakin bu kartın 2 versiyonu varmış.

http://en.community.dell.com/support-forums/desktop/f/3514/t/19367969

Simdi ben kartın versiyonunu nasıl ögrenirim ve kaca kadar yukseltebilirim. Bakalım bu sorunuma nasıl yardımcı olacaksınız bilmiyorum paramda yok ki yeni makina alalım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Attığınız konu da arkadaşın cevabına göre; Dell Insprion 530 içerisinde kullanılan anakart Foxconn G33M'nin 2.versiyonu ve Core 2 Quad destek vermediği yönünde. Arkadaşın cevabı bu şekilde. Diğer desteklediği yazıdğı işlemcileri de takmadan önce anakartın güncel BIOS versiyonunun 1.0.15 ve üstü olduğunu teyit ediniz diyor. Ayriyetten; Foxconn, bu anaakrtı sadece Dell'e özel olarak üretmiş olabilir tümleşik sistem için. Zira kendi sitesinde G33M02 diye bir modeli denk getiremedim. Sadece G33M var. G33M ise; Core 2 Quad ve Core 2Extreme'leri destekliyor olarak gözükmekte kendi sitesindeki CPU Support List'te.

• Tesekkurler cevap için quad taktım ama olmadı uyum saglamadı acaba e8400 taksam calışır mı? Bios versiyonu ise 1.0.10 ilk acılısta gosteriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada ben versiyonunu nasıl ogrenirim. Bios dan mı?

• Ki sitede yazana gore işlemci takarsam eski fanımda kullanabilirim fan almama gerekde yok gibi duruyor.

• Hangi quad işlemciyi taktınız da tanımadı? İntel 3 serisi chipsetlerde Q8xxx, Q9xxx, E7xxx, E8xxx, pentium E5xxx ve E6xxx serisi işlemciler (45 nm işlemciler) kullanmak için büyük ihtimal bios güncellemesi gerekebiliyor. 3 serisi chipsetlerde E4500'den Q6600 veya Q6700'e sorunsuz (bios güncelleme gerekmeden) geçiş yapılabilir.

Eklemehttps://www.amazon.com/Genuine-Dell-Inspiron-Motherboard-Compatible/dp/B00HJKRAIY
    Kartınız bu ise işlemci seçtiği söylenmiş. Zaten maksimum 4 gb ram desteği mevcut, işlemci yükseltmedeki amacınız nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 26 Şubat 2017; 14:51:28 >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Evet ana kartım tam olarak bu ve ben buna q6600 taktım fakat olmadı. Acıkcası az sure daha kullanayım diye msı r7 240 taktım işlemcide artarsa zaten 4 gb ram var daha iyi olur dediydim ama yanlıs mı dusundum bilemiyorum. Sence buna ne takayım e 8400 olmazmı? En azıından

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Normal g33 anakart olsa duruma göre biosu günceller işlemciyi takarsınız, çalışır. Q6600'ü bile tanımadıysa bu anakart özel üretim büyük ihtimal. Gigabyte P35DS3-L anakartta bios güncellemeden E4500'den Q6600'e geçmiştim. Gerçi sitede E8400 takılabildiğini yazmış ama denemeden bilinmez. Deneyerek alabiliyorsanız bakarsınız. Ama büyük beklentileriniz olmasın. Mesela HP hazır pclerde oem hp ramden başka ram desteklemiyor.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Peki sizce ekstra fan gerekir mi? İlk mesajımda yazdım sitede gerekmez diyor ama..

• quote:

Orijinalden alıntı: Armant81

Peki sizce ekstra fan gerekir mi? İlk mesajımda yazdım sitede gerekmez diyor ama..

Kendi fanı yeterli gelecektir. Ama işlemci değişiminde termal macunu yenilemeniz gerekecek.
  • Cok istedim ama bilgisayarcı taktı ve calısmadı malesef ve e 8400 dende emin degilim acıkcası. Ama deneyecegim.
  • foxconn çok sorunlu bir anakart uzak durun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.