Şimdi Ara

İşlemci uyumluluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PGA988 MODEL LAPTOP ANAKARTINA YENİ BİR İSLEMCİ TAKMAK İSTİYORUM ESKİ BİR BİLGİSAYAR ANCAK ZİYAN EDESİM YOK UYGUN BULDUĞUM BİR İŞLEMCİ VAR KARTA UYUMLU GÖZÜKÜYOR ANCAK ŞU ANKİ İŞLEMCİ 32 nm İKEN BU İŞLEMCİ 22 nm GÖZÜKÜYOR ACABA BİR ANAKART BİRDEN FAZLA nm BOYU DESTEKLER Mİ ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayır.
  • Yani bu karta farklı boyda bi işlemci takamam mı soketler aynı

• daha doğru yorumlamalar için daha açık yazmanızı tavsiye ederim(model, nesil vs. vererek)
  • horozcu yavuz abi kullanıcısına yanıt
    Şuanki işlemci Intel pentium p6200 takmak istediğim intel core i5 3210m modeli güç tüketimleri aynı ve ana karta uyumlu gözüküyor (anakart PGA988) kafama takılan tek şey nm boylarının sıkıntı çıkarıp çıkarmayacağı soketler uyuşuyor.

• anladım.

3210m nin soketi fcpga sizinki pga. aralarında fark var.

i5 olanın bacakları sizin sokete sorunsuz girecektir fakat çalışacağını düşünmüyorum.

şu an elde olan işlemci 1. nesil olmalı zannedersem. tavsiyem 1. nesil işlemci bakmanızdır.
    Cevabın için teşekkür ederim, ancak taktir edersin ki biraz olsun hızlansın istediğim bir bilgisayara, tekrar 1. Nesil almak mantıklı olmaz.Sence bu işlemciyi alıp denemeye dener mi ? Yoksa şöyle daha iyi olur diye veya şu işlemci olur diye bir önerin varmı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU uyumluluğu
    6 yıl önce açıldı
    Anakart ve İşlemci Uyumu ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cihazın anakartı ne derse ona göre hareket etmek gerek, uyum sağlamıyorsa(bana göre) elden bir şey gelmez. 1 veya 3 çok bi farkı olmaz.

dediğim gibi bence çalışmayacak. illa bir yükseltme istiyorsan ve değeceğini düşüyorsan ayıracağın bütçeye göre bir yol izle.

cihaz ne bu arada?
    Cihaz Lenovo b560 dizüstü bilgisayar

• Lenovo B560 4330 - 15.6" - P6200 - Windows 7 Pro 64-bit - 2 GB RAM - 250 GB

cihaz buysa ve hiç upgrade yapılmadıysa;

ram yetersiz. +4 lazım.

gördüğüm kadarıyla ekran kartı yok. ekran kartlı işlemci gerekiyor.

şart değil ama ssd de takılacaksa sata 2 çalışacaktır.
    Öncelikle ram 4 GB ekran kartı yetersiz de olsa geforge 310m (1 GB) var SSD takılı kendim alıp taktım ve şuan win10 da kullanıyorum. Kafama takılan tek şey işlemci hızı o da 2.13 GHz ki turbo da yok

• iyi bir tek işlemci kalmış :). o zaman bütçeye göre i5 i7 tercihe alınabilir. tabii pga988.

lenovo 560 olarak bakınca kasa aynı olup farklı işlemci donanımlarında cihazlar çıkıyor. p6200 i3 i5 i7.

mesela 720qm olan var.https://forum.donanimhaber.com/lenovo-b560-intel-i7-8gb-ram-nvidia-ikinci-el-notebook-999tl--116607509
    Şimdiye kadarki yardımın için gerçekten teşekkür ederim. Son olarak bi önerin (işlemci olarak) kalıp kalmadığını söylersen sevinirim

• i3 380m vb.
    i5 430m vb.
    i7 720qm/740qm vb.

Ayrılan bütçeye göre tercih yap. Bir çırpıda çıkanlar bunlar. Daha fazlası da bulunabilir çeşit çok. Tabii almadan yine soket tipi kontrolünü sitesinden yapmak lazım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Çok yardımcı oldun teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.