Laptop bilgisayarımda takılı olan işlemci : Intel Mobile Core 2 Duo - T7500 - 2.2 GHz - Merom - Socket P 478 - 800 Mhz FSB - 4 MB Cache
Satın almak istediğim yeni işlemci : Intel Mobile Core 2 Duo - T7700 - 2.4 GHz - Merom - Socket P 478 - 800 MHz FSB - 4 MB Cache
Aynı sınıfın, aynı ailenin bir üst modeli. Tek değişiklik T7500 2.2 GHz yerine, T7700 2.4 GHz olacak.
CPU-Z programı anakartımı : "Intel PM965" olarak görüyor. Fakat google'da "intel pm965 supported cpu" (intel pm965 desteklenen işlemciler) diye arattığımda gelen sonuçlarda bırakın yeni alacağım T7700 işlemciyi, şu anda kendi kullandığım işlemci bile listede yok?
*CPU-Z diyorki, senin anakartın "Intel PM965" *Intel'in kendi sitesi dahil diğer sitelerde de "Intel PM965" in desteklediği işlemciler arasında -yeni alacağım şöyle dursun- şu anda kullandığım işlemci bile yok?
Ben mi bişeylere yanlış bakıyorum acaba yardımcı olur musunuz, kafam karıştı?
T7500 den t7700 e geçmenin mantigi nedir sana bir getirisi olmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: Me[S]uT
T7500 den t7700 e geçmenin mantigi nedir sana bir getirisi olmaz
Ya işin o tarafı öyle, o konuda haklısın da, eski sistemleri rafa kaldırmadan önce 2.el ucuz parçalarla gelebileceği en üst noktaya getirebilmek gibi kişisel bir hobim var : )
Cpu z resmini buraya atar mısın ?
CPU-Z Screenshots.
uyar sorun olmaz ama degıstırdıgıne degecek bı fark olmayacak ayrıca dıkkat edecegın en onemlı sey o ıslemcıler 2 farklı PBGA479, PPGA478 sokette oluyor elındekı hangı sokette ıse ona uygun olmalı
"Crestline is also the code name of the Intel Mobile 965 Express chipset, part of Intel's Santa Rosa platform." (http://en.wikipedia.org/wiki/Crestline ) Crestline ayrıca Intel Mobile 965 Express yonga-setinin kod adıdır. Intel Santa Rosa platformunun bir parçasıdır.
ICH8M ise South-Bridge. Yani Güney-Köprüsü.
.S.W.A.T..
kullanıcısına yanıt
değmez, boşuna paranı savurursun. onun yerine gidip ram al. o pc ye alacağın her parça paranı savurmak olacaktır. hem de parçası az bulunduğu için kazıktır.
quote:
Orijinalden alıntı: TurboCore
değmez, boşuna paranı savurursun. onun yerine gidip ram al. o pc ye alacağın her parça paranı savurmak olacaktır. hem de parçası az bulunduğu için kazıktır.
Amacım bu sistemle BF4 oynamak değil zaten, hobi gibi düşünebilirsin.
Ram olarak "2 x Kingston 2 GB DDR2 667 Mhz" (Total : 4 GB) bellek var. Kazık dediğin de sahibinden.com'da 50 TL'ye bulunuyor. Benim sorum T7500'ün takılı olduğu chipset'e, T7700 oturur mu, oturmaz mı?
quote:
Orijinalden alıntı: .S.W.A.T.
quote:
Orijinalden alıntı: TurboCore
Amacım bu sistemle BF4 oynamak değil zaten, hobi gibi düşünebilirsin.
Ram olarak "2 x Kingston 2 GB DDR2 667 Mhz" (Total : 4 GB) bellek var. Kazık dediğin de sahibinden.com'da 50 TL'ye bulunuyor. Benim sorum T7500'ün takılı olduğu chipset'e, T7700 oturur mu, oturmaz mı?
olur benim de öyle bir hobim var ancak laptoplara karşı değil, PentiumD-4 Core2lere falan
quote:
Orijinalden alıntı: TurboCore olur benim de öyle bir hobim var ancak laptoplara karşı değil, PentiumD-4 Core2lere falan
Teşekkür ederim : )
Peki sence CPU-Z nasıl benim chipset'imi "PM965" olarak görüyor ve nasıl intel'in kendi sitesinde "PM965'in uyumlu olduğu işlemciler" listesinde T7500 veya T7700 yok?
Bi de bi arkadaş 2 farklı soketten bahsetmiş. (PBGA479, PPGA478) kendi soketimi nasıl öğrenebilirim?
quote:
Orijinalden alıntı: .S.W.A.T.
quote:
Orijinalden alıntı: TurboCore olur benim de öyle bir hobim var ancak laptoplara karşı değil, PentiumD-4 Core2lere falan
Teşekkür ederim : )
Peki sence CPU-Z nasıl benim chipset'imi "PM965" olarak görüyor ve nasıl intel'in kendi sitesinde "PM965'in uyumlu olduğu işlemciler" listesinde T7500 veya T7700 yok?
Bi de bi arkadaş 2 farklı soketten bahsetmiş. (PBGA479, PPGA478) kendi soketimi nasıl öğrenebilirim?
Aida64 ile öğrenebilirsin. Eğer T7 serisinde senin T7500 işlemcin o anakartla çalışıyorsa gene T7 serisinin T7700 işlemcisi çalışır. Çalışması lazım
Bu arada tersine-mühendislik misali bir düşünce yöntemiyle sonunda kendi işlemcimi intel'in sitesinde uyumlu olduğu chipset'le beraber bulabildim.
Demekki CPU-Z'nin okuduğu değerlere güvenmemek lazım. Demekki benim anakartım CPU-Z'nin dediği gibi "PM965" değil, "GME965". Çünkü T7500 sadece bu chipset'in listesinde var.
Selam beyler imzamdaki laptopa işlemci değişimi yapacağım. Ekran kartı ve rami de değişceceğim ama değişmeden önce yazdım çünkü onlar kesin yapılıyor. İşlemci T5450 ppga478 soket onu aynı bende bu arkadaş gibi değiştireceğim ama ben 2 sene daha kullanmak için değişeceğim :D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme