Şimdi Ara

İŞLEMCİ UNDERVOLTİNG (VOLTAJ DÜŞÜRME)ANAKART FAZLA VOLTAJ SORUNU ANLAYANLAR BAKABİLİRMİ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kısaca hemen konuya giriyim.Şu anki kullandığım anakartı aldığımdan beri aklımı kurcalayan bişeyler var.Anakartı oto voltaja bıraktığım zaman Ramlere 1.95 V işlemciye 1.44V veriyor.Buna bi türlü anlam veremedim tabi bu yüzden sistemi ısıtıo benimde kafam bozuldu bi test yapayım dedim.

Anakart:http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-ma785gm-us2h_10.html

Not: Sistem onboard üstünde çalışmakta ekran kartı yoktur.

İlk önce işlemciyi 1.3 V aldım.Baktım çalışıo yabancı forumlarda 1.25 V yapanlar olmuş.Bende anakarttan işlemciyi 1.25V aldım.

Testimize geçelim İŞLEMCİ 1.25 V CPU NB VOLTAGE 1.025V yapılmıştır.İşlemci 1.25 V olunca Ramler kendiliğinden 1.840 V oldu nedense.Aida64 programında sistem stabilite testinde full yükte ve Prime95 testinde max heat power consumption (galiba en zorlayan) Testlerle yapılıp ısı değerleri gösterilmektedir.Resmi tıklayıp büyütebilirsiniz kuzeyköprüsü voltaj olayıda son resimde yazıyor.

İşlemci: Amd athlon x4 640= Varsayılan Voltaj 1.1-1.4V (Anakartın verdiği 1.125-1.440 V) Çalıştırılan Voltaj 1.25(Anakart 1.23V verdi genelde)

İŞLEMCİ UNDERVOLTİNG (VOLTAJ DÜŞÜRME)ANAKART FAZLA VOLTAJ SORUNU ANLAYANLAR BAKABİLİRMİ???

Göremeyenler için yazayım;

1.25 V Prime 95 Full heat testi=Anakart 44 derece Cpu fan 850 RPM

1.25 V Aida Sistem Stabilite Testi=Anakart 42 derece Cpu Fan 680 RPM

0.880 V boşta Anakart 33 Cpu fanı 145 RPM

Arkadaşlar aşağıdaki resimde anakartımın auto olarak verdiği voltajdan oluşan değerler iyice bakınız.

İşlemci 1.44 V Kuzeyköprüsü 1.175 V Ram 1.935-1.952 V arası veriyor kendi neden bende çözemedim.

Göremeyenler için;

1.44 V Prime 95 Full heat testi: Anakart 59 Derece Cpu fan 1400 RPM

1.44 V Aida Sistem stabilite testi:Anakart 48 Derece Cpu fan 965 RPM

1.088 V boşta Anakart 33 derece Cpu fan 225 RPM

Sonuç: İşlemci anakartın auto değerlerinde prime95 full heat testinde 10 dk sonra anakart 60 dereceyi gördü ve biosta anakart 60 derece olunca kapat seçeneği aktif olduğu için anakart kapandı.Cpu fan hızı tam gaz 1400 rpm idi.

Fakat 1.23 V ve Cpu nb voltaj 1.025 olan İşlemci prime95 full heat testinde 25 dk teste 44 dereceye bile zor geldi.Cpu fan 800 rpm civarıydı.

1. İşlemci ve Cpu/NB voltaj düşürmek zararlımıdır çünkü ben kesinlikle oc yapmıyorum ve voltaj düşürünce sıcaklıklardan memnun oldum ve mavi ekranda vermedi.

2. Zararlı değilse düşürdüğüm voltajla şu anki voltaj arasında işlemcide bir performans kaybı olup olmadığını ölçmek için puanlama yapan hangi programı önerirsiniz.Mesela 1.44 V işlemci 4000 puan aldı.Ama 1.23 V 3900 aldı bende dicemki bu voltaj mavi ekran attırmıo ama performans kaybı var 1.275 atıcam mesela bunu ölçmek için program tavsiyesi istiyorum.

3. http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?79509-Vcore-and-vdimm-with-A64
    Bide şu yukardaki linkte eğer yanlış anlamadıysam yüksek ram voltajı-cpu nb voltajı ile düşük vcore voltajı olunca işlemci bellek kontrolculeri yanar gibi bişey demek istemiş diye anlamadım bu konuda biri beni aydınlatabilirmi bunu anladığım için undervolting yaparken (vcore voltage düşürürken) cpu nb voltage yide 1.175 ten 1.025 aldım doğrumu yaptım acaba?

Yani arkadaşlar kısacası sistem 1.232 V işlemci 1.84 V Ram 1.025 V CPU NB voltajlarıyla Prime95 25 dklık testten başarıyla geçti sonra zaman bulunca 24 saatlik bir test yapmayı düşünüyorum.Cinebench 1.44V işlemcide 261 puan verdi 1.23 V aynı 261 puan verdi sanırım performans düşmedi.Bu işten anlayan arkadaşlar sizce bu tür kullanmak sistemi riske atmakmıdır çünkü ben kesinlikle oc yapmıyorum ve böylede yapınca sestende tasarruf ettim.Yoksa işlemci voltajı düşür cpu nb voltajıyla oynama mı dersiniz yardımlarınızı bekliyorum bi yandanda işlemci voltaj düşünce ısıdaki farkıda görmüş olur herkes Yardım eden herkese teşekkürler iyi forumlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU cpu 3.3v sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.