Şimdi Ara

İşlemci Tercihi (Nedir bu intel sevdası) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İntel çok yaygın kullanılıyor. Adam bakıyor amd uygun bir de bunları araştırayım diyor. Bir iki bakıyor ki olumsuz bir şeyler görünce direk soğuyor doğal olarak. Bildiğimden şaşmayayım diyor. Ben amd li makine kullandım ve muadili intel işlemciden daha iyi performans aldım. Fiyat olarak da oldukça uygun. Uzun vadede problem yaşatıyor mu o konuda bir şey diyemeyeceğim.
  • Core i7 serisi baz alınarak AMD daha iyi f/p veriyor demekle işin içinden çıkılmaz. En baba AMD işlemcinin karşısında 6 çekirdekli 1090t'nin render avantajını saymıyorum Core i5 760 çok üstün bir işlemci ve fiatı şu an yüksek kurlarla ve kampanyasız 400 TL. 15 gün önce 350 TL 6 taksitle alınabilen bir işlemciydi
    ve 50 TL daha az verip 300 TL'ye 125 watt TDP'li OC performansı da 95 watt TDP'li core i5 760'a göre daha düşük olan X4 965'i almak kazanç mı şimdi.
    Bir de Black Edition işlemciyi 100 150 TL'lik anakart ile sürmek ne kadar mantıklı. İşlemcinin hakkını vermek için icabında performanslı ram kullanmak isterim gerekirse 2 ekran kartını takıp CF yapmak hatta AMD ATI'ye bağımlı olmamak ve 3 5 yılda bir görülen GTX460 gibi F/P efsanesi bir kartın SLI ile
    GTX480'i nasıl devirdiğini görmek üstelik bunu GTX480'in yarısına maletmek isterim. Sonra aldığım anakart usb 3.0 sata 3.0 desteklesin isterim paket içeriğinde ilave ses kartı anakart üzerinde Dual ethernet fazla usb giriş E-sata giriş isterim OC yapacağım bir işlemciyle stabilite için komponent kalitesi isterim chipset soğutma isterim. Bunlar hep bir arada olan seçenekler (kalkıpta cevap olarak 150 TL usb 3.0 anakart
    var diye link ile cevap vermeyin başlangıçta olmaz daha sonra standart olarak her anakartta gelir) Yani olayı sadece işlemci açısından değil anakart açısından da ele almak lazım. İşte o zaman mevcut pazarda fiyatlara bakınca ortaya çıkan tabloda Phenom x4 için yapılacak sistemle Core i5 760 için yaıplacak sistem arasında çok fazla fark yok. Bu arada 3 ghz üstüne çıkmak artık yeni Gpu mimarilerinde idare etsede yetmeyebiliyor. E8500 kullanıcısıyım
    4 GHZ oc ile GTX460@900 MHZ test ettiğim son oyunların bazılarında arkadaşımın kullandığı sistemde ki yine GTX460 ve default haliyle Core i5 750'nin (760 bile değil) altında kaldığım sonuçlar mevcut. Ürün gamında intel'de çok fazla çeşit ve pahalı ürünler var ancak her zaman bizim tarzımızdaki insanlara hitap eden bir ya da iki ürün olur ve İntel burada çok agresif fiyatlama yapmaz. Core i5 760 pahalıysa ben e8500'ü 350 TL'ye aldım e8600 500 tl idi ben alırken
    o zaman en baba işlemci de e8400 ya da e8500 gibiydi ve karşısında 200 TL'ye aynı performansı alabileceğim AMD işlemci yoktu. Var gibi gösterilenler de ise problemler mevcuttu ve 200 tl de değildi.

Yeni bir ekran kartı çıktığında % 5 lik farka sevinenler ve dövünenler var yok o iyi bu iyi şeklinde ama gerçek İntel AMD rekabetinde mevcut. İntel burada uzun süredir açık ara önde ve artık fiyat=performans durumu var F/P diye bir şey yok. Ucuzsa idare edersin parayı verirsen performans alırsın. AMD de olsa böyle İntel de olsa böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 22 Aralık 2010; 16:57:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Konuyu gereksiz yere uzatıyorsunuz. Oyun için toplanan sistemlerde 3 ghz ve üstünde çalışan X4 bir işlemci her zaman için yeterlidir. Bu noktada esas oğlan ekran kartıdır.

X4 640 + GTX570 ikilisi her zaman için, İ7 920 + HD4670 ikilisinden daha iyi oyun deneyimi sunar.

X4 640 + GTX570 v.s. i7 920 + GTX570 ikilisinde ise 1920*1080 çözünürlük yüksek detay ve aa açıldığında arada fark oluşmayacaktır. Bu nedenle oyun oynayacak, günlük kişisel kullanım için pc alacak adama AMD öneriyoruz. Yoksa performans ibresi nerdeyse her zaman için İNTEL den yanadır, buna kimse itiraz etmeyecektir.

Mesela aşağıdaki incelemede özellikle (tüm oyunları inceleyin lütfen) 1600*1200 dahil üstü çözünürlüklere dikkat edin, ne demek istediğimi anlayacaksınız.

http://www.guru3d.com/article/cpu-scaling-in-games-with-quad-core-processors/3

Müşavir üstadım değerli bilgilerin için teşekkürlerimi sunarım.Ayrıca konuma cevap yazan herkese teşekkür ederim.İşlemci seçiminde athlon 2 x4 'de karar kıldık.Bu seferde vede nvidia-amd sorunu oluştu.Ablam gtx 460 yukarısı heba edilen para dedi.Babam pc'den anlamıyor ama ne hikmetse 6970 diye ısrar ediyor.Ben gtx 460 alma taraftarıydım.Bir anda gtx 570 önerildi ve çıkmaz içinde çıkmaz yaşıyorum.

Babam 6970 al paranın üstünü ben tamamlıycam diyor.Ablam amd düşmanı kesildi birden.Physx efekti yokmuş.Cuda yokmuş gibi sebepleri bahane ederek.

Bu iş böyle giderse 6970 seçimini kullanacagım gibi.Sizce ne alınmalı.gtx 460 gtx 570 amd 6970

Herkese iyi forumlar.

• Babaya, Ablaya bak.
  • quote:

Babaya, Ablaya bak.

Onları boşver üstat.1920*1080 çözünürlükte kasmayacak bir gpu arıyorum.6970 alırsam gtx 460 parasının üstüne babam ekleyecek.Ne yapmalıyım.

Bu arada Leon-x Hocam uzaklaştırma almış.Bu çok kötü oldu işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydogdu1453 -- 22 Aralık 2010; 18:06:15 >
  • 1920*1080 için HD6950 daha doğru seçim olur. HD6970 te alınabilir. Madem baba parasıyla alıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 22 Aralık 2010; 18:22:16 >
  • quote:

Babaya, Ablaya bak.

baba AMD fanı çıktı =) keşke benimde babam öyle olsa şimdi 6870 değil 6970'im olurdu =)

buarada gtx460 ile HD6970 kıyaslanamaz asla. istersen gtx460'ın ağababası olsun sıvı azotla aşırtma rekoru kırsın yine de 6970'in stok hızını geçemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 22 Aralık 2010; 18:59:12 >
  • quote:

1920*1080 için HD6950 daha doğru seçim olur. HD6970 te alınabilir. Madem baba parasıyla alıyorsun.

Aman üstadım. Ben bu kartı alacagım dedim.Bunu alma alamıyorsan üstünü ben tamamlarım 6970 al dedi.

Hiç gpu-cpu işi olmamış adam ama nerden biliyorsa 6970'i.Kesin işyerinde bir amd fanı söyledi.İyişallah yılbaşında güzel bir indirim olur da yüzümüz güler.

stabwound üstadım ilerde belki 6990'ın olur.Kafana takma.Ben hala x1600 pro ile borderlans oynuyorum.Napalım makinenin bunu çalıştırdıgına şükrediyorum.Forever shader model 3.0

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.