Şimdi Ara

İşlemci stok halde bile 70 80 dereceleri görüyor ve oyunda 100 derece oluyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Bilgisayarımın psu su bozuldu ve aynı değerlere sahip başka bir psu ile bilgisayarcı değiştirdi. Aynı zamanda kasa temizliği yapıldı ve termal macunlar yenilendi. Fakat bilgisayarı eve getirdim ve kurduğumda işlemci fanının çok fazla çalıştığını gördüm. Sıcaklıklara baktığımda stok halde hiçbir işlem yapmadan işlemci kullanımı %5 civarında iken sadece masaüstünde bekleyerek 50-55 derecelerde olduğunu gördüm. Fakat bir işlem yaptığımda örneğin bir internet sitesine falan girdiğimde işlemci kullanımı %15'lere çıktığında anında 70 80 derecelere fırlıyor ve fan çok hızlı çalışıyor. Oyuna girdiğimde ise 100 derece oluyor fakat bilgisayar kapanmıyor. İşin tuhaf yanı şu ki; iki senedir kullandığım bilgisayar daha önce böyle bir sorun yaşamadım. İşlemci i5 13600kf stok fan. Ekran kartı 4060 ti. Ekran kartı sıcaklıkları normal bu arada.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yanlış hatalı soğutucu montajı bu kadar basit

Ek olarak biostan fan ayarlarıda yapılmalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • öyle bir işlemciye stok fan yazık oluyor , kule tipi bir soğutucu alsanız kafanız rahat eder , stok fanların montaj sorunu olabiliyor bastırıyorsunuz tırnak tam oturmuyor vs vs

• ÇÖZÜM: İşlemci psu değişimi sonrası otomatik turbo moduna geçmiş (overclok). 5ghz de çalışıyormuş biosdan turbo modu kapatınca düzeliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu sürekli 100 derece
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.