Şimdi Ara

İşlemci soğutmada lazerli dönem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  

İşlemci soğutmada lazerli dönem 

Genelde hep sıcak kavramlar ile andığımız ve son dönemde yakıcılığı ön plana çıkan lazer ışınlarının soğutma özelliği de bulunuyor ve pek pek bilinmeyen bu özellik teknoloji dünyasında yeni bir devrin kapısını açabilir.

Washington Üniversitesi araştırmacıları lazer ışınları ile suyu ve bir kristal çeşidini soğutmayı başardı. Araştırmacılar lazer ışınlarının temel prensiplerini tersine çevirerek soğutma özelliğini elde ettiklerini belirtiyor. Deneylerde su içerisinde bulunan kristallere lazer ışınları tutuluyor ve düşen sıcaklıklar kristallerin farklı renkler yansıtmasına neden oluyor. 

1995 yılında ilk kez vakumlu ortamda bir nesnenin lazer ışınları ile soğutulması sağlanmıştı ancak yeni deneylerde ilk kez günlük ortamdaki bir nesne soğutulmuş oldu. Araştırmacılar deneylerde kızılötesi lazer ışınları kullandı.

Lazerin nesneleri soğutma özelliği pek çok alanda devrim yapabilecek nitelikte. Özellikle işlemcilerin ısınan noktasına lazer ışınları uygulayarak soğutabilmek mümkün olacak. Veya üretim ve telekomünikasyon alanlarında da lazerli soğutma sistemleri kullanılabilecek. 

Bununla birlikte araştırmacıların asıl hedefi daha farklı. Moleküler biyoloji alanında lazer soğutma kullanarak hücrelerin davranışlarını değiştirmeden veya zarar vermeden gelişimini yavaşlatmak mümkün olacak. Böylece moleküllerin ve enzimlerin çalışma şekilleri daha detaylı incelenebilecek. Tabii bunların hepsinin olabilmesi için önce maliyetlerin uygun bir seviyeye çekilmesi gerekiyor.  

• valla benim aklıma gelmişti, essah deyom, ekmek musaf çarpsın ki gelmişti.

• düşük ışıma frekansındaki bir ışık dalgasıyla bu mümkün ve olası ama bu bizim bildiğimiz türden pekte görünen bir laser türü olmayacaktır. dahası bu maddenin yoğunlaşması anlamıyla hani bilim kurgu romanlarında ufo lar ışınla inekleri çekiyor esprisi misali ışınla itme çekme teknolojileri zaten patentli

• anca 10 yil sonra ekran kartlarina gelir bu sogutma

• Fansız bir pc süper olurdu

• sıvı soğutmaya geçtik te lazer kaldı
    edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delikli Nane -- 18 Kasım 2015; 22:51:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verimliliği artırılıp son kullanıcı "gamer" ların pc'lerinde yer bulana kadar çok uzun süre geçecektir. O zamana kadar sıvı soğutmaya devam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu anda yalıtkan sıvı içerisinde çalışacak pc üzerine çalışmaktayım.Sıvı karışımım hazır fan(cpu fanı takılı olmazsa pc açılmayacağından denendi) ve elektronik devreler sıkıntısız çalışıyor.Kendi bilgisayarım için denemeye korktuğumdan arkadaşın birisinden eski çalışan bilgisayar gelecek onu bekliyorum.Sistem çalışırsa casper olmazsa vestele gideceğim.Tozsuz sessiz bilgisayarlar inşallah yakında.Tasarımında çok sessiz olduğu için araç buzdolaplarındaki soğutma sistemi gibi hazne,Işıklandırma için neon ve gerektiği durumlarda sıvı tahliyesi için vana gibi ince ayrıntılarında tasarımında olacağı şekilde şeffaf akrilik veya daha ucuz farklı bir materyalden argede kasa tasarlatıp sıvıyla bir satılır hale getirebilirsem boş akvaryum kasa olarak piyasaya çıkarmayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Delikli Nane

sıvı soğutmaya geçtik te lazer kaldı

imla için editlemişsin ama "geçtik te" diye birşey olamayacağını bilemiyorsun.İlginç...
  • Bu kadar devrimsel teknolojiyi bile kıçı kırık pc ler için düşünüyoruz ya. Daha da birşey demiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: action9mm

Şu anda yalıtkan sıvı içerisinde çalışacak pc üzerine çalışmaktayım.

Tamamı sıvı ile dolu bir yerde çalışan kasa daha önce yapıldı, parça değişim vb çalışmalarda daha fazla uğraştırdığı için son kullanıcılar tarafından tutmadı.

• Siviya geçmedik sira lazere mi geldi...

• quote:

Şu anda yalıtkan sıvı içerisinde çalışacak pc üzerine çalışmaktayım.Sıvı karışımım hazır fan(cpu fanı takılı olmazsa pc açılmayacağından denendi) ve elektronik devreler sıkıntısız çalışıyor.Kendi bilgisayarım için denemeye korktuğumdan arkadaşın birisinden eski çalışan bilgisayar gelecek onu bekliyorum.Sistem çalışırsa casper olmazsa vestele gideceğim.Tozsuz sessiz bilgisayarlar inşallah yakında.Tasarımında çok sessiz olduğu için araç buzdolaplarındaki soğutma sistemi gibi hazne,Işıklandırma için neon ve gerektiği durumlarda sıvı tahliyesi için vana gibi ince ayrıntılarında tasarımında olacağı şekilde şeffaf akrilik veya daha ucuz farklı bir materyalden argede kasa tasarlatıp sıvıyla bir satılır hale getirebilirsem boş akvaryum kasa olarak piyasaya çıkarmayı düşünüyorum.

Mineral yağ içerisinde pasif veya aktif soğutma ile çalışan sistem yapmak oldukça kolay,tek ihtiyaç sızdırmaz bir kasa.Youtube da bu tür projelerden bolca var.
    örnek :https://www.youtube.com/watch?v=RrJreUX3TCk

• quote:

Şu anda yalıtkan sıvı içerisinde çalışacak pc üzerine çalışmaktayım.Sıvı karışımım hazır fan(cpu fanı takılı olmazsa pc açılmayacağından denendi) ve elektronik devreler sıkıntısız çalışıyor.Kendi bilgisayarım için denemeye korktuğumdan arkadaşın birisinden eski çalışan bilgisayar gelecek onu bekliyorum.Sistem çalışırsa casper olmazsa vestele gideceğim.Tozsuz sessiz bilgisayarlar inşallah yakında.Tasarımında çok sessiz olduğu için araç buzdolaplarındaki soğutma sistemi gibi hazne,Işıklandırma için neon ve gerektiği durumlarda sıvı tahliyesi için vana gibi ince ayrıntılarında tasarımında olacağı şekilde şeffaf akrilik veya daha ucuz farklı bir materyalden argede kasa tasarlatıp sıvıyla bir satılır hale getirebilirsem boş akvaryum kasa olarak piyasaya çıkarmayı düşünüyorum.

Birader immersion cooling yazarsan google'a hatta immersion cooling pc yazarsan görürsün ki 3M firmasının bu iş için özel fluit'lerine kadar piyasada mevcut. Bu tip sistemleri genelde yüksek işlem gücü isteyen sistemler için kullanıyorlar bak incele şurdanhttps://youtu.be/a6ErbZtpL88

• quote:

Orijinalden alıntı: mindtrap

quote:

Orijinalden alıntı: action9mmŞu anda yalıtkan sıvı içerisinde çalışacak pc üzerine çalışmaktayım.Sıvı karışımım hazır fan(cpu fanı takılı olmazsa pc açılmayacağından denendi) ve elektronik devreler sıkıntısız çalışıyor.Kendi bilgisayarım için denemeye korktuğumdan arkadaşın birisinden eski çalışan bilgisayar gelecek onu bekliyorum.Sistem çalışırsa casper olmazsa vestele gideceğim.Tozsuz sessiz bilgisayarlar inşallah yakında.Tasarımında çok sessiz olduğu için araç buzdolaplarındaki soğutma sistemi gibi hazne,Işıklandırma için neon ve gerektiği durumlarda sıvı tahliyesi için vana gibi ince ayrıntılarında tasarımında olacağı şekilde şeffaf akrilik veya daha ucuz farklı bir materyalden argede kasa tasarlatıp sıvıyla bir satılır hale getirebilirsem boş akvaryum kasa olarak piyasaya çıkarmayı düşünüyorum.
    Birader immersion cooling yazarsan googlea hatta immersion cooling pc yazarsan görürsün ki 3M firmasının bu iş için özel fluitlerine kadar piyasada mevcut. Bu tip sistemleri genelde yüksek işlem gücü isteyen sistemler için kullanıyorlar bak incele şurdanhttps://youtu.be/a6ErbZtpL88

Ee sonuç nedir birader?

• quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

quote:

Orijinalden alıntı: Delikli Nane

sıvı soğutmaya geçtik te lazer kaldı

imla için editlemişsin ama "geçtik te" diye birşey olamayacağını bilemiyorsun.İlginç...

teşekkürler öğretmenim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seefoo

quote:

Orijinalden alıntı: action9mmŞu anda yalıtkan sıvı içerisinde çalışacak pc üzerine çalışmaktayım.Sıvı karışımım hazır fan(cpu fanı takılı olmazsa pc açılmayacağından denendi) ve elektronik devreler sıkıntısız çalışıyor.Kendi bilgisayarım için denemeye korktuğumdan arkadaşın birisinden eski çalışan bilgisayar gelecek onu bekliyorum.Sistem çalışırsa casper olmazsa vestele gideceğim.Tozsuz sessiz bilgisayarlar inşallah yakında.Tasarımında çok sessiz olduğu için araç buzdolaplarındaki soğutma sistemi gibi hazne,Işıklandırma için neon ve gerektiği durumlarda sıvı tahliyesi için vana gibi ince ayrıntılarında tasarımında olacağı şekilde şeffaf akrilik veya daha ucuz farklı bir materyalden argede kasa tasarlatıp sıvıyla bir satılır hale getirebilirsem boş akvaryum kasa olarak piyasaya çıkarmayı düşünüyorum.
    Mineral yağ içerisinde pasif veya aktif soğutma ile çalışan sistem yapmak oldukça kolay,tek ihtiyaç sızdırmaz bir kasa.Youtube da bu tür projelerden bolca var.örnek :https://www.youtube.com/watch?v=RrJreUX3TCk

Mineral yağı değil zeytin yağıda kullanırsan olur.Ama arıza durumunda vıcık vıcık yağın içerisinde kasayı bırakacaksan o senin bileceğin iş

• quote:

quote:

Birader immersion cooling yazarsan googlea hatta immersion cooling pc yazarsan görürsün ki 3M firmasının bu iş için özel fluitlerine kadar piyasada mevcut. Bu tip sistemleri genelde yüksek işlem gücü isteyen sistemler için kullanıyorlar bak incele şurdanhttps://youtu.be/a6ErbZtpL88

Server için yapılan sistemi eve getireceğim o zmn desene.Peki madem var neden kullanıcıda yok yada görmüyoruz.Merak etme ben gönderdiğin videoyu zaten izlemiştim.Belkide benim sıvı 3m inkinden daha uygun maliyettedir bilinmez.Bide videoda merak ettiğim açık ortamda duruyor sistemler buharlaşmadaki sıvı nereye gidiyor.Tavanın damla damla rutubet olması lazım.Sonuçta her sıvı buharlaşır

• quote:

quote:

Server için yapılan sistemi eve getireceğim o zmn desene.Peki madem var neden kullanıcıda yok yada görmüyoruz.Merak etme ben gönderdiğin videoyu zaten izlemiştim.Belkide benim sıvı 3m inkinden daha uygun maliyettedir bilinmez.Bide videoda merak ettiğim açık ortamda duruyor sistemler buharlaşmadaki sıvı nereye gidiyor.Tavanın damla damla rutubet olması lazım.Sonuçta her sıvı buharlaşır

• quote:

quote:

quote:

Videodaki sistemde sıvı serverdan aldığı ısı ile buharlaşıyor,yükselip içinden soğuk su geçen borular etrafında tekrar yoğunlaşıp aşağıya damlıyor tekrar.Olay çok basit.Yağmur gibi :))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.