Şimdi Ara

İşlemci sıcaklığım yüksek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, bilgisayardan çok anlamadığım için parçalarını direkt yazıyorum.

Corsair RM 750X güç kaynağı.
    Corsair Obsidian serıes 450D kasa.
    Intel 7700K işlemci.
    ASUS ROG STRIX Z270'e Gaming anakart.
    Liquid Freezer 240 sıvı soğutucu.
    ASUS ROG STRIX GTX 1080 ekran kartı.
    Samsung SSD 960 Evo 1 TB.

İşlemci sıcaklığımı Core temp adlı programla ölçtüğümde masaüstündeyken (boştayken) 45-50 derece arası gidip geliyor. Bu normal midir? Eğer değilse ne yapmalıyım. Teşekkür ederim.
    Düzenleme: Kasa 2017 senesinde alınmıştır. 2019 senesinde bakımı yapılması için Kadıköy'de bir bilgisayarcıya götürülmüştür. ( Termal macun, toz sorunları çözülsün diye.)

• up
  • Bağzı laptoplar boşta 70 derecede çalışıyor, ve çalışıyor :D
    Gerisini sen hesap et (yani normal evet)
    Boştaki sıcaklıktan ziyade %100 yük altında ne kadar çıktığı önemli masaüstü sistemlerde de 80 üstüne kadar sıkıntı yoktur genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glock18 -- 28 Haziran 2020; 10:23:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: glock18

Bağzı laptoplar boşta 70 derecede çalışıyor, ve çalışıyor :D
    Gerisini sen hesap et (yani normal evet)
    Boştaki sıcaklıktan ziyade %100 yük altında ne kadar çıktığı önemli masaüstü sistemlerde de 80 üstüne kadar sıkıntı yoktur genelde.
    Araştırdım hocam, 35 derece olanlar 20 derece olanlar var i7700k
    laptoplar ile masaüstü bir değil
  • Tabi ki değil ancak 2 cihaz da silikon temelli cihazlar. Ben 70`e kadar çıkabilir demedim, laptop cihazlar boşta 70 de çalışabiliyor dedim. hem senin dediğin hava sıcaklığı 30 derece iken sistem nasıl 20 derecede çalışacak :D, sıvı soğutmanın kralı vardır boşta 35 de çalışır. Biz şuan normal durumları ele alıyoruz.
  • havalar sıcak değerler normal sıkıntı yok,termal macun yenilemesi yaparsan bi 10-15 derece fark görürsün boşta,yük altındayken fark biraz kapanıyor,lakin dedigim gibi değerlerinde anormal bi durum yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo

havalar sıcak değerler normal sıkıntı yok,termal macun yenilemesi yaparsan bi 10-15 derece fark görürsün boşta,yük altındayken fark biraz kapanıyor,lakin dedigim gibi değerlerinde anormal bi durum yok
    Merhaba
    virüs taraması yaptırırken 99 dereceyi gördü, ve çok ses cıkardı fan. Anormal değil midir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu sıcaklık anormaldır kardeşim kesinlikle,bende 4790k var 91-92 derece max sıcaklık aldım şuana kadar,kesinlike bilgisayarı temizle,macun yenilemesi felan yap
  • quote:

bu sıcaklık anormaldır kardeşim kesinlikle,bende 4790k var 91-92 derece max sıcaklık aldım şuana kadar,kesinlike bilgisayarı temizle,macun yenilemesi felan yap
    Güya daha geçen sene kadıköyde bir bilgisayarcıya götürdüm de bakımını yap dedim. Allah belalarını versin ya
  • hocam bu bakımı yapınca 2-3 sene gidicek hali yok,ben 6 ay'da bir temizlerim pc yi,1 sene bile çok uzun bir süre,adam macunu yenilediyse bile 1 sene içinde kurumuştur artık,kasanın hava akışı çok iyi değilse kapağı açık şekilde kullan,sıcaklık düşer
  • quote:

hocam bu bakımı yapınca 2-3 sene gidicek hali yok,ben 6 ay'da bir temizlerim pc yi,1 sene bile çok uzun bir süre,adam macunu yenilediyse bile 1 sene içinde kurumuştur artık,kasanın hava akışı çok iyi değilse kapağı açık şekilde kullan,sıcaklık düşer
    Kusura bakmayın sinirlendim biliyorsunuz bilgisayarcılardan cok fazla kötü insan cıkabiliyor. Kaliteli marka termal macun bile 1 senede kurur mu hocam?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.