Şimdi Ara

İşlemci Sıcaklığım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, AMD FX-4300 işlemciye ve Cooler Master Hyper TX3 Evo İşlemci Soğutucusuna sahibim. İşlemci sıcaklığım şu anda 51 Derece ve fanım 1600 RPM hızında çalışıyor fakat görev yöneticisinden işlemci kullanımına baktığımda %14 gibi bir yüzde var yani sanıyorum ki yük altında değil. Sizce bu sıcaklık değeri normal mi? Bir de kasam açıkta yani masanın bölmesinde değil, oraya koyduğum zaman 55-56 dereceleri görüyorum. Eğer diğer bileşenleri merak edecek olursanız;
    Anakart 42 Derece
    GPU 40 Derece

Pek bir bilgim olmadığından dolayı soruyorum; ''sistem yük altında/yük altında değil'' bu kriter sıcaklığı doğrudan etkiliyor elbette, peki yük altında olması ne demektir? Yani mesela bir oyun oynamak, atıyorum çizim yapmak tabii ki bir yük altına sokar ama onun dışında yük altında demek için ne gerekir?

• bu havalarda normal yani
  • Normal benim Intel soğutucuyla 45 - yükte 75 en fazla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı soğutucuyu FX6350 ile kullanıyorum.Frekans hızı yüksek oda da sıcak ve bu aylarda boşta 38 derece tam yük altında 60'ı geçmiyor. Bence sendeki ısı fazla.
  • Bu yaz aylarinda 35 dereceden altını bekleme...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i7 4790 kullanıyorum deepcool gammaxx s40 (900 kusur rpm) soğutucu var şuan 30 derece 51 fazla bence.
  • e7400 37 derece , bunun altına hiç inmiyor nedense

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 11 Temmuz 2015; 16:32:00 >
  • soğutucu kullanıyorsan normal değil bir işlemci boştayken 55 60 derece olması hiç normal değildir stok fan olsa neyse derdim ben bile stok ile 40 derecede çalıştırıyorum
  • Cevaplarınız için teşekkürler, normal olmadığını düşünüyorum ben de sizler gibi peki bunu neye bağlamalıyım, soğutucuyu 1-1.5 ay kadar önce değiştirdim fakat soğutucudan sonra da fark olmadı pek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.