Şimdi Ara

İşlemci Sıcaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar bugün Tgar beylikdüzünde dolaşırken oem kısmındaki çocuklarla konuştum.laf döndü dolaştı soğutmaya geldi.bende su soğutmayı yeni kurduğumdan bahsettim..sıcalıklarımı sordular.bence overclocksuz q9550 işlemci sıcaklığı 22-23 derce arası dedim.elemanlar bana güldüler.biz hava soğutmayla o değerleri alıyoruz falan dediler.yaklaşık 1 aydır bilgisayarımı kullanamıyorum çünkü ekran kartım bozuk ama sıcaklık değerlerim genelde böyle.bende mi bi gariplik var yoksa bu elemanlar bi taraflarından mı uyduruyolar?yani su soğutma ile 10-13 derece mi olmamız gerekiyor?neticede bu elemanlar üstelik stock fan ile e8600 işlemcide bu değerleri aldıklarını söylüyolarsa ben bi yerde yanlış yaptım demektir.artı o çocuklar daha bi çok konuda bana sallıyo gibi geldiler ama tam emin olamadım...sizlerin görüşleri nasıl?paylaşırsanız sevinirim...(bu arada elemanlardan bi tanesi asus p5q deluxe ile 680 fsb ye çıktığını söyledi.herif dünya rekoru kırıyo nerdeyse kimsenin haberi yok...)







  • Hocam milletin salladığı palavralara aldırma. Su soğutma ile overlocksuz oda sıcaklığının 1-3 derece üstünde bir sıcaklığın olur işlemci ısısı olarak. Hava soğutma da bu ortalama 10-15 derecedir... Yani ortam sıcaklığı diyelim 23 derece. Su soğutma ile işlemci ısın 24-25 derece olacaktır hava soğutma ile de 33-35 derece filan( kasa içi havalandırma iyi ise) ; kasa iyi havalanmıyorsa 40 dereceleri görebilirsin... Ha kasayı balkona koyarsan hava soğutma ile 15 dereceleri de görebilirsin.




  • herif ciddi palavracı..700 fsb yapmış..resim göster dedim resim yok..23 derece stock fanla alıyomuş bide..adam dünya rekortmeni aynı zamanda..dedim acaba gariplik bende mi?
  • Su soğutmanın derece olarak en düşük performansı(Kısaca en düşük dereceyi) gösterebileceği sıcaklık içinde bulunduğu ortamın sıcaklığı . Oda sıcaklığı diyelim, o'da harika verim veriyor ve hiç kayıp yok ise geçerli(ki pek olası değil illaki kayıp olur).Çok iyi bir hava soğutma ile de idle da aynı sonuçlar hatta biraz daha iyi bile dereceler alınabilir.Ama iş hız aşırtmaya yani overclock ve yük'e binmeye gelince iş değişir.O zaman aradaki gerçek farkı görürler.
    Ne yani su soğtuma var diye -30c olması gerekiyormuş?
  • bende anlamadım..hatta sordum alay ederek su soğutmayla 10-13 derecemi olmasını bekliyosunuz diye..pişkin pişkin evet diyolar..sadece voltaj ayarlarıyla oynayıp overclock yaptığını sanan adamlar bunları bana söylüyor..
  • gec bunlari
    yaaaaaaaaaaaaaaaaaaallaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan
  • Sende hersey normal , suyu eger harici olarak sogutmuyorsan oda sicakligindan soguk olmasini bekleyemezsin.Su sogutmanin esprisi suyun havaya gore daha yavas isinmasidir.Sonucta bizde suyu radyatorle onu da fanlar yardimiyla sogutuyoruz dimi yani havayla. O elemanlarin evinin catisi falan dusmustur yada bir yeri falan deliktir , disardan soguk hava giriyordur , 23C hava sogutmayla imkani yok alamazsin.Hele 680-700fsb tam bir palavra.Cogu OC ci LN2 sogutmayla bile goremiyor o degerleri .Ustune ustluk verdikleri voltajla hava sogutmanin bas etmesi imkansiz , zaten su sogutma testlerinde de gorursun.İllaki bir yada iki hava sogutmayi da teste ekliyorlar, hepsi de yuksek oc de gumluyor
    Sen onlarin dediklerini takma, hatta sana kendi sistem degerimi de yaziyim
    Bosta e8500 25C yukte 33C
    Ati 4850 37C " 44C

    Yani sen gayet "normal"sin.Adamlar gayet sacmalamis.Zaten kedi uzanamadigi cigere mirnav der.Adamlarda onu yapmislar , direk su sogutmaya camur atmislar.
    Neyse dostum sen takma bunlari,
    Selamlar




  • Qa=Qv biz kimyacılar bu denkleme kısaca kalorimetre prensibi diyoruz. İçinde bulunduğunuz ortamın sıcaklığı neyse ve dışarıdan bir enerji ile soğutma yapmıyorsanız (klima vs) kullanılan sıvı soğutucu oda sıcaklığında olacaktır. Buna bir de çalışan parçalardan kaynaklanan sıcaklığı eklerseniz çalışma sıcaklığı oda sıcaklığından biraz daha fazla olur. Dostum senin sıcaklıkların gayet normal. O sana 10 derece diyen sivri zekalılar muhtemelen hiç sıvı soğutma yapmamışlardır bu nedenle sıvı deyince dolaptan alıp içtikleri kola geliyordur akıllarına (ki o da 3-5 derece 10 değil). O nedenle sana öyle demişlerdir.
  • tgar beylikdüzündeki arkadaslar zaten fanların yada sogutucuların yanında dolastıgınız anda yanınıza gelip "overrlockmu?" falan diye sorular soruyolar. yani öyle seyler normal :) onları diyen arkadaslar ne su dogutma kullanmıştır ne de su sogutmanın bilgisayara damlayıp onu yakacagı fikrinden kurtulmuşlardır :) sen rahat ol :)
  • Bende de HD4850 var oda nın soğuk olduğu zamanlar 25~26 derece, sıcağı çok seven insan olduğumdan genelde odam 35~40 derece arası ve HD4850 de buna oranla değişmekte; yüksüzken 40 dereceleri bile gördüm, sıvı soğtma ile
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.