Şimdi Ara

İşlemci resetleme (uzman sorusu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki tane laptopa modlanmıs bios yükledim. Bazı ayarlar sorun çıkardı. Bios/clear ile cihaz yeniden açıldı. Ancak nezaman ekran kartı belleğini 756 mb gibi denedim cihazlar açılmaz oldu. Muhtemelen bu ayar işlemci üzerinde ve oraya bir reset gerekiyor.

Cihazlar notebook biri i5 sandybridge biri i7 ivybridge.

Bu işlemcileri nasıl resetlettirebilirim ??? Yada sorunu nasıl çözebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

İki tane laptopa modlanmıs bios yükledim. Bazı ayarlar sorun çıkardı. Bios/clear ile cihaz yeniden açıldı. Ancak nezaman ekran kartı belleğini 756 mb gibi denedim cihazlar açılmaz oldu. Muhtemelen bu ayar işlemci üzerinde ve oraya bir reset gerekiyor.

Cihazlar notebook biri i5 sandybridge biri i7 ivybridge.

Bu işlemcileri nasıl resetlettirebilirim ??? Yada sorunu nasıl çözebilirim.

bios güncellemeyi denedinizni
  • Oggy20 O kullanıcısına yanıt
    Cihaz açılmıyor. Güç geliyor sonrası yok. Modlanmış biosu attım. Oncpu gpu yu 768mb civarı ayarlayınca cihaz açılmıyor ve cmos clear da işe yaramıyor. Gpu nun bazı ayarları bios tan farklı biyerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 2 Ağustos 2015; 17:10:37 >
  • quote:

Cihaz açılmıyor. Güç geliyor sonrası yok. Modlanmış biosu attım. Oncpu gpu yu 768mb civarı ayarlayınca cihaz açılmıyor ve cmos clear da işe yaramıyor. Gpu nun bazı ayarları bios tan farklı biyerde.

hocam sorunu anlamadın zaten çözümünüde bilmiyorum konuyu uplayın belki bilen biri çıkabilir
    Modlanmış bios attıktan sonra ters bi ayar yaptım. Makine açılmaz hale geldi.

Cmos clear yapsamda gene açılmıyor. Normalde bios resetlenir cihaz açılır ama degiştirdiğim ayar cpu üzerindeki gpu ile ilgili. Cmos resetlesemde düzelmiyor. Açılmıyor.

• quote:

Modlanmış bios attıktan sonra ters bi ayar yaptım. Makine açılmaz hale geldi.

Cmos clear yapsamda gene açılmıyor. Normalde bios resetlenir cihaz açılır ama degiştirdiğim ayar cpu üzerindeki gpu ile ilgili. Cmos resetlesemde düzelmiyor. Açılmıyor.

cmos clear yaptıktan sonra başka bir ekran kartı ile deneyin
    Cihaz notebook.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Cihaz notebook.

servise gönderin hocam notebook kartı zor değişir birde lehim ile bağlıysa değiştirmeniz imkansız
  • işlemci resetleme diye bir şey yoktur.

modelu bios yüklediğiniz için o MODu gerçekte yapmanız geekecek.

cihaz servise gidecek
    bios sökülecek orijinal bios yazılacak. sonra yeniden takılacak.

ardından cihazınız çalışır. tabi sizede bir maliyeti çıkacak.
  • ioz kullanıcısına yanıt
    Sadece oncpu gpu yu 768mb yapınca sistem açılmıyor ve cmos clearda kabul etmiyor. Farklı 2 cihazdada modlu biosla aynı şey oldu.

Bu ayar dışında kitlenmeye sebep olan tüm ayarlar cmosclr ile düzeldi.

Bu ayar biosda kayıtlı değilse nerde. Birde her gpu ayarında sistem iki kez reset atıyordu ilk ayarlamada.

Gpu ayarını bios cmos tablosuna yazmıyor ozaman ne yapıyor.

Video biosu mu kurcalıyor...

• hocam işin tekniğine ne kadar vakıfsınız?

BIOS bilgisayarın temel işletimi sağlayan ve işletim sistemi açılana kadar ki işlemleri yürüten yazılımdır.

MOD biosta yapılan değişikliklerin tam ne olduğunu biliyorsunuz? ben bilmiyorum.

bu değişiklikte onboard VGA için kullanılan komut setleri demekki farklı bir çipe göre tasarlanmış bu yüzden de siz ayar değiştirdiğinizde ekran kartından "hazırım" yada komut gönder bilgisi ALAMADIĞI için sistem çalışmıyor. neden? çünkü sizin ayarlarda bahsettiğiniz 768MB bellek de sistem belleğinden kullandırılıyor. yani ortak bir kaynak için sistemin izin vermeyeceği bir alan için zorluyorsunuz. buda sistemi kararsızlaştırıyor.

çünkü siz cihazın işletmesini sağlayan temel sistemi düzgün çalışmasından emin olmadığınız halde farklı ayar veriyorsunuz.

çok merak ediyorum onboard memory 768MB olsa ne olmasa ne?

onboard memory yüksek olunca oyun oynatmaz.

hala zamanıda gerizekalı "bilgisayarcı"ların "1GB 2 GB" ekran kartı diye öğrettikleri şeye göre hareket ediyorsunuz anladığım.

ekran kartının bellek kapasitesini şöyle örnekliyim.

sizin arabanızın motoru 1.2lt (ekran kartı çipi) ama benzin deponuz 300 litre (3gb ekran belleği)

yani ekrana kartı belleği TEXTURE depolamada ekran getirilecek objeleri yerleştirmede kullanılır.

yani sizin arabanızın motoru 1.2 o motorun üreteceği güç belli. siz ona ne kadar fazla bellek verirseniz o araba daha hızlı gitmez sadece menzili artar.

buna göre arabanız yola çıkar ama 1.2 motor ile 120km/saat gidersiniz.

ama yanınızdan 2.5 litre motorlu ama 100 litre depolu arabalar 250 ile giderken vızır vızır sizi geçerler.

• yirmi yıldır bilgisayarlar ile haşır neşirim notebookların biosuyla oynamam.
    sakattır ve tamiri güçtür.
    sen modlu bios kuruyor sistemi bozuyor sonrada nasıl düzeltirim diyorsun.
    modlu bios dediğin kodlamadan anlayan birileri biosun yazılımı içindeki satırları değiştirip kafasına göre yapıyorlar.
    inanılmaz sakat bi durum.

hatta bana sorarsan notebooklarda orjinal biosu bile güncellemeye gerek yok.
  • Şimdilik biosunuzun kurtarılması imkansız gibi duruyor. Yapılması için.
    1. Bios çipinin tekrar yazmak için kullanılan bir aparatla tekrardan programlanması ki bu da bazı servislerde bulunur, bulunmayabilirde.
    2. Programlanmış bir çipin karttaki çiple değiştirilmesi(lehimleme ile). Bazı sitelerde bulunabilir.

Yani en iyisi yetkili servise vermeniz. Size biraz pahalıya patlıyabilir.

Laptopta mod lu bios sıkıntılıdır. Çünkü firmalar donanım için özel olarak biosu yazıyor.

Gpu ayarını değiştirmeden önce sistemi açabiliyor isen bios pilini, batarya ve güç kablosunu çıkar power tuşuna bir süre bas ve bir 15 - 20 dakika sonra yine dene.
    kartta cmos clear ile ilgili jumper varsa bunuda dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

yirmi yıldır bilgisayarlar ile haşır neşirim notebookların biosuyla oynamam.
    modlu bios dediğin kodlamadan anlayan birileri biosun yazılımı içindeki satırları değiştirip kafasına göre yapıyorlar.

Burda cihazımı derinlemesine kurcalamalı mıyım yoksa kurcalamamalı mıyım diye başlık açmadım.

Yada makine kullanırken bios atmalı mı atmamalı mı diye başlıkta açmadım.

Başlığı algılamaktan acizsen zaten sakın biosun falan yanından geçme.

• ioz kullanıcısına yanıt
    İoz konu basit bir noktada düğümleniyor alakasız noktalara cekip bilmeyen ahaliye şov yapmaya çalışıyorsun.

Herhangibir bios ayarı sorun çıkarttığında cmos resedi ile dönebiliyorum. Okadar yazı içinde buna yani işin düğümüne değinmemişsin.

Normalde cmos clear her ayardan geri dönüş sağlarken oncpu memory ayarında neden çözüm üretmiyor tüm mesele bu. Ha 768 mb kilitliyormu bu ayar cmos ta değilmi normalde resetlersin.

Yok ramden yemesi yok texture yok o yok bu konuyla alakası yok.

Ben işlemci üzerinde resetlenebilir bir kayıt alani olduğunu düşünerek bu başlığı açtım. Belki dedim. Ve işlemcide böyle bir switch eprom yada alan var.

intel anti thieft technology. İşlemciyi açılmaz hale getiriyor.

Bu konuyla tam alaka olmasada yüzde yüz yanılmadığımı gösteriyor.

:) sizin derdiniz yardımcı olmak mı didişmekmi

Benim yaptığım denemeden sana ne ? Sen sadece net bir çözümün var mı yok mu ondan bahsedeceksin.

769 mb ne işe yarayacakmış. Yok ben bilmiyodum.
    Zaten amd discrate gpu lu sistemdi o. 7730m li.

Ben notebooktan bahsediyorum. Bu sistemde amd gpu direk olarak ekran kartına bağlanmıyor. Lvds ekrana bağlı direk bağlı olan tek şey intel oncpu gpu ve güç. Amd gpu görüntüyü hazırlar pciex üzerinden data olarak intel frame buffer ına aktarır. İntelde görüntüyü basar. Bu durum latency üretebiliyor. Performansı düşürüyor. Başka süprizlerde var.

Oyun dısında herşeyde sistem intel gpu yu kullanıyor oyunda birde buna frame buffer alanı geldiğinden intel gpu bir bellekle iki iş birden yapar hale geliyor. intel gpu belleğini 512 ye çıkarınca amd discrete gpu dan daha makul sonuç aldım. Var mı ötesi ? Ayrıca dynamic yerine fixed bellek denetimide farkediyor.

Bu arada kullandığım 2ncil gpu dizaynı muxless. Mux olsaydı bunların hiçbiri geçerli değildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 8 Ağustos 2015; 4:18:00 >

• razorart R kullanıcısına yanıt
    Cmos clr denendi. Bahsettikleriniz denendi.

Bu modellerde intel video bios ve sistem bios birlikte bütün. Video ayarını artık nasıl yapılandırıyorsa normal bios ayarları kapsamında değil. Bozuk biosta atmadım sonraki ayarlar sorun çıkardı. Normalde cmos clear ile düzelmeliydi. Birtek video ayarı bu sonucu veriyor. Yoksa diğer kitlenme nedeni olan ayarlar beklenen şekilde cmos clearla düzeliyordu.

Cpu da gpu var ama biosu orda değil. Yeniden eprom yazma için yada o veri başka biyerde ise servise gitmeli. Bu delldeki epromla uğraşamam.

Düzgün cevabın için teşekkür ederim. Bu başlığı fikir cimnastiği için açtım. Henüz neden? sorusuna net cevap yok. Artık servisten dönünce tam aradığım cevabı aktarırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 8 Ağustos 2015; 4:39:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

yirmi yıldır bilgisayarlar ile haşır neşirim notebookların biosuyla oynamam.

Biosun içinde sisteme sızıp kredi kartı bilgilerimi mi çalacak :) yoksa cihazı biostan zombiye mi çevirecek.

Uefi ile belki... yoksa intel management engine i mi kullanacak.

Modlanmış biosla modsuz olan arasında bayt kadar fark vardı o tehlikeli kod nereye saklandı acaba :)

Bukadar güvenlik hastası olduğuna göre sende facebook hesabı aktif gps akıllı telefon yoktur. Programların hepsi lisanslıdır :)

• Bu başlığı ilgi cekici olsun diye bu sekilde actım yoksa işlemci resetlenir diye bir yargım oldugu için değil. Doğru veya yanlış neden cmos reset bunu düzeltmiyorun açılış teziydi.

Daha nvidia optimus ve amd enduro gibi muxless notebook dizaynından haberi olmayan adam cihazı desktop gibi düşünüp ona göre destan yazıyor. Yazdığınında konuyla alakası yok.

İşin duayenleri yeni notebooklardaki amd yada nvidia ekran kartlarına ne diyor biliyor musun ???

Sanal kart. Cünkü bu kart monitöre direk olarak bağlanmıyor. Çalışma mekanizması bilinen desktop ekran kartından yada onboard yada apu dan oncpu dan çok farklı.

Hayatında optimus yada enduro yada yeni isimleri neyse muxless çift gpu notebooklarda bu sistemin dezavantajlarını azaltmayı denedin mi ? Ben driver modladım ve guru3d de hala bu problemlerle cebelleşen biçok insan var. Vsync de farklı sonuc alıyorsun latency var zaten optimus ve türevleri performansın canına okuyor ve yük altında cihazın güç tüketimi daha fazla. Kulağı yakın eliyle değil uzak eliyle tutuyor makine.

Desktop kullansam modlu biosun yanından geçmezdim zaten. Sayfa sayfa yazıda bana desktop makine kullanıyor gibi yazmayın. Önce okuduğunuzu anlayın.

Burda iyi alışmınız dünkü bebelere ahkam kesmeseye cihaz servisten döndüğünde intel gpu ram modifikasyonları ile gerekli testleri yayınlarım gerekli cevabı alırsın.

Biride çıkmış 20 senedir araba kullanırım ama kurcalamam diyor. Ben 20 senedir yarışlara katılıyorum fazla modifiyeden araç bozuldu. Sana at arabası olsa fazla. Aklınca muhafazakarlık dersi verecek. Bilimadamları senin kafada olsaydı şu anda ateşi keşfediyorduk. Tabi ozamanda çıkar aman keşfetme evi yakarsın diye muhalefet ederdin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 8 Ağustos 2015; 14:13:00 >

• Bu arada amd enduronun yada türevlerinin ne olduğunu anlamak için önemli bir dökümanı buraya bırakıyorum.

http://en.community.dell.com/cfs-file.ashx/__key/communityserver-discussions-components-files/3519/7848.AMD-limitations.pdf

38 sayfa yazı desktop gpularda aktif olmayan birçok özellik bu dökümanda mevcut. Amd enduro neymiş (bide versiyonları var) okuyun öğrenin sonra sınav yapacağım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 8 Ağustos 2015; 14:50:31 >
  • quote:

Benim yaptığım denemeden sana ne ?

bizim zamanımızı yiyorsun birde ukalalık taslıyorsun.

bana ne o zaman ne yaparsan yap bu durumda.

malum biliyorsun neden burada konu açıyorsun.

işlemci resetlemey miş işlemcide eprom varmış vs.

konu başlığına yaz bari SİZENE BENİM DENEMEMDEN vs. bizde ona göre hareket edelim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.