Şimdi Ara

İşlemci mi Ekran Kartı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Monster Notebook alıyorum da. Ekran kartı ya da işlemciyi upgrade yapacağım. Kullanım amacı olarak çok fazla dosya taşıma işlemi yapıyorum, oyun, photoshop da var. Bilgisayarı uzun bir süre kullanmayı düşünüyorum. Gerekirse ilerleyen yıllarda yine değişiklikler yapabilirim.

- ekran kartını nvidia GTX 670M (1,5gb, 192bit, DDR5) den
    GTX 675M (2gb, 256bit, DDR5)' e mi yükselteyim.
    Yoksa
    - işlemciyi i7 3610QM (2.33ghz/3.33-6mb) den
    i7 3740QM (2.70ghz/3.70-6mb)'a mı?

Diğer sistem özellikleri:
    -16 gb Ram 1600mhz Kingston HyperX soğutmalı (4x4)
    -120 gb SSD Kingston 6GB/sn
    -750 gb HDD 7200rpm
    -Windows 8 Pro

burada tüm işlemci ve kartlarının sıralaması, performans şeyleri var.
    http://www.notebookcheck-tr.com/Mobil-Grafik-Kartlari-Benchmark-Listesi.10102.0.html
    http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.

• bence 670M bile fazla 660M ideal bir laptop için fazlasında verdiğin paraya değmez

oyun için PC alacaksan bu bilgisayardan iyisine gerek yok

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-ge60-0nd-453tr-ge60-core-i7-3630qm-240-ghz-8gb-750gb-156-2gb-gtx660m-ddr5-bluray-bt-win8/productdetails.aspx?I_ID=64375

hem fiyatıda 2360TL

ayrıca sadece işlemci ve ekran kartı öncemli değil ki

ses kartı
    network kartı
    klavyesi
    ekranınada bakman lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

bence 670M bile fazla 660M ideal bir laptop için fazlasında verdiğin paraya değmez

oyun için PC alacaksan bu bilgisayardan iyisine gerek yok

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-ge60-0nd-453tr-ge60-core-i7-3630qm-240-ghz-8gb-750gb-156-2gb-gtx660m-ddr5-bluray-bt-win8/productdetails.aspx?I_ID=64375

hem fiyatıda 2360TL

ayrıca sadece işlemci ve ekran kartı öncemli değil ki

ses kartı
    network kartı
    klavyesi
    ekranınada bakman lazım

cevap için teşekkürler.

monster'ın msi çıkışlı kasasını alıyorum. Msi ürtetimi olduğu için geri kalan bileşenler (ses kartı vb) msi gt70 ile aynı.
    alacağım notebook ta 120 gb SSD var. 2700 tl ye geliyor ekran kartı yada işlemci upgradeli hali. Upgradeye para ödemeyeceğim yani. teslimat gecikmesinden dolayı böyle bi seçenek var.

dediğinize bakarsam işlemci upgradesi daha hayırlı olur heralde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinra- -- 15 Şubat 2013; 11:44:31 >

• Dosya Transferinde SSD devreye girer,Photoshopda Ekran Kartı ve İşlemci,Oyunda ağırlıklı olarak ekran kartı.Söylediğiniz iki sisteminde özellikleri dediğiniz uygulamaları rahatlıkla kaldırır.Daha çok oyun oynancaksa ekran kartına ağırlık verin.Fakat Lazeran'ın dediği gibi 670M bile fazla.İşlemciyi yükseltmek daha mantıklı olur.
  • İlla yükseltecek olsam ekran kartını yükseltirim neden dersen ekran kartında değişen özellikler işlemcide sadece intel frekansı değiştirip farklı bir model olarak koymuş yani keriz yerine koyuyor ama ekran kartının çok fazla özelliği artıyor. İşlemcini farkını %5 hissedersen ekran kartının farkını %10 hissedersin. Fiyat değişmeyecekse ekran kartını yükselt.
  • quote:

İlla yükseltecek olsam ekran kartını yükseltirim neden dersen ekran kartında değişen özellikler işlemcide sadece intel frekansı değiştirip farklı bir model olarak koymuş yani keriz yerine koyuyor ama ekran kartının çok fazla özelliği artıyor. İşlemcini farkını %5 hissedersen ekran kartının farkını %10 hissedersin. Fiyat değişmeyecekse ekran kartını yükselt.

kafa karıştı iyice :) ilerleyen yıllarda ekran kartını mı işlemciyi mi değiştiririm diye düşünüyorum aslında şu noktada. Şuan için ekran kartı daha hissedilir tabiki dediğiniz gibi.
  • İşlemciler aynı o yüzden değiştirsende bir işe yaramaz ama ekran kartları teknik özellik olarak farklılar o yüzden ekran kartı dedim yanlış anlama bana kalsa 660M 3610QM yaparım
    Ama anladığım kadarıyla sen 675M 3610QM ikilisini benle aynı paraya alıyorsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ekran kartı nasıl takılır
    3 yıl önce açıldı
    Bu ekran kartı yanmış mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NiqhTMar3

Monster'dan notebook almaya hiç gerek yok.Eğer illa çok iyi notebook istiyorum diyorsan,yurt dışından birini bul Alienware al daha iyi.Şu anda MSI GE60'dan daha fazlasına para vermeye gerek yok.660Ti ile çalıştıramayacağın oyun yok.Vatan'da haftasonu indirimiyle yaklaşık 2300 liraya düştü.Kaçırma derim.

teşekkürler cevap için.

notebook'u 2700'e aldım, bu ay içinde geliyor. 2300 tl ile 2700 tl arasında 120 gb SSD, gtx670m kart, 16gb ram ve işlemciyi değişirsem i7 3740qm. gibi farklar var. Daha önce dediğiniz laptopu düşünüyordum zaten ama arada ciddi anlamda bi fark var. Alienware'ler tabiki çok çok iyi lafım yok ama bi 6000 tl lik alienware ile aynı özellikte aldığım laptop.

msi gt70 kasası yine aynı şekilde. 17.3 inç + iç donanım yine aynı (ses kartı, 9 hücreli pil, network kartı, chipset, felan...)

upgrade'ye para ödemeyeceğim için ekran kartı upgradesini mi yoksa işlemci upgradesini mi önerirsiniz bu bağlamda?

• Yazılan yorumlarin ezbere yapildigini düşünüyorum. Bence cpu yu yüksek al sebebim 670 in fazla geleceğini düşünmem değil. 670M ve 675M de masaüstündeki 600 serisinin çekirdek sistemi değil 500 serisinin çekirdek sistemini Kullaniyor. Ya alicaksan mx al ya da 680 al, 670 den 675 e geçmeyi mantıklı bulmuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İşlemciler aynı o yüzden değiştirsende bir işe yaramaz ama ekran kartları teknik özellik olarak farklılar o yüzden ekran kartı dedim yanlış anlama bana kalsa 660M 3610QM yaparım
    Ama anladığım kadarıyla sen 675M 3610QM ikilisini benle aynı paraya alıyorsun

yok yanlış anlama bi kenara dursun aksine teşekkürler cevaplar için.

evet aynı paraya alıyorum. 675m-3610qm ya da 670m-3740qm yapacağım. Ya da 100 tl verip 675m-3630qm.

işlemcinin değişen tek şeyi frekansı dediğiniz gibi. onun dışında geri kalanlar aynı 6mb l3 cache falan yine...
    ekran kartında da gb ve bit farkı var. tabi haliyle alttaki farklarda.
    gtx 670m (işlemci hızı 598. shader 1196 bellek 1500mhz) 1,5 gb 192 bit
    gtx 675m (işlemci hızı 620. shader 1240 bellek 1500mhz) 2 gb 256 bit

İşlemci frekansı fazla etkilemez diyosunuz yani. Aldığım yerde işlemci mb'ları değişmiyo, ekran kartı daha mantıklı olur dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinra- -- 15 Şubat 2013; 12:45:50 >

• Aynen öyle niqht.. ve alicaksan alienware al asla demem sebebi de Monster ve msi süper sogutmalari olan gaming laptoplar kasa kalitesinde msi in biraz daha iyi olduğunu soyleyebilirim fakat soğutma ve fiyat performans oranı çok üst düzey makinalar. Gidip alienware almak sadece para israfı diye düşünüyorum. Gidip haf942 kasayı toplamak yerine 2 kat fazla verip hp 'nin makinalarını almak gibi bi şey olur bunu da bu forumda kimse yapmaz. Ama olay laptop a dönünce nedense marka merakı oluşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LPRNTRK -- 15 Şubat 2013; 12:48:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LPRNTRK

Yazılan yorumlarin ezbere yapildigini düşünüyorum. Bence cpu yu yüksek al sebebim 670 in fazla geleceğini düşünmem değil. 670M ve 675M de masaüstündeki 600 serisinin çekirdek sistemi değil 500 serisinin çekirdek sistemini Kullaniyor. Ya alicaksan mx al ya da 680 al, 670 den 675 e geçmeyi mantıklı bulmuyorum.

bu detayları bilmiyordum teşekkürler cevap için. Araştırmaya devam o zaman heralde. Halen işlemci değiştirme tarafındayım gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanOzerS

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    teşekkürler cevaplar için. İşlemci de karar kılacağım heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinra- -- 15 Şubat 2013; 12:59:42 >
  • Tabi ki iyi alienware i tartışmak ayıp olur zaten, monster msi kasalarını kullanan bir Türk firması. Ve tam bir f/p firması, 680 sli masaüstünde bile mantıkli bir seçim olarak gozukmezken laptopta tercih edilmesi çok minimal düzeydedir. Bizim gibi gamer son kullanicilar için monster ve msi çok daha mantıklı seçenekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LPRNTRK -- 15 Şubat 2013; 13:12:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shinra-

quote:

Yazılan yorumlarin ezbere yapildigini düşünüyorum. Bence cpu yu yüksek al sebebim 670 in fazla geleceğini düşünmem değil. 670M ve 675M de masaüstündeki 600 serisinin çekirdek sistemi değil 500 serisinin çekirdek sistemini Kullaniyor. Ya alicaksan mx al ya da 680 al, 670 den 675 e geçmeyi mantıklı bulmuyorum.

bu detayları bilmiyordum teşekkürler cevap için. Araştırmaya devam o zaman heralde. Halen işlemci değiştirme tarafındayım gibi.

Yanlış 500 sistemini kesinlikle kullanmıyor Kepler mimarisini kullanıyor yani masaüstünün 600 serisi

• Sen ekran kartına para ver gidip sadece mhz için para verme bir işine yaramaz bize güven bir şey biliyoruzda söylüyoruz senelerdir millete tavsiye veriyoruz.
  • Yıllardır verdiğiniz tavsiyeleri merak etmeye başladım. 670m 675m fermi mimarisini kullanıyor, yani desktop 500 serisi.
  • http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-670M.72197.0.html bu linkin sadece ilk paragrafını okursanız. Aslında gtx 570m in yüksek hızlı versiyonu gibi olduğunu görebilirsiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Shinra-

quote:

Yanlış 500 sistemini kesinlikle kullanmıyor Kepler mimarisini kullanıyor yani masaüstünün 600 serisi

gördüğüm kadarıyla 670-675 MX'ler Kepler kullanıyor. 670 ve 675 M'ler Fermi arkadaşın dediği gibi. linkten bakınca da öyle gözüküyo. 660m keplerdi ancak üstleri öyle değil.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsQlXSWWWvCtdEM5a2tTUUJ4amJQYjlEa3M4SjVxUGc#gid=0

http://www.notebookcheck-tr.com/Mobil-Grafik-Kartlari-Benchmark-Listesi.10102.0.html

bu durumda 675 için değmez heralde. işlemci daha mantıklı

• Aynen öyle 670-675M fermi, MX'ler kepler. Bence doğru kararı veriyorsun işlemcide.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.