Şimdi Ara

İşlemci Isısına Bir Bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar işlemcim o kadar çok ısınıyor ki 99 dereceye kadar çıkıyor. ne önerirsiniz bana. yardım edin
    resimde burda speedfan ile baktım
    http://img502.imageshack.us/my.php?image=untitledii0.png

• 99 mu hemen kapa bilgisayar daki prg ları fan sussar susmaz kapa ve fanlar temizle bakır fan kullan kasa fanı içeriden dışarı hava verir ok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 20 Mayıs 2007; 3:34:27 >
  • kasa kapaklarını aç yangın söndürücüyü hazırla...

kardeş işlemcin 35ten yukarı çıkmamalı normal şartlarda...en fazla 40...

99 derece anormal!

termal macun falan diyeceğim ama bu değer gerçekten fazla... sogutma tertibatını kontrol et,malum yaz geldi makineyi güneş alan yere koyma,eğer tozlanmış ise tüm tozları temizle,fanın rpm'ini arttır...

power supplyda da sorun oluşmuş olabilir,makinede donanımsal bi arızadan kaynaklanan bir ısınma da olabilir yani...

bu arada işlemci ısısına göre makinenin güç kesmesini sağla...

yani 80den yukarıda makine otomatik olarak kapansın,bu ayarı biostan yapabilirisin... 100 derece tehlikeli işlemcin yanabilir...
  • Sanmıyorum, SpeedFan hatalı sonuçlar verir çoğunlukla. Motherboard Monitor 5 ile, ya da en garantisi BIOS'a bakarak test edebilirsin. Eğer işlemcin gerçekten 99 derece olsaydı o makina stabil kalmaz + üreticilerin SoA dediğii Safe Operating Area'yı çoktan geçmiş olduğun için birkaç dakika içerisinde işlemcin bozulurdu. Intel'ler biraz daha dayanıklı diye biliyorum, AMD'lerin limiti 99C'dir. Ekran kartları içinse 120C sınırdır. Gerçekten 99 derece ise işlemcinin ömründen bayağı bir gitmiştir veya sen kapatana kadar zaten yanmıştır.
  • İntel işlemciler ısıya en dayanıklı işlemciler sanırım 75 dereceye kadar dayanabiliyor. Fakat 99 derece çok anormal şimdiye çoktan yanması lazım dı. Bu arada hala oradamısın. İşlemcin hala hayatta ise fan ve termal macunu değiştir derim. Hatta mümkünse bakır iletkenli ve büyük fanlı işlemci soğutucuları tavsiye ederim.
  • sacma geliyo ama en iyi yol teknik servise gotur baksınlar kardeşim!!!
  • arkadaşlar hala burdayım. sadece speedfan ile bakmadım hem everest ultimate ile hemde biostan baktım. hepsi birbirlerini tutuyor. ilk açtığım zaman biostan baktım ısıya 107 dereceydi.. bu arada işlemcim hala daha çalışıyor. şanlımıyım yoksa şansızmıyım acaba.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayarı açıpğ fanları biraz temizleyince ısı 53 dereceye kadar indi ama 53 derecede çok yüksek bir rakam.

arkadaşlar yeni bir fan almaya karar verdim ama size sormak istiyorum alt linkteki fan nasıldır iyimidir. benim anakartla yada işlemciyle bir uyumsuzluk yaratırmı. yoksa bunlar standartmıdır.

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=99603&productId=bd83046new
  • Fahrenayt olmasın o 107?

107F = 41,6C
  • yok rakamın yanında F yok C var kocaman :S
  • arkadaşım bence sen everest ölç tıkla indir
  • kasayı yan yatır
    malzemeler
    bir çaydanlık
    bir çaydanlık dolusu su
    bir tutam çay
    bir çay bardağı
    bir çay kaşığı
    2 veya daha fazla küp şeker isteğe bağlı

yapılacaklar
    çaydanlığa su koyduktan sonra sınan işlemci üzerine konulur su kaynayınca daha önceden harıda bulunduğumuz çay ilave edilir çay demlendikten sonra çay ile beraber pc sefası sürülür

arkadaşım işin gerçeği işemciye elinle bir tutmayı dene gerçekten 99C ise elini tutamazsın zaten belki ısı ölçer bozulmuştur

• bak dediğinde doğru. çünkü bilgisyar biostan 80 dereceyi geçince kendini kapatmaya ayarlı. ama kendisini kapatmıyor. ama elimle dokundum şuan 50 derece gösterirken ısıyı elim biraz ısındı. :s
  • Ben laptopda ( centrino 1.86 ) tam 3 kez 90 derece gordum.
    Intel gercekten bya saglam islemci yapiyor.
    sirf makineyi test etmek icin bu dereceleri gordum.
    yavas yavas yukselmesini gozlemledim.
    Makinenin dayanmasi gercekten cok sasirtici hele hele laptop ise.
    Laptopumun markasi asus bu arada reklam olacak ama olsun. Sonucta ne kadar saglam bi laptop yaptiklarini soylemek lazim.
    67C de yanan cok intel islemcili laptoplar gordum ben :D isim vermeyelim.
    Ama Asus gercekten cok saglam.
    Yani kesinlikle 75 C diye bir sinir yok.
    Zaten intel in web sayfasinda bugune kadar urettigi tum islemciler, ozel seriler bile, grafiksel olarak semalandirilmish, tum detaylari ile.
    Arkadasin Problemine gelince, 99C höh !
    Islemcin yanmamasi cok zor yaa.Cok ozel bi seri olmasi lazim senin islemcinin.
    Cok cok kucuk bir ihtimal.
    Bence senin software da bi problem vardir.
    Ben kendim nb probe diye bir program kullaniyorum.
    Baya iyi degerler veriyor.
    Hatta databaseini direk CMOS tan aliyor diye biliyorum.
    Dolayisiyla real time degerler verior.
    Sapmasi mumkun deil.
    O programi yukleyip makinenin tum isisini gozlemlemeni tavsie ederim dostum.
    Cok extreme bi problem ,dicek bise bulamiorum, ama programla basla derim.masrafsiz olarak i gozlemle.
    Bu programda tum hardware lari gozlemleyebilirsin, ısı bakımından, v.s.
    Kolay gelsin dostum...

• teknık servis elemanı olarak cok sık karsılastımız sorunlardan biri islemci sıcaklıgıdır en son hatırladıgım uc noktadaki sıcaklık degeri 118 dereceydi islemci fanının tam oturmamasından koynaklanan bı problemdi ve islemci sıcaklıgını 34 dereceye dusurduk termal ve kullanılan sogutucu , fan bilesenlerının dogru secilmesi sorunu bu sekilde 34 dereceye dusurerek cozdu
  • quote:

Orjinalden alıntı: baytar

kasa kapaklarını aç yangın söndürücüyü hazırla...

kardeş işlemcin 35ten yukarı çıkmamalı normal şartlarda...en fazla 40...

99 derece anormal!

termal macun falan diyeceğim ama bu değer gerçekten fazla... sogutma tertibatını kontrol et,malum yaz geldi makineyi güneş alan yere koyma,eğer tozlanmış ise tüm tozları temizle,fanın rpm'ini arttır...

power supplyda da sorun oluşmuş olabilir,makinede donanımsal bi arızadan kaynaklanan bir ısınma da olabilir yani...

bu arada işlemci ısısına göre makinenin güç kesmesini sağla...

yani 80den yukarıda makine otomatik olarak kapansın,bu ayarı biostan yapabilirisin... 100 derece tehlikeli işlemcin yanabilir...

35 - 40 mı kardeş sende abarttın zaten 37 ile fln açılır makine. Bi işlem yaparken yükselmesi normal

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.