Şimdi Ara

İşlemci ısınma sorunu yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımın özellikleri resimde de görüldüğü gibi,işlemci 5 dakika lol sonucunda 110 dereceyi buluyor,oyun rahat oynanıyor 70 80 fpsde ama çok ısınıyor,bilgisayar tamircisi ben denedim ısınmıyor elektrik bağlantısındandır dedi,ama öyle olduğunu düşünmüyorum sadece masaüstü bilgisayarda sorun var,ne yapmalıyım,işlemci fanını tamamen söktüm temizledim macunlar yenilendi,bilgisayarda harici fan yok işlemci ekran kartı fanı falan var

İşlemci ısınma sorunu yardım lütfen İşlemci ısınma sorunu yardım lütfen İşlemci ısınma sorunu yardım lütfen İşlemci ısınma sorunu yardım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elsaatiii -- 15 Şubat 2014; 18:02:13 >

• Kasanızda içerdeki sıcak havayı dışarı atmak için fan yokmu ? yanda, arkada ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: IVBACK

Kasanızda içerdeki sıcak havayı dışarı atmak için fan yokmu ? yanda, arkada ?

Yok.Fan ters tarafa dönüyor galiba.İşlemci fanı havayı dışarı vermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BestKatarina

quote:

Orijinalden alıntı: IVBACK

Kasanızda içerdeki sıcak havayı dışarı atmak için fan yokmu ? yanda, arkada ?

Yok.Fan ters tarafa dönüyor galiba.İşlemci fanı havayı dışarı vermiyor.

Hocam işlemci fanının işlemciye doğru üflemesi gerekir, ayrıca kasanızda en az 1 er tane içeri ve dışarı üfleyen fan olması gerekir, nedeni; kasadaki bileşenlerin oluşturduğu ısı kasanın içindeki havaya geçer yani kasanın içindeki hava ısınır bu ısınan hava dışarı atılmassa bileşenler ısınmaya başlar.. ama kasanın arkasında egzoz fan varsa bu sıcak hava dışarı atılır birde kasanın içine doğru üfleyen (işlemciye doğru üfleyen) bi fan olursa çıkan sıcak havanın yerine yeni taze hava girmiş olur.. ve parçalar kolayca soğur bu konuda benden daha bilgili arkadaşlar size daha iyi yardımcı olucaktır.

Edit: İşlemcinin 110 dereceye kadar çıkmaması lazım.. mutlaka kapanırdı o sıcaklığa gelmeden, algılayıcılardada sorun olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVBACK -- 15 Şubat 2014; 19:29:17 >

• Kardeşim İşlemci Fanın Çalışıyormu Kasayı Açıp Öyle Bak Bakalım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bymustafa59

Kardeşim İşlemci Fanın Çalışıyormu Kasayı Açıp Öyle Bak Bakalım..

çalışıyor hocam kasa kapağı hep açık
  • Hocam fanın Yanlış takılamaz galiba fanında sorun var veya işlemcin artık beni bırak diyorda olabilir pcnde virüs taraması yp sistemi rahatlatır işlemciyi kullanan programları kapat veya kaldır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Termal macun sürmeyi unutma belki program yanlıs gösteriyor olabilir şu sana dedigim programı indirim işlemci sıcklıgını soylersen daha iyi yardımcı olurum driver pack solutıon 10 111 12 13 farketmez bu program hem driverlrini günceller hemde ilk sayfada işemci ısını gösterir üstte sağda dene arkdaşım
  • Yok işmeci fanı ters üfler hacı yani benim masaüstünde ters üflüyor sıcaklık değerleri normal.Ters üflemesiyle ilgisi olcağını sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemxmox3

Yok işmeci fanı ters üfler hacı yani benim masaüstünde ters üflüyor sıcaklık değerleri normal.Ters üflemesiyle ilgisi olcağını sanmıyorum

Ne yapsam bilmiyorum hocam canıma yetti
  • Sensörlerde sorun olmasın 100 derecede kapanması en azından donması gerekir sen yüksek fpsden söz ediyorsun belki sensörler bozuktur düşük ihtimal
  • 1- İşlemci fanı tam oturmamış olabilir.
    2- Kasa içi hava akımı ters yöndedir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.