Şimdi Ara

İşlemci ile Ekran kartı arasındaki ilişki hakkında ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci: AMD FX(tm)-6350 Six-Core Processor
    Ram: 8Gb
    Ekran Kartı: Nvidia Gtx650ti

Bir arkadaşımdam duyduğuma göre eğerki işlemcinini kalitesi ile ekran kartı kalitesi arasında fark çok olursa işlemci ekran kartını istediklerini karşılayamayıp performans sorunları çıkmasına sebep olabilirmiş.Bu doğru mudur ilk sorum ?
    2-Sorum eğer ki bu sisteme GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 alırsam sorun çıkarmı ?

(not:Belki sebebini bilen vardır diye eklim dedim :D pc açılırkan bazen fandan garip sesler gelio american megatrands gibi bi sayfa açılıo ordan biosa gidip baktığımda fanın olduğu barın olmadığı sonradan ortaya çıkıp barında içinde renk maviye dönene kadar bekleyip restart attığımda pc açılıo bilen varsa çözümü çok iyi olur)

• gandalf2100 kullanıcısına yanıt
    ilk sorun doğrudur hocam, darboğaz yapar.
    Ankaartın Asus'un Le serisi mi marka model yazar mısın anakartının?

Fx6350 grx970 beslemeyez bu arada.Ekran kartın gtx 650 ti boost ise idare et yeni kart alma derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Programın anakart için gösterdikleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalf2100

Programın anakart için gösterdikleri

Tahmin ettiğim anakart bu anakartta böle sıkıntılar var forumdada şikayetleri vardı.125w işlemciden dolayı olabilir yada anakarttaki bir durumdan oluyordu tam hatırlamıyorum.İlk olarak bios güncellemesi yapmayı biliyorsan en güncel biosa güncelle anakartını.

Bios nasıl güncellenir bilmiyorum ama nasıl yapıldığını öğrenip yapmaya çalışırım eksta soruma yanıt bulduğun için saol :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalf2100

Bios nasıl güncellenir bilmiyorum ama nasıl yapıldığını öğrenip yapmaya çalışırım eksta soruma yanıt bulduğun için saol :D

Technopat'a bir göz at anlatıyordur belki videolu olarak bios güncellemesini.Biosu güncelledikten sonra yazarsın sorunu çözdümü yoksa çözmedimi diye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bios'u güncelledim eğer sorunla karşılaşırsam buraya yazarım şuanlık düzelmiş gibi duruyo tekrar saolun :D
  • Bios güncellemesinden sonra düzelmiştir. Darboğaz dediğimiz kavramdan bahsetmişsin. ek bir bilgi ekleyeceğim. Ekran kartı ayrı bi tarafa koyacak olursak. Amd işlemcileri besleyecek ve rahatlatacak bir anakart gereklidir. Neden gereklidir? Çünkü her anakartın kaldırabileceği BUS vardır. Bu da anakarta takılan her parçanın maks bus ' u yani maksimum bellek sayısıyla ilgilidir. Darboğaz olayı da biraz buradan gelmektedir. Şöyle söyliyeyim. 1800mhz bus kapasitesine sahip bir anakarta 700mhz bir işlemci takılamaz. Bu işlemciyi yavaslatır. Neden 700 takılamaz çünkü bu değeri bulmak için ddr serisine bölersin kapasite mhzsini. Bu da ddr3 bir anakartta. 600mhz den yüksek bellek hızına sahip işlemci takamayacağınız anlamına gelir. Tıpkı ramlerde olduğu gibi. 2133mhz bir anakarta 2400mhz ram taktığınızda ramin hızını 2133 e indirir. Burda da aynı olay söz konusudur fakat hissedilmez. Anakartınızın kaldırabileceği ekran kartı bus'unu ğrenip ona göre Bus hızına sahip bir ekran kartı takmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JuliAddict -- 30 Ocak 2016; 19:50:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fx 6300 var bende. 4.2 ghz'de sabitledim. Ekran kartı Sapphire 380X

3dmark firestrike benchmark skoru 7200. Inte i7-4960X ile 8100 alıyor.
    970 alırsan dar boğaz maks alıcan ekran kartı 380 4gb olsun
  • İleride sistem yükseltme gibi bir durumun var ise ( işlemci ve anakart ) Gtx970 alabilirsin darboğaz olsa dahi aşırı bir sorun oluşturmaz istediğin oyunu oynarsın akıcı bir şekilde.
  • Benim bildiğim kadarıyla bir pc de yükseltilebilen parçalar var ve yükseltilemeyen parçalar var.Şimdi sistem gtx 970 ile darboğaz yapıcağı için hangi parçalarda ne kadarlık bir yükseltme yapmam gerekli olur ?
    Öncelikle bu ekran kartını almaya niyetliysen al elindeki işlemciyede o.c yapıp kullan bir süre baktın memnun değilsin o zaman İ5 serisi bir işlemciye geçebilirsin bütçeye göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cübbesiz Ömer

fx 6300 var bende. 4.2 ghz'de sabitledim. Ekran kartı Sapphire 380X

Bildigim kadariyla 3dmark genel skoru vermeden phsyic testi yapiyor direk islemciyle alakali. Yani darbogaz olmasa bile islemci sonuca etki ediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunlar ekran kartına ihtiyaç duyduğu gibi işlemciyede ihtiyaç duyar bu cpu ihtiyacı bazı oyunlarda fazladır bazılarında az, fazla olan oyunda işlemci yetersiz kalırsa oyun ekran kartınıda yeterli seviyede kullanamaz.
    Darboğaz terimi çok yanlış anlaşılıyor fx6350 ile gtx 970 hertürlü darboğaz yapar gibi söylemler yanlış.
    Oyunlar için 6 çekirdek 8 çekirdekten ziyade tek bir çekirdeğin hesaplama gücü önemlidir güçlü işlemciye ihtiyaç duyan battlefield 4, gta v, yada assassins creed gibi oyunlarda fx6350 çekirdek başına düşen görevi yeterli hızda yerine getiremez ve fps düşüşü olur ama işlemci ihtiyacı az olan oyundada hiçbir bir problem çıkmaz, intel işlemciler tek çekirdek performansında şuan amd den üstündür.
    Ek olarak yeni konsollarında etkisiyle son çıkan oyunların çoğunun cpu ihtiyacı fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 31 Ocak 2016; 17:47:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryniesta

quote:

Orijinalden alıntı: Cübbesiz Ömer

fx 6300 var bende. 4.2 ghz'de sabitledim. Ekran kartı Sapphire 380X

Bildigim kadariyla 3dmark genel skoru vermeden phsyic testi yapiyor direk islemciyle alakali. Yani darbogaz olmasa bile islemci sonuca etki ediyor

valla 2012 teknolojisi olmasına rağmen 4.2ghz ve 1833mhz bellekle i5 4460 e yakın performansı var oyunlarda.

fiyatları da ortada. tabi nvidia gibi intelin de borusu daha fazla ötüyor piyasada bunu da göz önüne almak lazım.

yani gaming amaçlı pc toplarken F/P işlemci - main stream ekran kartı almak akıllıca birşey ölçüyü çok kaçırmamak şartıyla

an itibariyle GTX 970 alıp yanına i7 koymanın sokağa para atmaktan başka bir anlamı yok.bunu yapanlara acıyorum. i5 yeterli, i3 ucuza kaçmak olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.