Şimdi Ara

İşlemci Frekansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar bilgisayar başlarken işlemci frekansı olarak @2,40 gösteriyor fakat bilgisayar açıldıp da özelliklerinden baktığımda @2.80 2,53 şeklinde.Sizce bu neden kaynaklanıyor? İşlemcim İntel Core 2 Duo E7400

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1D073F48D -- 30 Temmuz 2009; 22:48:54 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İşlemci Frekansı: Bilmen Gereken Her Şey

Bir bilgisayarın performansını belirleyen en önemli faktörlerden biri işlemci frekansıdır. Ancak işlemci frekansı nedir ve cihazının performansını nasıl etkiler?

İşlemci Frekansı Nedir?

İşlemci frekansı, bir işlemcinin bir saniye içinde gerçekleştirebileceği talimat sayısıyla ölçülen hızıdır. Hertz (Hz) birimiyle ölçülür ve işlemcinin saat hızı olarak da bilinir.

İşlemci Frekansı Performansı Nasıl Etkiler?

Daha yüksek bir işlemci frekansı genellikle daha hızlı bir performansla sonuçlanır. Bunun nedeni, işlemcinin bir saniye içinde daha fazla talimatı işleyebilmesidir. Bu, oyun oynamak, video düzenlemek veya çoklu görev yapmak gibi görevleri daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirebileceğin anlamına gelir.

İşlemci Frekansı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisin?

Bir işlemci seçerken dikkate almanız gereken birkaç faktör vardır:

• İşlemci Çekirdekleri: İşlemci çekirdekleri, işlemcinin bir seferde işleyebileceği iş parçacığı sayısıdır. Daha fazla çekirdek genellikle daha iyi performans anlamına gelir.
    • Bellek Hızı: İşlemcinin bellek hızını, işlemci frekansıyla aynı oranda olmalıdır. Hızlı bellek, işlemcinin daha hızlı veriye erişmesini sağlar.
    • Güç Tüketimi: Yüksek işlemci frekansları daha fazla güç tüketimine neden olabilir. Bu, dizüstü bilgisayarlar gibi taşınabilir cihazlar için bir endişe kaynağı olabilir.

Sonuç

İşlemci frekansı, bilgisayarının performansını anlamak için önemli bir ölçümdür. Daha yüksek bir işlemci frekansı genellikle daha hızlı performansla sonuçlanır. Bir işlemci seçerken işlemci çekirdekleri, bellek hızı ve güç tüketimi gibi faktörleri dikkate almak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • özelliklerden baktığınızda tam olarak ne yazıyor?

2,53 @ 2,80
    2,80 @ 2,53

yoksa tam olarak sizin yazdığınız gibi mi?

işlemcinizin normali 2,80 Ghz, sanırım biostan downgrade yapılmış.
  • Laptoplarda pilde yada Güçte olma durumuna göre değişkenlik gösterir desktopsa belirtin çözüm bulalım
  • Bilgisayarım masaüstü.İntel Core 2 Duo E7400 @2,80 2,53 yazıyor.Bilgisayarı ben almadım.Bellekler 2 gb DDR2 800 Mhz Kingston satın alınmış fakat bilgisayarın özelliklerine bakınca 4 gb gösteriyor.Bilgisayarın monte edildiği yerde belleği yükseltmişler.Ondan kaynaklanan bi durum olabilir mi bu?
  • herhangi bir programlamı bu değerlere baktınız yada nereden bu değerleri aldınız yazarsanız yardımlaşma daha anlaşılır olur
  • Bios ayarlarından anlar mısınız? İşlemci hızınız ve/veya çarpanınız düşük ayarlanmış. Bunları varsayılan ayarlara çekmeniz gerekiyor.
  • Everest programını yükleyip baktınızmı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] Anakart Ram İşlemci
    3 yıl önce açıldı
    işlemci
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @2,40 Ghz bilgisayar başlarken görünen değer.Bilgisayar açılınca masaüstündeki bilgisayarım simgesine sağ tıklayıp özelliklerini açınca http://img362.imageshack.us/img362/9449/ilemci.jpg linkteki gibi görünüyor
    Bilgisayardan fazla anlamam Yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum bilgisayarı.Ama nasıl yapılacağını tarif ederseniz denerim Bi de overlockla işlemci frekansının yükseltildiğini biliyordum da bellekler nasıl yükseltilebiliyor onu bi açıklarsanız iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1D073F48D -- 31 Temmuz 2009; 16:31:58 >

• Ramlerin overcloğuna sonra geliriz. Şimdi bi bios resetledikten sonra bilgisayarı açarak aynı yerlerde yazan ibarelere bir daha bakar mısınız?
  • işlemcinizhttp://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLGQ8 görüldüğü gibi 2.8ghz hıza sahip
    paylaştığınız resimdede böyle gözüküyor.bahsettiğiniz ram 4gb resimdede böyle gözüküyor

test için
    http://www.cpuid.com/download/cpuz/cpuz_152_setup.exe
    http://files1.majorgeeks.com/files/070ab2d42f40078ae0895b5c06bac1be/systeminfo/everesthome220.exe

bu programları indirip kurarak pc nizi test edip bilgilerinizi pekiştirebilirsiniz

• Arkadaşların söylediği gibi makinende downclock olma ihtimali var. bunu servisteki elemanlarda yapmış olabilir makineni kullanırken ısılarını kontrol et ortalama 1 saat zorla ısın stabilse..
    biosa gir genelde delete ile girilir (f1 f2 ile giren leride var) F9 >Y> enter tullarını kullan ardından F10>Y>enter tuşlarını kullan açılış frekansını bide böyle kontrol et.
  • merhaba everest için birde buradan deneyiniz
    http://www.lavalys.com/products.php?ps=UE&lang=en&page=10

• değerler normal ! sizin teredütünüz 2.4ghz ise bu değer o anda kullanılan cpu değer 2.8 ghz ise işlemcinin hız aşırtmasız max kullanılabilecek cpu değeri.
  • Speedstep işlemci kullanılmadığında çarpanı düşürüp işlemciyi yavaşlatır. Belki sebebi odur, biosdan kapatabilirsin
  • Bilgisayar işlemci hızını duruma göre otomatik ayarlıyordur büyük ihtimal.Yük altındayken işlemci hızını deneyin birde.Masaüstünde güç + ısı tasarrufu için düşük frekansla çalışıyordur büyük ihtimal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ada44mavi

değerler normal ! sizin teredütünüz 2.4ghz ise bu değer o anda kullanılan cpu değer 2.8 ghz ise işlemcinin hız aşırtmasız max kullanılabilecek cpu değeri.

Bilgisayar başlarken ekranda @2,40 yazıyor.Bilgisayar başlarken @2,80 yazsa fakat everest ve cpuid cpu-z ile bakınca @2,40 gösterse bişe demem ama bilgisayar başlarken @2,40 yazıyor benim takıldığım nokta orası

Anakartım Gigabyte GA-G31M-ES2L Özellikleri arasında enerji tasarrufu da var sanırım.Kutusunda Easy Energy Saver yazıyordu.Ondan olabilir mi? Bi de anakartın bir diğer özelliği de çift bios.Anakartta çift bios bana ne yarar sağlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1D073F48D -- 4 Ağustos 2009; 20:59:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSKuRTBeYoĞLu

Bilgisayarım masaüstü.İntel Core 2 Duo E7400 @2,80 2,53 yazıyor.Bilgisayarı ben almadım.Bellekler 2 gb DDR2 800 Mhz Kingston satın alınmış fakat bilgisayarın özelliklerine bakınca 4 gb gösteriyor.Bilgisayarın monte edildiği yerde belleği yükseltmişler.Ondan kaynaklanan bi durum olabilir mi bu?

Bellekler 4 gb mış ben yanlış görmüşüm.2 fatura var da diğerindeymiş belleğin bir tanesinin fiyatı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.