Şimdi Ara

İşlemci FPU ve Tek Çekirdek CPU Performans Testi (Siz De Test Edin) [Güncel] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
4
Favori
73.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8350 ve 3770k&4770k sahibi konuya bekleniyor...
  • fx 6100 stock değer

İşlemci FPU ve Tek Çekirdek CPU Performans Testi (Siz De Test Edin) [Güncel]

fx 6100 4.9

• Testin sıcaklık durumu nedir diğer stress testleri(aıda64 fpu testi gibi ısıtıyor mu) kadar hem güç tüketimi ve buna bağlı artan sıcaklık bu testtede stabilite etkeni midir?Testi yapıp 4.5 ghz için 4770k sonucunu eklemeyi isterdim ancak psu arızası nedeniyle sistemi kullanamıyorum.Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolwerine0

fx 6100 stock değer

fx 6100 4.9

Teşekkürler eklendi

AMD nin Intel e tek çekirdek performansında 4.9 ghz de ulaşması çok kötü.

• geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur88

Testin sıcaklık durumu nedir diğer stress testleri(aıda64 fpu testi gibi ısıtıyor mu) kadar hem güç tüketimi ve buna bağlı artan sıcaklık bu testtede stabilite etkeni midir?Testi yapıp 4.5 ghz için 4770k sonucunu eklemeyi isterdim ancak psu arızası nedeniyle sistemi kullanamıyorum.Teşekkürler.

Test 3570k da toplam 32 saniye sürdü.
    Isınma oranı tek çekirdek kullanıldığından çok düşük stok soğutucuda 50 dereceyi geçmedi.
    Sıcaklık işlemcinin performansını düşürürse testte de daha kötü sonuçlar alınır.Ancak ısıtan bir test değil.

Umarım PSU nuz düzelir ve sizin işlemcinizi de bu listede görürüz.

Gerçekten şuanda 8350 ve 4770k karşılaştırmasını merak ediyorum.
    Bir de Xeon gelirse o zaman çok güzel olur

• quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

geliyor

Bekliyoruz.
    8350 de gelirse iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih54102

quote:

geliyor

Bekliyoruz.
    8350 de gelirse iyi olur

mobiller için:https://store.donanimhaber.com/22/12/ea/2212eab0f008914c10e6c71f79f46ff2.png

• 3.8 GHZ AMD Fx 6300 -> Tek Çekirdek Performansı: 39250 ; FPU Performansı: 764

tek cekirdek performansi yukaridakinin aynisi cikti, diger FPU 749 ama bendeki 3.2 ghz 1090t.phenomII'lerin tek cekirdek performansinin fx'lerden yuksek oldugu zaten bilinen bir sey.
  • quote:

quote:

quote:

geliyor

Bekliyoruz.
    8350 de gelirse iyi olur

mobiller için:https://store.donanimhaber.com/22/12/ea/2212eab0f008914c10e6c71f79f46ff2.png

Bu rakamlar diğerlerine göre değişik gibi gözüküyor.
    Arkaplandaki gereksiz işlem harcayan uygulamaları kapatıp. Eğer bat dosyasından açmadıysanız bat dosyasından açıp tekrar deneyin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

geliyor

Bekliyoruz.
    8350 de gelirse iyi olur

Arkaplandaki gereksiz işlem harcayan uygulamaları kapatıp. Eğer bat dosyasından açmadıysanız bat dosyasından açıp tekrar deneyin.

Advanced systemcare dan olabilir. Niye düşük mü

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

geliyor

Bekliyoruz.
    8350 de gelirse iyi olur

Advanced systemcare dan olabilir. Niye düşük mü

Diğer 6100 kullanıcısı daha iyi puanlar almış da o yüzden dedim: [wolwerine0] Stok AMD Fx 6100 -> Tek Çekirdek Performansı: 38455 ; FPU Performansı: TEST EDİLMEDİ =>http://abload.de/img/stockoblk1.jpg
    Düşük değerler daha iyi.

Ben yine de ekliyorum sonuçlar değişirse söyleyin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wolwerine0

fx 6100 stock değer

fx 6100 4.9

Teşekkürler eklendi

AMD nin Intel e tek çekirdek performansında 4.9 ghz de ulaşması çok kötü.

fx 6100 eski jenerasyon o yüzden böyle

• quote:

Basit bir benchmark uygulaması yaptım C++ ile. Thread desteği yok çok güvenilir değil ancak yine de güzel test ediyor.

Sürüm = 1.0

Yapabildikleri:
    *Floating Point Unit(FPU) Test [Hiçbir özel komut seti kullanılmamıştır/desteği yoktur.]
    *CPU Tek çekirdek test

Test Sonuçları: (Her işlemci farklıdır)
    DÜŞÜK SONUÇLAR DAHA İYİDİR(Sonuçlar süre cinsinden geçen milisaniyedir)

---
    Kullanımı:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/82153398/Simple%20CPU%20Benchmark%20v1.0.zip

Yukarıdaki adresten uygulamayı indirin ve arşivi bir klasöre çıkartın.
    Çıkarttığınız klasörden Simple CPU Benchmark.bat dosyasını açın. (Bu dosyayı açmayıp direk uygulamayı açarsanız tüm çekirdekler düşük derecede kullanılır düzgün sonuç alamassınız)
    Karşınıza böyle bir ekran gelecek:

Bu ekranda belirtildiği gibi "Enter" tuşuna basın veya 13 10(CR LF) karakterlerini girin. İlk önce CPU tek çekirdek performans testi başlar:

Burada işlemcinize göre bekleyin, bu bölümde basit hesaplamalar yapılacak. Ben 3570k işlemci ile 3.8 ghz de 30 saniye(30000~ sonuç) ; 2.8 ghz de 41 saniye(40000~ sonuç) aldım.

Buradaki sonuç işlemler yapılırken kaç milisaniyede yapıldığıdır.
    Şimdi tekrar ENTER a basıp FPU testini çalıştırın:
    Bu test ondalıklı (float) sayıları çarpma/bölme gibi karışık işlemlere sokup FPU nun kullanılmasını sağlıyor.

FPU Testinde farklı bir test hazırladığım için daha farklı sonuçlar alınıyor.
    Fpu testinde ayrıca daha az işlem yaptığı için sapma miktarının az olması gerekli. Eğer sapma miktarı çoksa hızaşırtmayı düşürmenizi tavsiye ederim.
    Ve şimdi yine ENTER tuşuna basınca karşınıza iki testin sonuçlarını gösteren tablo çıkacak, bu tabloyu buraya YORUM olarak yazın bende bu konudaki listeye ekleyeyim.

Artık Enter tuşuna basıp uygulamayı kapatabilirsiniz.
    ---

Sonuçlarınızı bu konuda yorum olarak paylaşmayı UNUTMAYIN

---
    Eğer uygulama hata verip açılmazsa her bilgisayarda bulunması gereken Microsoft tarafından sağlanan şu kütüphane dosyalarını kurun:
    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=30679
    ---

Eve gidince 4.4 ghz fx6300 ile stok 3570k yi tokatlicam

• quote:

Orijinalden alıntı: KaGaNSaN
    Eve gidince 4.4 ghz fx6300 ile stok 3570k yi tokatlicam

Bakalım bekliyoruz sonuçları ..
  • 2500k @3,3 GHz

2500k @4,3GHz
    i7'ler extreme'ler gelene kadar tahtı alayım.
    AMD'ci gariplerin geçme şansı yok zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

2500k @3,3 GHz
    />

2500k @4,3GHz
    />

Güzel sonuçlar
    Ekledim listeye.

###i7, Xeon,i7 Extreme,8350 Sahipleri konuya bekleniyor...###

• quote:

quote:

2500k @3,3 GHz

2500k @4,3GHz

Güzel sonuçlar
    Ekledim listeye.

###i7, Xeon,i7 Extreme,8350 Sahipleri konuya bekleniyor...###

Alıntıları Göster
    @Fatih54102 yalnız hocam ilk mesaja 3.7 yazmışsın stok diye ama turbo açıksa o değere çıkıyor. Stok değer 3.3GHz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 24 Ağustos 2013; 19:21:05 >

• 2.sıradayım
  • quote:

@Fatih54102 yalnız hocam ilk mesaja 3.7 yazmışsın stok diye ama turbo açıksa o değere çıkıyor. Stok değer 3.3GHz.

Test çalışırken otomatik olarak turbo modunda çalışıyor.

Turbo kapalıysa bu mesaja cevap yaz 3.3 ghz ye çevireyim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.