Şimdi Ara

İşlemci FPU ve Tek Çekirdek CPU Performans Testi (Siz De Test Edin) [Güncel] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
4
Favori
73.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Test sonuçlarım
     İşlemci FPU ve Tek Çekirdek CPU Performans Testi (Siz De Test Edin) [Güncel]
  • hocam,benim fpu değerine 593 yaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih54102

Basit bir benchmark uygulaması yaptım C++ ile. Thread desteği yok çok güvenilir değil ancak yine de güzel test ediyor.

Sürüm = 1.0

Yapabildikleri:
    *Floating Point Unit(FPU) Test [Hiçbir özel komut seti kullanılmamıştır/desteği yoktur.]
    *CPU Tek çekirdek test

Test Sonuçları: (Her işlemci farklıdır)
    DÜŞÜK SONUÇLAR DAHA İYİDİR(Sonuçlar süre cinsinden geçen milisaniyedir)

---
    Kullanımı:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/82153398/Simple%20CPU%20Benchmark%20v1.0.zip

Yukarıdaki adresten uygulamayı indirin ve arşivi bir klasöre çıkartın.
    Çıkarttığınız klasörden Simple CPU Benchmark.bat dosyasını açın. (Bu dosyayı açmayıp direk uygulamayı açarsanız tüm çekirdekler düşük derecede kullanılır düzgün sonuç alamassınız)
    Karşınıza böyle bir ekran gelecek:

Bu ekranda belirtildiği gibi "Enter" tuşuna basın veya 13 10(CR LF) karakterlerini girin. İlk önce CPU tek çekirdek performans testi başlar:

Burada işlemcinize göre bekleyin, bu bölümde basit hesaplamalar yapılacak. Ben 3570k işlemci ile 3.8 ghz de 30 saniye(30000~ sonuç) ; 2.8 ghz de 41 saniye(40000~ sonuç) aldım.

Buradaki sonuç işlemler yapılırken kaç milisaniyede yapıldığıdır.
    Şimdi tekrar ENTER a basıp FPU testini çalıştırın:
    Bu test ondalıklı (float) sayıları çarpma/bölme gibi karışık işlemlere sokup FPU nun kullanılmasını sağlıyor.

FPU Testinde farklı bir test hazırladığım için daha farklı sonuçlar alınıyor.
    Fpu testinde ayrıca daha az işlem yaptığı için sapma miktarının az olması gerekli. Eğer sapma miktarı çoksa hızaşırtmayı düşürmenizi tavsiye ederim.
    Ve şimdi yine ENTER tuşuna basınca karşınıza iki testin sonuçlarını gösteren tablo çıkacak, bu tabloyu buraya YORUM olarak yazın bende bu konudaki listeye ekleyeyim.

Artık Enter tuşuna basıp uygulamayı kapatabilirsiniz.
    ---

Sonuçlarınızı bu konuda yorum olarak paylaşmayı UNUTMAYIN

---
    Eğer uygulama hata verip açılmazsa her bilgisayarda bulunması gereken Microsoft tarafından sağlanan şu kütüphane dosyalarını kurun:
    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=30679
    ---

fpu 671 öbürünün sonucunu unuttum

•  İşlemci FPU ve Tek Çekirdek CPU Performans Testi (Siz De Test Edin) [Güncel]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyler Durden -- 25 Ağustos 2013; 20:09:50 >
  • Bu test neyi hesaplıyor anlamıyorum FX6300 benden daha düşük skor almış
  • Intel i7 870

• quote:

Orijinalden alıntı: RKDesing

Bu test neyi hesaplıyor anlamıyorum FX6300 benden daha düşük skor almış

hikayeden işler işte
  • INTEL CORE 2 DUO E6400
    Cpu score:56047
    FPU:1125
  • AMD FX 6100 Standart Ayarlarda

CPU Score : 40638
    FPU Score : 827

Benide ekleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwanzig -- 25 Ağustos 2013; 23:00:06 >
  • 4.5 GHZ FX 6300(Soğutucum çok iyi değil diye sabah yaptım testi,ayrıca voltaja falan fazla bakmadım zaten hemen eski stok haline döndüreceğim için.Ama testi başarıyla tamamladı.Baştan sona kadar 4.5 ghz.Böylece çeşitlilik de olmuş olur )

• 6100 ile arasında pek fark yok gibi duruyor

4.8 Ghz'de yaptığım testi 4.5 Ghz'e çekeyim bakalım fark ne olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i7 950 . yine çaktı
    82587 normal test
    fpu da 14617

amd işlemcim hala garantiden gelmediğinden 8350 yi paylaşamayacağım ama tek çekirdek performansı neye yarar onu da düşünmek lazım arkadaşım thread desteği verirse daha makul bir test olur kanaatindeyim..
  • Önemli olan tek çekirdek performansı zaten, gerisi hikaye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD Athlon II X4 645 @3.1 ghz (stok hız)
    Arkaplanda Outlook ve Chrome'da 8 sekme açık.

Ekleme: @2.4 ghz sonucu
    CPU Core sonucu: 53352
    FPU sonuç: 998

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 26 Ağustos 2013; 10:25:37 >
  • Reliq kullanıcısına yanıt
    Evet fazla fark yok.Yanlız TurboCore hocamın FX 6100'ü dışındaki diğer FX 6100 stok hızda iken bizim FX 6300'lerin stok hızlarında geçmiş FX 6300 FPU sonucunda daha başarılı gibi.
    Not : Orda 3.8 ghz yazıyor ama zaten o turboyla çıktığı için stok sayılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armo_ -- 26 Ağustos 2013; 11:39:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

i7 950 . yine çaktı
    82587 normal test
    fpu da 14617

amd işlemcim hala garantiden gelmediğinden 8350 yi paylaşamayacağım ama tek çekirdek performansı neye yarar onu da düşünmek lazım arkadaşım thread desteği verirse daha makul bir test olur kanaatindeyim..

Aldığınız sonuçlarda sorun var değerler çok kötü şuanda güvenli modda açarsanız gerçek değerleri verecektir.
    Şuanki sonuçları eklemiyorum
  • Sonuçlarınız testlere eklenmiştir.
    Kötü sonuç alanlar güvenli modda denesin oda olmassa format atsın çünkü virüs bulaşmış olabilir.

#Xeon,i7 Extreme, 8350 kullanıcıları konuya bekleniyor#

Ayrıca eski nesil işlemciler yeni nesli geçebilir bunda bir sorun yok.
  • i7 3770K @4.8 GHz;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hack3rghost -- 26 Ağustos 2013; 12:30:19 >
  • i5-4670K @ 4.5GHz

• Amd işlemcilerde bayrak bende, daha beni geçebilen olmadı
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.