Şimdi Ara

İşlemci firması olsaydınız ne yapardınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet ben çok merak ederim , eğer biz olsaydık ne yapardık bir işlemci firması olarak bugün yaptıklarımız dışında ? Mesela ne gibi ürünler üretirdik ?

Biraz hayal gücümüzü kullanalım demi :) Hadi bakalım fikirlerinizi görelim ne kadar ilginç fikirler gelecek ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Beykozlu19
    eğer biz olsaydık ne yapardık

İşlemci.
  • 5. Fikirde Silinir Bu Konu

Ama Mebrar'a Katılıyorum
  • Fikir üretemiyoruz arkadaşlar bu yüzden de bu ülke gelişemiyor :)
  • Ben olsam napardım bilmiyorum ama keşke bu işlemcilerde ekran kartları gibi olsa ne bileyim :D. Asus gtx 580 gibi mesela. Asus i7 2600k :). Asus oc yapsın soğutucusu özel olsun. 10 tane marka böyle powercolor 1090t , xfx fx8150. Hepsi birbirinden daha iyi olacak diye değişik değişik şeyler üretirlerdi artık :) macunundan fanına kadar :). Şöyle böyle bir ton konular olurdu :). İşlemci bölümü çökerdi artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 14 Aralık 2011; 0:17:45 >
  • platformlaşmak çok önemli ama mevcut bazı kanunlar izin vermiyor ve şuanki ortamda da zor bu iş. ana bileşenler birbirine entegre olmalı. böylesi bi durumda çok daha kolay ve hızlı bi şekilde performans iyileştirmeleri yapılabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: multeci

platformlaşmak çok önemli ama mevcut bazı kanunlar izin vermiyor ve şuanki ortamda da zor bu iş. ana bileşenler birbirine entegre olmalı. böylesi bi durumda çok daha kolay ve hızlı bi şekilde performans iyileştirmeleri yapılabilir

Ana Bileşenler Birbirine Entegre Olunca Daha Zor Olmaz mı ? Anakart İslemci Ekran Kartı Hdd Birini Degistirmen İcin Hepaini Degistirmen Gerekir Buda Bir Ton Para

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Siz Olsanız Ne Alırdınız?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yapan yapıyor zaten sen boşuna kafanı yorma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-K-Y

quote:

platformlaşmak çok önemli ama mevcut bazı kanunlar izin vermiyor ve şuanki ortamda da zor bu iş. ana bileşenler birbirine entegre olmalı. böylesi bi durumda çok daha kolay ve hızlı bi şekilde performans iyileştirmeleri yapılabilir

Ana Bileşenler Birbirine Entegre Olunca Daha Zor Olmaz mı ? Anakart İslemci Ekran Kartı Hdd Birini Degistirmen İcin Hepaini Degistirmen Gerekir Buda Bir Ton Para

performans iyileştirmelerinden kastım upgrade değil, yani daha hızlı sistemler daha çabuyk üretilebilir. mesela böyle bi entegrasyon olsa şuan kullandığım bilgisayarlar daha hızlı daha stabil daha verimli olabilirdi. platform olarak kastettiğim şeyi örneklemek gerekirse en basitinden konsolları gösterebiliriz. mesela bi ps3 de sadece 256mb bellek var ve ekran kartı ve işlemci bunu ortak kullanıyor ve hala çok güçlü. upgrade uzun vadede işe yaramayan bişey zaten. 3-4 senelik bi bilgisayarı upgrade etmek çok lüzumsuz oluyor çünkü hangi parçaları değiştirirsen değiştir illaki bi parça yeni parçalara darboğaz oluşturuyor. ve zaten uyum sıkıntısıda oluyor. yani upgrade edilebilir sistem pratikte pek bi işe yaramıyor. başka platform örneği verirsek tabletler akıllı telefonlarda hep stabil ve ihtiyacı gayet karşılayan ürünler. son zamanda şu işlemci çeşitliliği gpu çeşitliliği sürekli android sürümü çıkması o piyasayıda bozdu aha yenisi çıktı 4 çekirdek felan diye tegraya sarılıyorsun mesela ve çift çekirdek snapdragondan yavaş çıkıyor kullanılamıyor çünkü o donanım. yani standartlaşma ve güncellemenin biraz zaman aralıklarında olduğu bi sistem kurmak gerekiyor bkz apple bi ürünü senee bir çıkarıyor ve optimizasyon sorunu çıkmıyor hiç, çünkü yazılımlarda harici bileşenlerde tek bir modele uygun geliştiriliyor, bir ton parça veya bir ton modele uyumlu yazılım bileşen felan bunlar işi bozuyor..

• Ben olsam notebookları standart bir tasarımla sunardım.(üst tarafı değişebilir tabi görünümü) harici ekran kartı tak çıkar olmalı..Bu şekilde piyasaya sunardım.işlemci upgradelerine açık yapardım.isteyen yeni bir işlemci ,ekran kartı takıp yoluna devam edebilir halde bırakırdım.En baştanda notebook kasa tasarımı ve anakartının seçimini müşteriye bırakırdım.
    Mesela bu dediğimi AMD yapabilse intel'in taşınabilir bilgisayar pazar payını azaltabilir.Karşılık olarak intel buna aynı şekilde cevap verebilse bile rekabeti bir şekilde lehine çevirebilir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: T-K-Y

quote:

performans iyileştirmelerinden kastım upgrade değil, yani daha hızlı sistemler daha çabuyk üretilebilir. mesela böyle bi entegrasyon olsa şuan kullandığım bilgisayarlar daha hızlı daha stabil daha verimli olabilirdi. platform olarak kastettiğim şeyi örneklemek gerekirse en basitinden konsolları gösterebiliriz. mesela bi ps3 de sadece 256mb bellek var ve ekran kartı ve işlemci bunu ortak kullanıyor ve hala çok güçlü. upgrade uzun vadede işe yaramayan bişey zaten. 3-4 senelik bi bilgisayarı upgrade etmek çok lüzumsuz oluyor çünkü hangi parçaları değiştirirsen değiştir illaki bi parça yeni parçalara darboğaz oluşturuyor. ve zaten uyum sıkıntısıda oluyor. yani upgrade edilebilir sistem pratikte pek bi işe yaramıyor. başka platform örneği verirsek tabletler akıllı telefonlarda hep stabil ve ihtiyacı gayet karşılayan ürünler. son zamanda şu işlemci çeşitliliği gpu çeşitliliği sürekli android sürümü çıkması o piyasayıda bozdu aha yenisi çıktı 4 çekirdek felan diye tegraya sarılıyorsun mesela ve çift çekirdek snapdragondan yavaş çıkıyor kullanılamıyor çünkü o donanım. yani standartlaşma ve güncellemenin biraz zaman aralıklarında olduğu bi sistem kurmak gerekiyor bkz apple bi ürünü senee bir çıkarıyor ve optimizasyon sorunu çıkmıyor hiç, çünkü yazılımlarda harici bileşenlerde tek bir modele uygun geliştiriliyor, bir ton parça veya bir ton modele uyumlu yazılım bileşen felan bunlar işi bozuyor..

Öyleyse Mantıklı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.