Şimdi Ara

İşlemci Fanı Yavaş Dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci fanı çok yavaş dönüyor diye siyah ve kırmızı kablolar hariç diğerlerini çıkardım çünkü onlar V sağlamıyor sadece fanın kaç rpm olduğunu göstermek ve rpmsini değiştirmeye yarıyor diye çıkardım ama sonuç yine aynı anakarta bağlı 3 tane fanım var bu yüzden olabilir mi ? Eğer bu yüzdense onları nasıl direk güç kaynağından voltaj çekmeye ayarlayabilirim ?

• sizin için önemli olan fanın yavaş yada hızlı dönmesi değil ... ısı değerleri ..fan yavaş dönuyor fakat ısı degerlerınız normal ise sorun yok hatta bir çok kişiye göre şanslısınız demekdır ..düşük rpmlerde stabil ısı değerlerini elde etmek zor ..

oncelıkle sistemınızın ısı degerlerıne bakın işlmeci normal degerlerde ise bırakın fan yavas donsun .. ama ısı degerlerınde sorun varsa yuksek cıkıyorsa vede sorun yaratıyorsa o zaman kullandıgınız sogutucunun marka modelı dahil sistem ozellıklerını konuda belırtın bakalım psu yetrsız kalıyor mu ...
  • sistem soğukta ben full hızda döndürmek istiyorum ama en fazla 3100 rpm oluyo overclock yapacağım için full hızda dönmesini istiyorum.500 W Xigmatek psu kullanıyorum gerçek 500 W 444 V kanalı var yani psu'dan olucağını zannetmiyorum fan ise normal işlemcinin yanında gelen stok fan daha önceden 5000 rpmlere çıkıyodu ama geçen gün kasa kapağını açıp vantilatörü dayadım kasaya o günden sonra böyle olmaya başladı sanırım vantilatör fazla üflediğinden bozulmuş
  • bu arada fan kablom şu resimdeki gibi

İşlemci Fanı Yavaş Dönüyor

bunu nasıl hep full hızda döndürmesini sağlayabilirim fan bozuk değilse
  • ilk olarak fanlardaki kablolardan sarı renk 12 v, kırmızı renk 5 v, siyah ise toprak görevi görür.
    eğer bunlardan birini çıkarırsan sıkıntı yaşama ihtimalin yüksek.
    fan dönüş hızını gösteren renk ise mavidir. bunu çıkarman sorun yaratmaz.

3100rpm dönüş hızı cpu fanı için bennce yüksek bile.
    3100 rpm de dönen bir fan epey gürültü çıkarır.

eğer biosda qfan control gibi bir seçenek var ise ordasını disable yap.
  • 3100rpm fazla değil çünkü fan stok fan ve çok küçük 5000 rpm max hızı biosta cool and quiet smart fan vs kapalı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EKRAN KARTI FANI DURUP DÖNÜYOR
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.