Şimdi Ara

işlemci fanı alıcam ama ne almalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar e4300 işlemcim p5vd2mx anakartım var şuanki işlemcimin markası intel ama sesli fan bildiğin fabrika gibi ses çıkarıyor bu ses yenide değil hani pc yi aldıgımdan beri vardı ama şimdi sessiz fan almak istiyorum ve overclok yapıcam bu isteklerime bakarsak nasıl bir fan almalıyım fanlardan pek anlamıyorum bişey bilmeden gidip kazıklanmayım diyorum :D

• http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-hdt-sd964-hdt-sd964-intel-lga775-&-amd-754939940am2-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=57615

ne kadar bütcen var bilmiyorum ama yukarıdakı urun fiyat olarak uygun ..200 tl ye de var tabi soğutucu ..

bu arada overclock o sisteme yani o anakartla ne kadar yaparsın bılemıyorum ..hayal kırıklığına uğrama sonra ..

bu arada sisteminin bütün bileşenlerini paylaşırsan bakalım bakalım o.c.. uygunluğuna ..

• Bu arada speedfan programıyla fanın hızını düşürün ses acayip azalacaktır...

Fan düşük ayardayken sıcaklık problemi de yaşamazsanız o şekilde kullanabilirsiniz, ben öyle kullanıyorum 2 aydır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

Bu arada speedfan programıyla fanın hızını düşürün ses acayip azalacaktır...

Fan düşük ayardayken sıcaklık problemi de yaşamazsanız o şekilde kullanabilirsiniz, ben öyle kullanıyorum 2 aydır...

hocam ne kadar düşüreceğimiz için bir uyarı veriyor mu. ilgimi çeker bu benim. i5 2500k var soguk bir işlemci ancak biraz ses var pc de. çok ta düşürmeyelim nerden bileceğiz düşürebileceğimiz değeri ?

konu sahibine önerim ise zaten pahalı birşey değil 30 liraya felan var stok fanlar.git al zaten yeter o sana.takarken macunu taşırma dikkat et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 6 Temmuz 2012; 20:29:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Bu arada speedfan programıyla fanın hızını düşürün ses acayip azalacaktır...

hocam ne kadar düşüreceğimiz için bir uyarı veriyor mu. ilgimi çeker bu benim. i5 2500k var soguk bir işlemci ancak biraz ses var pc de. çok ta düşürmeyelim nerden bileceğiz düşürebileceğimiz değeri ?

konu sahibine önerim ise zaten pahalı birşey değil 30 liraya felan var stok fanlar.git al zaten yeter o sana.takarken macunu taşırma dikkat et.

Hocam valla bende 6 yıllık intel pentium D işlemci var...

%100 olan değeri %40 yapıp kullanıyorum ben, nedense %30 veya %35 yaparsam daha da hızlı dönüyor %40'tan... Bir de enteresan şekilde %30'un altına indirirsem tamamen kapanıyor fan...

Deneyerek bulabilirsiniz bence... Ben %40'ta en yavaş çalıştığını fark ettim... Boştayken zaten 50 C'yi de pek geçmiyor sorun yok benim açımdan...

Benimkinin sesini bir duysan, evdekiler rahatsız oluyordu kaç metre ilerden...

• quote:

Hocam valla bende 6 yıllık intel pentium D işlemci var...

%100 olan değeri %40 yapıp kullanıyorum ben, nedense %30 veya %35 yaparsam daha da hızlı dönüyor %40'tan... Bir de enteresan şekilde %30'un altına indirirsem tamamen kapanıyor fan...

Deneyerek bulabilirsiniz bence... Ben %40'ta en yavaş çalıştığını fark ettim... Boştayken zaten 50 C'yi de pek geçmiyor sorun yok benim açımdan...

Benimkinin sesini bir duysan, evdekiler rahatsız oluyordu kaç metre ilerden...

peki indiriyorum mamundadan 4.45 versionunu. benimki 42 derece boşta iken şuan.
    %100 de 2900rm idi %40 yaptım 1500rpm ye düştü bakalım sıcaklık değerlerine ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 6 Temmuz 2012; 20:45:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

peki indiriyorum mamundadan 4.45 versionunu. benimki 42 derece boşta iken şuan.
    %100 de 2900rm idi %40 yaptım 1500rpm ye düştü bakalım sıcaklık değerlerine ne olacak

Buradan bildir bakalım hocam... Ben şu anda 52 C'deyim ama biraz çalıştı pc bugün...

Dönme hızım da 1700 şu anda... %100 hız yaparsam 4700'de dönüyor, sen düşün sesi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.