Şimdi Ara

İşlemci Fanı %100 Çalışıyor Ekran Gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biz masaüstü bilgisayarın Termal macununu değiştirdik. Herşeyi iyi güzel taktık bilgisayarı açmaya çalıştığımızda bilgisayarın işlemci fanı %100 çalışıyor ve ekran gelmiyor.

Bilgisayarı power düğmesine basılı tutarak kapatmaya çalışıyorum kapanmıyor.

Yardım edin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesyalcin -- 24 Ekim 2013; 18:53:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: enesyalcin

Merhaba Arkadaşlar;

Biz masaüstü bilgisayarın Termal macununu değiştirdik. Herşeyi iyi güzel taktık bilgisayarı açmaya çalıştığımızda bilgisayarın işlemci fanı %100 çalışıyor ve ekran gelmiyor.

Yardım edin lütfen.

Ekran gelmemesinin çeşitli nedenleri olabilir.Öncelikle yapman gereken kasadan anakarta takılan kabloları kontrol etmen anakartın kitapçığı varsa dikkatli şekilde bakarak yap.Özellikle Hdd-Power -/+ led kabloları.Ayrıca işlemciyi ve işlemci fanını doğru şekilde taktığına emin olman gerek.Bu şekilde sorunu çözemezsen bütün parçaları kasadan çıkartıp uzay modda çalıştırmayı denemelisin

• RhythmOfTheNight kullanıcısına yanıt
    +1
  • Bilgisayarın tüm parçalarını sök.Daha sonra kasadan çıkarıp yalıtkan bir zemin üzerine(anakartın kutusu olabilir) sistemi kurmaya başlayın.Anakart psu cpu ram ekran kartı ve hddyi takın.Eğer onboard ekran kartı varsa harici ekran kartı takmayın.Eğer iki tane ram varsa bir tane takın.Daha sonra sistemi çalıştırın.Bunun için anakart üzerindeki power pinleri para gibi bir cisimle değdirip sistemin açılmasını sağlayabilirsiniz
    Açılmazsa anakart arızası olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar;

Yardım edin lütfen.

bilgisayarın işlemci ve remini çıkar geri tak düzelir 1 2 denemeden sonra düzeliyor eski kasa sanırım eski kasalar arada böyle yapıyor
  • bilgisayar calışıyorsa işlemcide sıkıntı yoktur. Ramlerden kaynaklanan bir sıkıntı vardır. tek tek ram takıp calıştırmayı dene. Herhangi bir donanım degişikligi yaptın mı ?
  • ramları tek tek çıkartıp denedim olmadı. Eğer sorun işlemcideyse kötü olur gerçekten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nacasa1903 N kullanıcısına yanıt
    dostum kuzey köprüsü yanarsa işlemci ram ekran kartı işlevsiz kalır neye dayanarak ramleri sök tak çalışır diyosunuz.
    Kzey yanarsa fandı mandı her şey çalışır ama hiç bir şekilde pc görüntü vermez.

bu arada enesyalçın kasadan bip sesleri geliyo mu ?
  • Genellikle ram ile ilgili olur ama ustteki arkadaşın dedigi gibi herhangi bir uyarı verıyor mu acılısta
  • quote:

Orijinalden alıntı: İsmailCanKurt

dostum kuzey köprüsü yanarsa işlemci ram ekran kartı işlevsiz kalır neye dayanarak ramleri sök tak çalışır diyosunuz.
    Kzey yanarsa fandı mandı her şey çalışır ama hiç bir şekilde pc görüntü vermez.

bu arada enesyalçın kasadan bip sesleri geliyo mu ?

Yok hocam hiç bir ses yok sadece fan aşırı hızlı çalışıyor onun haricinde ekran hiçbir şekilde gelmiyor.

Birde pc çalıştırdığımda power düğmesine basılı tutarak pcyi kapatamıyorum mecbur fişi çekiyorum.
  • enesyalcin kullanıcısına yanıt
    uzay kurmayı dene her şeyi sök tahta üstünde veya karton üstünde dene? olmazsa psu degiştir dene
  • Sorun cozuldumu benzer problem bendede var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar;

Yardım edin lütfen.

"işlemci çalışıyorsa sağlamdır." diye mantıksız bir terim yok , işlemciyi tekrar sökün işlemci soketinin pinlerini kırıp kırmadığınıza bakın , 1155 pin de giden tek pin bile buna neden olabiliyor... bütün switch kablolarını sökün power on/off bağladığınız kablolar yani. anakartın kitapçığını açın , on off switch i işlemini gören 2 pin hangisi ise , ona iletken bir tornavida dokundurun direk sistem açılır zaten , aynı şekilde kapatabilirsiniz , biraz tutarak tabiki , eyer sokette 1 pin bile kırıldıysa teknik servisine yollayın soket değişmesi gerekir başka bir arızası yok ise.

~Ek olarak chipset arızasındada arkadaşın kuzey köprüsü için bahsetiği şeyler geçerlidir , yanan chipsettede böyle durumlar meydana gelir , harddisk normalde böyle durumlarda bip tonlarıyla hatayı bildirir , islemciyi söktünü bütün pinler sağlam eminseniz , birde psu deneyin , psu kaynaklı açılmama işlemleride sıkça olabiliyor , imkanım seçeneğim var derseniz , psu + ram deneyin , yine olmaz ise bu seçeneklerden sonra , bir servise gitmesi gerek , çünkü ölçümlerini siz yapamazsınız , son bir seçenek olarak vereyim , chipsetin soğutucusunu sökün , 1cm ve birazdaha uzun bir şekilde chipset işlemcisinden bağlı olduğu chipsetboard una yayılan siyah yanık gibi birşey var , ki o zaten yanıktır , chipset kaynaklı olduğunu daha fazla ele alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 29 Kasım 2013; 23:55:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.