Şimdi Ara

İşlemci darboğaz mı yapıyor Yoksa...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen gün Nova'dan aldığım GTX 260'ımı E6420 2.13'de kullanıyorum. Grid, Dirt gibi oyunlarda 1280*1024 ultrada 25-30 fps ortalama alıyorum (Dirt'te bazen fps 17-18'e düşüyor) Ve çoğu oyunda da anlık donmalar oluyor... Driver olarak 177.92 beta kullanıyorum kartı işletim sistemini tekrar kurmadan driver sweeper'la temizleyerek kullanıyorum.(8600 vardı önceden Nvidia'dan Nvidia'ya sürücü çakışması olmaz diye sistem kurmadım)

Acaba bu sorun işlemci darboğazından mıdır? (Tuğer beni uyarmıştı)
    PSU'm High Power 500W ama ondan kaynaklanan bir sorun olmadığını tahmin ediyorum...

• İşlemci kesinlikle darboğaz yapıyor.En az 2.8 ghz'e getir.
  • işlemciye darboğaz yapsa bile en az 50-60 kare ile oynamanlazım.bende 3870 var benim 50den aşağıya düştüğüm sayılıdır(8aa herşey high ultra 1280-1204)
    sorunun darboğaz olduğunu anlaman için işlemciye oc yapmanlazım
    ben darboğaz yapıyormu diye işlemciye oc yapmıştım fpsler aynıydı.birde taskmanager i(ctrl-alt-del) yap performans sekmesine tıkla ve oyuna gir sonra oyunun ortasında birden task.. ı aç ve bak işlemci hiç %100 olmuşmu
    dediğim gibi darboğaz olsa bile 50-60 tan aşağı düşmemen lazım.

not:e8200 ün 3870e darboğaz yapmadığı kanıtlanmıştır

• Tabi oc'yi deneyebilmek için anakartımı değiştirmem lazım Şuanki Msi'ın dandik boarduyla en ufak bir hız aşırtma yapamıyorum. Bu sonraki iş...

Göktuğ kardeşim senin de dediğin gibi en az 50-60 almam lazım ki işlemciye darboğaz yaptıracak oyunlar değil oynadıklarım.
    Anlayamadım neden böyle
  • Dostum GTX 260 gibi bi kart aliosun anakartı nasıl ihmal ediosn anlamıorm ?
  • kardeş ne darboğazı yha bende E4500 war hemde 2 mb ön bellekli olduğu halde 4870 i çok rahat kaldırıyordu crysiste herşey very high iken 1280X1024 te max 48 min 32 aldı korkma ama overclock yapsanda fena olmaz şööle 3.0 a daya daha çoook gider
  • quote:

Orjinalden alıntı: DreaMT

Dostum GTX 260 gibi bi kart aliosun anakartı nasıl ihmal ediosn anlamıorm ?

Dostum parayı anca ekran kartı için denkleştirebildim 450 ekran kartına verince geriye anakart için bişey kalmadı. Hem kasayı da değişmem gerekecek ve masraf iyice artacak...
    Ekran kartını önceden kapatayım sonra anakart alırım diye düşündüm. Sonuçta 8600'den sonra çok büyük fark ediyo her ne kadar böyle bi sorun da olsa. Zaten şuan için sistem zorlayacak oyun da yok çıkana kadar ben anakartı alırım bile

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2.8 - 3 ghz seviyesinde çok farkedeceğini düşünüyorum. E6420 çok kolay overclock olur öyle aman aman bir board a ihtiyaç hissettirmez...
  • gtx260 gıbı kartın var bırıncısı o işlemcının o hızıyla olmaz ıkıncısı ekran kartınada kesınlıkle oc yapman gereklı o kart standart hızıyla kullanma yazık edersın
    bu arada tebrık ederım güzel bir tercıh yapmişin ekran kartı seçımınde
  • @iktyas
    Ekran kartını zaten oc ettim 621/2160 kullancak değiliz herhalde Ama çekirdek hızında 700'ü bellek hızında 2400'ü geçince sapıtabiliyo. Halbuki Tuğer 756/2600 de kullanıyo(bellek hızı yanlış olabilir) Ama benimki yemiyo galiba Grid'de oldu ilk önce artifactlar hemen geri aldım biraz.

Ekran kartı için tabi tebrik edersin yılların Nvidia fanısın
    Sırf Physx ve Driver ve oyun firmalarının destekleri için aldım 260'ı yoksa hep aklımda 4870 vardı...
  • İşlemci kesinlikle darboğaz modunda GTX260a o işlemci Mercedese Murat 124 motoru takmak gibi bişi olmuş :D
  • İşlemci darboğazı tabiki var ama driverin beta olmayan son sürümünü denemendede fayda var arkadaşta çok oyun oynayınca monitörden çizikler geçmeye başlıyordu biraz alakasız ama oda sorun buda sorun değilmi denemekten zarar gelmez ati driveri değilki sorun çıkarsın :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: HaCKeRBoY64

İşlemci kesinlikle darboğaz modunda GTX260a o işlemci Mercedese Murat 124 motoru takmak gibi bişi olmuş :D

Örnek tam yerini doldurmuyor...

Lastik veya yol gibi düşünebiliriz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 09nanometer

2.8 - 3 ghz seviyesinde çok farkedeceğini düşünüyorum. E6420 çok kolay overclock olur öyle aman aman bir board a ihtiyaç hissettirmez...

Senin sözüne güvenerek takoz anakartta az önce denedim ve sadece 2.13'ten 2.3'e çıkardım(daha öncelerde denemiştim) Grid'i açtım ve sadece 2 dakika sonra kilitlendi bilgisayar. Yeniden başlattım bu sefer ekrana görüntü gelmedi güç kablosunu söküp tekrar taktım ve mecburen fabrika ayarlarına döndüm yani aman aman bir boardlıkla alakası yok oc kaldıracak bir anakart lazım benimki tam takoz
  • Yukarı!
  • bence ilk önce erinmeden format çek.ondan sonra işlemciye bakarsın.

format çekmeden kart takılırmı ya yapmayın allah aşkına
  • darbogaz darbogaz bi öğrenmişsiniz darboğaz arkadaşım sen bir format at ondan sonra gel buraya sonuçları yaz horoz gibi atlıyorsunuz darbogaz diye
  • Arkadaşlarım formatlık bir durum mu var Allah aşkına driverları tümüyle sildim yeniden kurdum herşeyi sanki Ati'den Nvidia'ya geçtim de driverlar çakışacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: Oz_An

Arkadaşlarım formatlık bir durum mu var Allah aşkına driverları tümüyle sildim yeniden kurdum herşeyi sanki Ati'den Nvidia'ya geçtim de driverlar çakışacak

Sonuçta format atarsan kesinleşir neden kaynaklandığı. Darboğaz mı geniş boğaz mı o zaman görürüz
  • en kötü ihtimalle alması gereken fps 40+...bence sorunu işlemciden başka yerden arayın beyler:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.