Şimdi Ara

İşlemci anakart ve ram alıyorum Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni işlemci anakart ve ram alacağım , bütçe 1000-1100 en fazla

Soket 2011 mümkün değil bütçe yetmiyor , dolayısıyla soket 1155 düşünüyorum.
    Acaba soket 2011 çok daha iyi kesin geç diyor musunuz?Overclock yönünden kötü deniliyordu en iyisi i5 2500k yada i7 2600k falan deniliyor

Öncelikle soket ne olursa iyi olur benim açımdan hard core oyuncuyum.Hiç bir şekilde online ve normal oyunlarda işlemci ram anakart yönünden sıkıntı yaşamak istemiyorum.Çünkü soket 775 artık yetmiyor

1155 soket alıcaksam i5 2500k i72600k ve i5 3570k arasında kaldım.

Siz olsanız ne tercih edersiniz?Aslında gönlümden i5 2500k geçiyor sadece oyun üzerine makine olucağından fazladan 100 dolar vermek istemiyorum 2600k ya, ama şimdi birde i5 3570k çıkmış o aklımı karıştırdı oda i52500k dan 40 dolar falan fazla.

Siz olsanız ne tercih edersiniz?

Anakart olarak gigabayte düşünmüyorum.Msi ya da asus alıcağım , msi military class 3 olduğundan cazip geliyor , asusda iyi gibi msi ile 4.5-5 ghz yaparmıyım rahatça?Birde pci ex 3 almam şartmı.7850 ekran kartı alıcam sanırım birde ama pci 3 ile 2 arasında çok fark var mı?Eğer yok derseniz ucuz olarak msi z77a-g45 almayı düşünüyorum.

Ram olarakta kingston 8gb ram

Bütçe 1000-1100 dedikte ne kadar ucuz olursa o kadar iyi ben şuan şunu topladım doğrumu sistem?

CPU:INTEL i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W 212 $ ( 393,26 TL)
    ANAKART:MSI Z77A-G45, Z77, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX & SLI, 2667Mhz 125 $ ( 231,88 TL)
    BELLEK - RAM:KINGSTON 8 GB (2X 4GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL9 1.5V 51 $ ( 94,61 TL)

849,29 TL KDV dahil fiyatı bu

Ne düşünüyorsunuz soket 2011 e geçicek durumum olsa işlemciyi alabildiğim en iyisini alırdım mesela 3930k gibi ama soket 1155 e geçiyorum çok yükseğe gerek yok dedim , ki zaten 2500k da oyun performansı olarak aynı galiba 2600k ile ama işte 3570k aklımı karıştırdı bir tek ne farkı var bilmiyorum.
    Anakart olarak aslında 3 pci griş olabilirdi ilerde tri way cf yada sli denerdim sonra düşündüm vazgeçtim tek kart bile yetiyorken 2 kart hayli hayli yeter 3 taneye gerek yok
    Ram olarakta en ucuzu bu var bu ramlerle sanırım 4.5-5 ghz civarı görürüm dimi?

Yorumlarınızı bekliyorum acil alacağım

• 2500k daha iyi oc oluyor hocam 3570k dan bence güzel o 3 lüyü al sadece ram olarak gskill rijpawX düşünebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True Romance -- 27 Mayıs 2012; 12:04:37 >
  • Anladım çok çok teşekkür ederim yorumlarınız için çok sağolun arkadaşlar.

Dediğim gibi soket 2011 e geçicek durumum olsaydı en son sokete geçmişken en iyi işlemciyi almaya çalışırdım ama şimdi bir düşük sokete geçiceğimden ayrıca oyun performansıda çok fark etmeyeceğinden 2500k almaya karar verdim.Bir tek 3570k aklımı karıştırmıştı , ozaman bunu alıp günlük 5 ghz olarak kullanmak en mantıklısı

Anakart olarakta f/p ürünü seçtiğimi düşünüyorum.
    Bir tek ram olarak aklımda soru işareti var , fazladan g skill için biraz daha katmaya değermi yoksa kingston yetmezmi?Yani bana 5 ghz yaptırmazmı birde mavi ekran falan mı verir?
  • Tamam arkadaşlar rami g.skill ripjawsx almaya karar verdim 10 dolar fark varmış kingstonla arasında.

Tamam şuan sadece son 3 tane sorum kaldı anakart baya iyide 3 ekran kartı olmaması eksi olmaz dimi?Tek 7850 alıp sonra 1 tane daha alıcam 2x 7850 çok rahat yetermi her oyuna özellikle bf3 e falan?Full için konuşuyorum?

Pci express 3 yok ya bu anakartta o sebepten dolayı performans kaybı olur mu yoksa 2 ile arasında fark olmazmı?

Son sorum olarak soğutucuyu novadan almam şart değil pek seçenek yok nettende alabilirim , ne tavsiye edersiniz.Bana 4.5-5 ghz yaptıracak en ucuz ve az yer kaplayan olursa iyi olur.En fazla 30-40 dolar veririm çok vermek istemiyorum
  • Hocam o.c işi biraz da şans meselesi ben şahsen 3 tane cpu değiştirdim her cpu 5ghz olur diye bir standart yok yani 1.2v def. ile 4ghz olmayan bir çok cpu var mesela...

Soğutucu olarak Sunbeam ya da Akasa Venom alabilirsin.

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/sunbeam-core-contact-freezer-intel-amd-islemci-sogutucu-lga1156-1155.html
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-venom-amd-intel-lga-775-1156-1155-1366-islemci-sogutucusu.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 27 Mayıs 2012; 12:26:42 >

• Tamam elbette haklısınız ben orda 5 ghz derken soğutucu performansı bazında konuştum , hani biz en ucuz en az yer kaplayan yani 30-40 doları geçmeyen 5 ghz yaptıracak performansta soğutucu alalım sonrası şans işi , en kötü 4.5 yaparım diye düşünüyorum inş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Akasa venom mantıklı gibi hocam 2011 soketide destekliyor ya,

O şekilde düşünürsek akasa venom mu iyi başka seçenek varmı şöyle geniş çaplı soketlere destek versin
  • Aynen çoklu soket destekli soğutucu almak daha mantıklı olur Venom'dan sonraki soğutucular da fiyatlar +40 TL daha artıyor mesela;

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-venom-voodoo-2x12cm-pwm-fanli-intel-lga2011-amd-fm1-uyumlu-islemci-sogutucu.html

• quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

Akasa venom mantıklı gibi hocam 2011 soketide destekliyor ya,

O şekilde düşünürsek akasa venom mu iyi başka seçenek varmı şöyle geniş çaplı soketlere destek versin

Hocam 6990 tat vermedi mi.. 7850 cf 6990 dan yüzde kaç daha iyi ki ortalama olarak? Hocam siz ciddi hardcore oyuncusunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zalimahmet

quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

Akasa venom mantıklı gibi hocam 2011 soketide destekliyor ya,

Hocam 6990 tat vermedi mi.. 7850 cf 6990 dan yüzde kaç daha iyi ki ortalama olarak? Hocam siz ciddi hardcore oyuncusunuz

e5200 e 6990 koymak , 4 milyarlık şahine 7 milyarlık ses sistemi takmak gibi bir şey oldu

Uzun lafın kısası şu şekilde verimsiz sistem yapcağıma oybirliği kararı ile yeni sisteme geçmeyi düşündüm.1 adet 7850 de işimi görür şuanlık ama daha sonra kesin alacağım 1 tane daha oda muhtemelen yeter , dolayısıyla 3 ekran kartı bir anakarta gerek yok buna karar verdim.Tek korkum inş pci 3 olmadığı için performans kaybı yaşamam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.