Şimdi Ara

İşlemci, Anakart, Ekran Kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şuanki sistemin 3 sene öncesinden kalma. Gigabyte EP35C-DS3R, INTEL E8400, HD4850 kullanıyorum. Deus Ex te ekran kartı 100 dereceyi görüyor ve artık son kozunu oynuyor. Ekran kartı almak istiyorum ama işlemci yüzünden bottleneck olacak diye almıyorum. Uzun zamandır forumda bakınıyorum çoğu kişi sanırım i5-2500K den memnun. Sizce bu işlemciden almalımıyım. Alırsam hangi anakartı seçmeliyim (500tl ye kadar - Mümkünse sli yada cf destekli). Ekran kartı olarak gtx560 uygunmudur (twin frozer 2 yada directcu 2) değilse siz söyleyin. Birde kasam cm-rc690 umarım boyut konusunda sorun yaşatmaz bana. Yıllardır sıcaklık yüzünden hd4850 den çok çektim ve artık hiç bir parçada sıcaklık yüzünden başımın derde girmesini istemiyorum. Overclock yapmıyorum (tırsıyorum) o yüzden önereceğiniz parçaların kendi soğutucuları ile sorunsuz çalışacağından emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 13 Eylül 2011; 22:01:03 >

• Aslında p35 anakartınız varmış çekin e8400 ü 4 Ghz e ekran akrtını da 6850 ile değiştirin sizi idare etmeye devam edecektir. kartı 2. elde 100 tl ye satın havada karada gider... 6850 veya 6870 çok iyi bir seçim olur power supply 500 Watt ise 6850 önerim 550 W ve üstü ise gtx 560 ti veya 6870 al derim... Şunu unutma hiç bir oyunun sistem gereksinimde minimum için e6600 yazmaz ama 3850 yazabilir. 3850 ise orta seviye altı ancak hala iyi bir kart sayılır özellikle 1024*768 de işlemciyi her z<aman altta tutar oyunlar... Sana şunu söyleyeyim Çok üstü bir ekran kartında i5 2500k ile 55 fps alıyorsan quad ile 51-52 C2D stok ile42-43 @ 4 Ghz de ise 46-48 fps alırsın . zaten bu da pek çok oyunda böyle olmayacaktır. Örneğin crysis 2 de Gtx 570 alasıya kadar ekran kartı altta kalıyor @ 4 Ghz C2duolarda. hele hele E8400 4 Mb önbelllek var anakart destekli al bir tane fan 80 tl ye sunbeam hayatı yaşa dostum ... Kurlar bu kadar yüksekken 0 dan bilgisayar toplamanı önermem.

• Power ı yazmayı unutmuşum. 620W highpower kullanıyorum. Hocam dediğin düşünülebilir ancak ben bu üçlüyü komple değiştirmeyi düşünüyorum. Ekran kartı da tam bir baş belası. Alan arkadaşın kulaklarımı çınlatmasını istemem o yüzden atacam kenarı bu ekran kartını. Dediğin gibi kur harbi yüksek bekleyebilirim o yüzden. Ama şu 4ghz olayı ile kafamı karıştırdın zaten gtx560 almayı düşünüyorum şu işlemciye 100tl ye bi soğutucu alıp 4ghz e çeksem (nereye çekiyorum oc ile ilgili birşey bilmiyorum). Üstüne gtx560 taksam diğer parçaları alana kadar fena olmazdı. Ama yinede almışken üç parçayı da birlikte almak istiyorum uygun bir zamanda. Ramlerde ddr3 olması lazım tabi birde onlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 13 Eylül 2011; 22:19:34 >
  • Zaten çarpan kilidi açık bir işlemcin var. oc yapmak gayet kolay.
    İllaki 4.0 ghz olacak diye bir durum yok ancak 3.5-3.8 da yeteli gelebilir.
    Darboğazı aşarsın böylece.
    VGA'da 100 derece yüksek ancak hd 4850 yüksek sıcaklıklara dayanıklı şekilde üretilmiştir zaten. Belki ekran kartının termal macun yenilemesi sorunu çözebilir. Ya da fan değişimi.
  • benim duruma benziyor seninkide , ilk baş ekran kartı alıp birazdaha idare edeyim falan diye düşünmüştüm ama sonra vazgeçtim baştan sistem kuruyorum ama dedikleri gibi yeni bir ekran kartı ilede idare edebilirsin

6950 al bence

işlemcide soğutucu gerekmez sana , bendeki e8500 ü 3 senedir 4,2 de kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 13 Eylül 2011; 23:20:30 >
  • Yapacaz birşeyler artık :). Ama bir daha referans tasarıma tövbe. Ekran kartını alırken 1 ay daha bekleseydim iceq4 ler çıkmıştı daha iyi olacaktı ama nasip değilmiş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 13 Eylül 2011; 23:22:13 >
  • Arkadaslar herkese merhaba öncelikle. Ben masaüstü bilgisayarıma ekran kartı almayı planlıyorumda öle fazla maliyetle değilde 200-250 lira arası bi butcem var.Aslında 2 gb 128 mb mi almak daha mantıklı yoksa 1 gb 256 mı almak sizce hangisi daha mantıklı..Birde aşagıdaki ekran kartlarından hangisini önerirsiniz kullanan eden varmı bilmiorum ama oyun için almak istiorum.

TimeSaver GeForce 9800GT 1GB 256Bit DDR3 (Hdmi,Dvi,Vga) Ekran Kartı

SAPPHIRE HD5830 XTREME GDDR5 1GB 256BIT ATI RADEON DX11 EKRAN KARTI

intel coredua 2.20 ghz 2 gb ram ve anakar PLC E

Sizin önereceğiniz bir ekran kartıda olabilir yardım ederseniz sevinirim.Tşklrr arkadaslar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Majestyca

Yapacaz birşeyler artık :). Ama bir daha referans tasarıma tövbe. Ekran kartını alırken 1 ay daha bekleseydim iceq4 ler çıkmıştı daha iyi olacaktı ama nasip değilmiş :)

gtx 260 alacaktın sende , gittin ati aldın öyle oldu işte nvidia nın en baba kartları çıktı bunlar ...

edit : bende atiye geçiyorum bu arada
  • sizce ati mi yoksa nvidia mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekinoks82

sizce ati mi yoksa nvidia mı

hangi kartlar arasında kaldın oarası önemli
  • TimeSaver GeForce 9800GT 1GB 256Bit DDR3 (hdmi,Dvi,Vga) Ekran Kartı

SAPPHIRE HD5830 XTREME GDDR5 1GB 256BIT ATI RADEON DX11 EKRAN KARTI

aslında fazla bilgi sahibi değilim ekran kartları konusunda yukarıda yazmıstım pc nın özelliklerini max 250 cıkabılırım 1 gb 256 bit mi yoksa 2 gb 128 mi almak mantıklı
  • @ekinoks82
    o işlemci ile hd5830 kullanamazsın 2.2ghz çok az bir değer ekran kartını boğar. Birde timesaver falan bence güzel markalar değil (MSI 9800GT GDDR3 1GB 256BIT) tam sana göre bence.

@evohan
    evganın 2011 sonuna kadar türkiye pazarına girme ihtimali nedir :) bir bilgin varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 13 Eylül 2011; 23:45:24 >
  • quote:

@ekinoks82
    o işlemci ile hd5830 kullanamazsın 2.2ghz çok az bir değer ekran kartını boğar. Birde timesaver falan bence güzel markalar değil (MSI 9800GT GDDR3 1GB 256BIT) tam sana göre bence.

@evohan
    evganın 2011 sonuna kadar türkiye pazarına girme ihtimali nedir :) bir bilgin varmı?

asus un hangi modeli kasmaz pc yi benım için. butcede malum 250 lira gibi senın önerin nedir???
  • Valla hocam baktımda asus un gddr3 olup 256bit olan modelini bulamadım sitelerde.

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/powercolor-ax4850-1gbd3-hv2-hd4850-gddr3-1gb-256-bit-ati-radeon-dx10.1-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=54456

bence üstte yazdığım kartı al hocam. 180-200tl arası diğer yerlerde fiyatı kafana göre takıl. Kullandığın işlemciye göre en iyisi bu bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 14 Eylül 2011; 0:02:30 >
  • quote:

Valla hocam baktımda asus un gddr3 olup 256bit olan modelini bulamadım sitelerde.

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/powercolor-ax4850-1gbd3-hv2-hd4850-gddr3-1gb-256-bit-ati-radeon-dx10.1-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=54456

bence üstte yazdığım kartı al hocam. 180-200tl arası diğer yerlerde fiyatı kafana göre takıl. Kullandığın işlemciye göre en iyisi bu bence.

tşk ederim benım işlemciye uygun olup olmadıgına nerden bakabılıoruz hizlerindan mı acaba misal bu 1400 mhz mi ne

• Majestyca @

Evga nın giriş yapabilceğini duymadım ben hiç onu bekleme bence XFX , MSI da son dönemde çok iyi işler çıkardılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.