Şimdi Ara

Islamin gelisime engel oldugu gercegi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuya Ilahiyatci Ihsan Eliacik'in sözleri ile baslamak istiyorum: Kutsal bilinen dört halifeden ücü suikasta gitti, bunu batililar mi yapti ?

    Müslümanlar konu Islam ülkelerinin gerikalmisligina geldiginde Islami korumak icin bircok bahaneye, kivirmaya sarilmak zorununda kalir. Örnegin Bati oyunlari, Israil oyunlari ve benzeri. Batinin gelisimini sadece Afrika gibi yerlerin sömürüsüne borclu oldugunu iddia edeler. Peki batinin sömrüge dönemi baslamadan önce Batida hic Bilim ile Sanatlan ilgilenden yokmudu ? Tabiki vardi.

    Böyle bir gercek varki, Osmanli bu gavur isi deyip matbaanin gelmesini 300 sene engellemisti. Burda Bati oyunlari mi Osmanliya maatbanin gelmesini engelledi yoksa Osmanlidaki Islam mensuplari mi ?

    Osmanlida 1577'de (Bazi kaynaklara göre 1575'de) Istanbulda kurulan rasathane, sadece 3 sene sonra 1580'de denizden topa tutularak yerlebir edilmisti. Buna yol acadanda yobazin biri "Orda meleklerin götüne bakiyorlar" deyip fetva vermesidir. Bu fetvayi Bati mi verdi ? Bu olay Osmanlinin duraklama döneminin baslangici olarak bilirnir. Burdada mi bati oyunlari var ?

    Tarihten cikalim, günümüze gelelim.

    Bugünlerde Biyoloji dersini kisaltip din dersini cikartan muhafazakar hükümet degil mi ? Imam Hatipler ülkenin en basarisiz okul türlerinden biri oldugunu bildigimiz halde, her köseye dindar nesil yetistirmek Imam Hatip acip cahil nesiller yetistiren günümüzün muhafazakar hükümeti degil mi ?

    Evrim Teorisini, dini nedenlerden dolayi, okullardan cikartan hükümetimiz degil mi ? Tübitakin basina hayvanat bahcesinden birini getirip, bilim yapmak yerine Imam Hatiplilerin sacma sapan projelerine Milyonlari harcayan Muhafazakar hükümetimiz degil mi ?

    Bunlari kafamiza Silah dayayarak bati mi yapiyor bize ? Yada baska bir ülkeyi sömürmedigimiz icin mi bunu yapiyoruz ?
    Bu olanlarin arkalarinda acikca Dini duygular yani Islam yatmiyor mu ?Bugün bir kitle sadece Islama ters oldugu icin Evrim gercegini inkar etmiyor mu ?

    Islam dini bir toplumu iste bu sekilde yada benzer yöntemler ile cahil ve gerikalmis birakmaktadir.







  • İslam mani_i terakki'dir.(islam gelişmeye engeldir). Gerçek bu.
  • Rasulun zehirlendiği halifelerin oldurulduğu soyleniyor. Bu durum hadis ilminden tutun da ayetlerin yorumlanmasına kadar ki geniş yelpazede şüphe uyandırmıyor mu?



    Gelen dinin yapısı ile getiren kişinin veya uygulamasını istediği toplumun bi sıkıntısı olmalı.



    Bana göre dinin gelişi inşa denen fıtrata buyuk bi darbe gibi anlaşılmış olmalı ki rasulu halifesi veya toplumda bi sorun oluşmuş olmalı.



    Din ilahiise rasul ve halifesinin masum olduğu düşünülür. Ancak ilahi değilse bu durum ortaya çıkar.



    Bana göre dinin ilahi bi kavramı taşıyıp taşımadığına karar verme yetisi kaynağa yoneliktir. Yani diyn yapı olarak nasılı test etmek yerde değil gokte olur. Aracınızın test edilmesi surecinde siz kusursuz bi aracı aldığınızı düşünerek bunu yapmışsınızdır. Olması gereken testleri de yapılmış bi aracı almış olmanız gerekliliğidir. Bana göre din gokteki meleğin yerdeki yansıması olarak insan denilen varlıktaki ilahi değişimi amaçlamış olmalı. Olası uyumauzluklar açısından araca binmeye çalışıp da bu çalışmıyor diyen kişi aslında yanılgıdır. Zira aracı yapan kişi siz araca binin diye değil siz de araca benzeyip yolcu alabilecek şekle haiz olun diye yapmışa benziyor.



    Şimdi kitabın içresinde bi ilah aramakla kendiniz kitap olup da içreniz de bi ilah aratmak farklıdır. Din gereği kişi kendi ekosisteminde ilahi varyasyonu oluşturabilecek bi niteliğe haiz olmalıdır.



    Yani kişinin aurası ilahi makamı anlatmalı gibidir. Bu açıdan bana göre vahiy varsa devamlıdır ki bi kısım ayetler veya kadir gecesi gibi oluşumlar vahiy meleğinin daha gitmediğini gösteriyor.



    Bu açıdan diynin eleştirisi aslında insan eleştirisi şeklinde okunmakta ancak bana göre aura eleştirisi olmalı. Yaa bilmem ne veya kim senin çevren ne alemde gormuyor musun? Bu nasıl isevi yahudi ya da islam olmaktır gibi. Zira diyn ve ilahi kavram insanın buluşu değil ki o eleştirilerek ilahi kavram test edilsin.



    Bu nedenle insanın çevresi aurası hukmunde olan toplum veya fizik dünya kişinin ilahi varyasyonu hakkında bilgi verir.



    Abd orneğini alalım. Hiç gitmedim o yüzden insan ilişkilerini bilmiyorum. Nasıl kazandıklarına bakmadan konuşursak ekonomik bi dev olarak bu ülke ve insanı ilahi makam konusunda bi zenginliği ifade ediyor. Hastası hırlısı hırsızı sapığı mevcut ancak dünyanın en güçlü ülkesi. Yani bireyler yapıyı bozamıyor. En fazla buluş uzayda yaşam tıbbi gelişme hep burada.



    Eleştirel yapı kişinin aurasına yani kendi dışındaki fizik dünyasına olmalı ve çözüm bu şekilde sağlanmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Doğru değildir. Her kötü olayda suçu islama atarsak gerçek doğruyu bulamayiz kardeşim. Asıl sorun 'insan' dır. Verdiğin örneklerde bunun en büyük kanıtlarıdır. Halifeler, hükümet, Osmanlı bunlar= islam dersen o zaman yanılırsın. Bunlar insanların kurduğu doğru ya da yanlış oluşumlardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyada bir teröristten daha tehlikelisi varsa; birisinin dini terimleri kullanıp kendini patlattiginda ya da adam öldürdüğün bunu islam için yaptik dediklerinde '' işte islam insanlara bunu yaptırıyor '' diyenlerdir. Şimdi düşünüyorum acaba bunlar gerçekten aptal mi? Yoksa bu işin farkindalar da din düşmanlığı mi yapiyorlar. Ya ne zaman vazgeçeceksiniz kardeşim bu kişiler yüzüne İslamı karalamaktan. kendini patlatan adam öldüren Allahu ekber diyen sahte müslümanlar olduğu kadar karıncayi incitmeyen Allah razı olsun diyip sahtekarlık yapmayan nice gerçek müslüman var... Sizi hep din adamlari kandırmışsa demekki size sizin gibi insanlar geliyor bırakın islami aşağılamayi ayıptır ya kişileri yargilayin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quadh

    Dünyada bir teröristten daha tehlikelisi varsa; birisinin dini terimleri kullanıp kendini patlattiginda ya da adam öldürdüğün bunu islam için yaptik dediklerinde '' işte islam insanlara bunu yaptırıyor '' diyenlerdir. Şimdi düşünüyorum acaba bunlar gerçekten aptal mi? Yoksa bu işin farkindalar da din düşmanlığı mi yapiyorlar. Ya ne zaman vazgeçeceksiniz kardeşim bu kişiler yüzüne İslamı karalamaktan. kendini patlatan adam öldüren Allahu ekber diyen sahte müslümanlar olduğu kadar karıncayi incitmeyen Allah razı olsun diyip sahtekarlık yapmayan nice gerçek müslüman var... Sizi hep din adamlari kandırmışsa demekki size sizin gibi insanlar geliyor bırakın islami aşağılamayi ayıptır ya kişileri yargilayin...

    o kişiler islama inanmasaydı farklı bir ahlak ve hayat anlayışı ile donatılsalardı bu halde olmazlardı. Tamam ben kişi faktörü yok demiyorum ama kişiyi de çevre faktörü yetiştirir. İslamik çevre faktörü ile yetişen kişiler böyle kişiler oluyor. islam devletlerinin hali ortada.
    kişilerle inançlarını birbirinden tamamen bağımsız sanmanız zaten son derece komik. islama inanan kişi demek o inanç ve hayat görüşü ile yetiştirilmiş ve bunu benimsemiş kişi demektir. Bu kişilerin yaşadığı ülkelerin de durumu ortada.
    hristiyanlar niye gerçek hristiyan sahte hristiyan muhabbeti yapmıyorlar. İşine gelen kişiler gerçek diğerleri sahte oh ne ala. ama merak etme onlara göre de onlar gerçek sen sahtesin. Sonuçta gerçek müslüman diye bişey yok. sadece kendisine müslüman diyen insanların farklı tipleri var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5966A6FE1 -- 16 Temmuz 2017; 14:27:30 >




  • Quadh kullanıcısına yanıt
    Daha önceden yazılıp çizildiği için kısaca söylemek isterim. İkinci dünya savaşında kamikazeler ve almanların berlin kuşatması esnasında son çare olarak aynı usulde davrandığı biliniyor. İntiharcılar belli bi dini değil çaresizliği anlatır. Şintoist ve putperestlerde de bu hususlar var yani.



    Bu yüzden islam falan filan hikaye olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HADO77

    Daha önceden yazılıp çizildiği için kısaca söylemek isterim. İkinci dünya savaşında kamikazeler ve almanların berlin kuşatması esnasında son çare olarak aynı usulde davrandığı biliniyor. İntiharcılar belli bi dini değil çaresizliği anlatır. Şintoist ve putperestlerde de bu hususlar var yani.



    Bu yüzden islam falan filan hikaye olur

    Ne çaresizliği?



    IŞİD, HTS veya diğer örgütlerin üyeleri her aşamada mı çaresizlik içerisindeler?



    Japonlar Pasifik'ten saldırılar gerçekleştirirken ne gibi bir çaresizlik içerisindelerdi?



    ABD Irak'tan çekildikten ve aynı sıralarda Suriye'de iç savaş başladıktan sonra Zerkavi'nin artıklarına katılan aşiretlerin ne gibi bir çaresizlikleri vardı?



    Fikir! Din bir fikirdir. Siyasal fikirlerle benzer şeylere sebep olabilse de insanlara ellerindeki hayattan, görebildiklerinden daha fazlasının var olduğunu anlatmasıyla daha kapsamlı ve etkileyicidir.



    Suriye ve Irak'ta yaşananların çaresizlikle falan alakası yok. Yerli safları intihar saldırısı düzenlemeye motive eden, sonrasının düşüncesi. (Yaşadığı hayatın imtihan olduğunu, söyleneni yaparsa imtihanı geçip vadedilen güzelliklere kavuşabileceğini söyleyen saçma bir düşünce.) Büyük çoğunluğu Orta Asya kökenli olan profesyonel yabancıları bölgeye çeken ise İslam'ın sağladığı adrenalin salgılama imkanı. Artık bu işi meslek edinmişler. Din sayesinde de bu eğlencelerinde kendilerince her türlü meşruiyete sahipler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anomalist kullanıcısına yanıt
    ilgi için teşekkürler.

    bakınız bu intihar saldırılarının mucitleri islam falan değil öncelikle onu belirteyim.

    hatta terörizmin sistemli bi şekilde okul mentali ile yazılıp çizildiği yerlerde ne sosyalist ne de islam devletleri. bildiğim kadarıyla franfurt ekolu denen bi ekolun esinleri ile sistemli terörizm öğretisi ortaya çıktı. anladığınız üzere batı meşeeli.

    gazetede yazdığı kadarıyla bilmek bi şeyi bilmek değildir diye düşünüyorum.

    2. dünya savaşından önce de cihad başlığında intihar saldırıları olabilir bilemem ancak müfrezeyi seyrederseniz vietkonglar da bu şekilde saldırılar yapmış. demem o ki bu insani bi tepki olarak islamdan önce de vardı denebilir. kötü iyi demiyorum. belli bi milleti yoktur diyorum.

    şintocular,putperestler ve kuzey vietnamlılara da ateist dersek her türden adam bu yola bi şekilde başvurmuş ve bunlar islam öncesi dönemlere benziyor. ha o zamanlar ben babamın içtiği portakalda vitamindim o da ayrı bi durum.

    bunları bildiğimden ve yaşadığımdan değil duyduğumdan anlatıyorum.

    çaresizlik olayı genel bir kanıdır ve intihar eden bi kişinin çaresiz olduğu addedilir. adamla konuşup dünya hayat insanlık adına felsefesi nediri öğrenmeden şudur budur demek de makul değil.

    adrenalin uğruna kendini patlatmak cümlesini bi kez daha okudum ve beyin yere kapaklanması halini yaşadım. makul değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 16 Temmuz 2017; 16:2:29 >




  • Krdeşim bak yine aynı şeyden bahsetmişsin 'farklı bir ahlak ve hayat anlayışı ile donatılsalardı' diyorsun. Onlara bunu öğreten de insan. Benim demek istediğim sahabeler döneminde ve peygamber efendimiz döneminde neden sahabeler bu denli kötü durumda değildi? Onlar da islam inancına sahipti? İşte olay bu. Işid gibi düşünebilirsin. 2 tane ayeti insanlara yanlış şekide öğretip beyin yıkıyorlar insanlar sorgusuz sualsiz şehit olmak uğruna savaştığını zannediyor.
    'islama inanan kişi demek o inanç ve hayat görüşü ile yetiştirilmiş ve bunu benimsemiş kişi demektir' demişsin. Bahsettiğin kişilerin yaptıkları islam da var mı? Kur-an dan ve hadislerden kanıt göster o zaman derim bende. Sonuçta islamı benimsemiş insanın kaynağı Kur-an ve hadislerdir. Bu kaynaklardan kanıtın yoksa demekki bu insanlar Kur-an ve hadislerden öğrenmemiş yanlış yapan müslümanlardır. Senin bu sözüne göre yaşasa zaten tüm müslümanlar ne güzel. İmtihan dünyasındayız. İşin o boyutu inanç ve nefis e giriyor.
    ' hristiyanlar niye gerçek hristiyan sahte hristiyan muhabbeti yapmıyorlar' bu lafını bilgisizliğine veriyorum. Adamların tarihi zaten bu çekişmeden oluşuyor resmen. Papa vs yönetim, reform, rönesans vsvs.
    'Sonuçta gerçek müslüman diye bişey yok.' İnsanların inancını sorgulamak bana düşme haşa. Müslümanın yapması gerekenler ve yapmaması gerekenler vardır. Ne yazık ki yapmaması gereken davranışları gerçekleştiren insanlar günden güne artıyor gözlemlerime göre. Daha önce dediğim gibi gerçek müslüman değil olması gereken müslüman diyebilirsin. Müslüman olmanın şartları bellidir. Kuralları vardır. İslam da doğru ve yanlışlar vardır. Ayrımı yapanlar ise yine 'insan' olan müslümanlardır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dutoserebrum

    Krdeşim bak yine aynı şeyden bahsetmişsin 'farklı bir ahlak ve hayat anlayışı ile donatılsalardı' diyorsun. Onlara bunu öğreten de insan. Benim demek istediğim sahabeler döneminde ve peygamber efendimiz döneminde neden sahabeler bu denli kötü durumda değildi? Onlar da islam inancına sahipti? İşte olay bu. Işid gibi düşünebilirsin. 2 tane ayeti insanlara yanlış şekide öğretip beyin yıkıyorlar insanlar sorgusuz sualsiz şehit olmak uğruna savaştığını zannediyor.
    'islama inanan kişi demek o inanç ve hayat görüşü ile yetiştirilmiş ve bunu benimsemiş kişi demektir' demişsin. Bahsettiğin kişilerin yaptıkları islam da var mı? Kur-an dan ve hadislerden kanıt göster o zaman derim bende. Sonuçta islamı benimsemiş insanın kaynağı Kur-an ve hadislerdir. Bu kaynaklardan kanıtın yoksa demekki bu insanlar Kur-an ve hadislerden öğrenmemiş yanlış yapan müslümanlardır. Senin bu sözüne göre yaşasa zaten tüm müslümanlar ne güzel. İmtihan dünyasındayız. İşin o boyutu inanç ve nefis e giriyor.
    ' hristiyanlar niye gerçek hristiyan sahte hristiyan muhabbeti yapmıyorlar' bu lafını bilgisizliğine veriyorum. Adamların tarihi zaten bu çekişmeden oluşuyor resmen. Papa vs yönetim, reform, rönesans vsvs.
    'Sonuçta gerçek müslüman diye bişey yok.' İnsanların inancını sorgulamak bana düşme haşa. Müslümanın yapması gerekenler ve yapmaması gerekenler vardır. Ne yazık ki yapmaması gereken davranışları gerçekleştiren insanlar günden güne artıyor gözlemlerime göre. Daha önce dediğim gibi gerçek müslüman değil olması gereken müslüman diyebilirsin. Müslüman olmanın şartları bellidir. Kuralları vardır. İslam da doğru ve yanlışlar vardır. Ayrımı yapanlar ise yine 'insan' olan müslümanlardır.

    Olayi Müslümanlarin herzaman verdigi kacis cevabina getirmisiniz "Gercek Islam bu degil, onlar Islami yanlis anliyor". Kim yikiyor ISIDin beynini ? ISID'de dünyanin dört bir yanindan Müslümanlar katiliyor.

    ISID'in yaptiklair Islam ile alakadar degil demisiniz, burda aslinda Islami bilmediginizi kabul etmisiniz. ISID tamamen Muhammedin dönemindeki Islami yasiyor. Baska birilerine ISIDin yaptiklari Kuranin neresinde diye soracaginiza, ISIDin yaptiklarindan hangisi Islam ile celisiyor sorsaniz, cevabi daha basit olacaktir cünkü ISIDin yaptiklari Islam ile celismiyor.

    ISID ne yapiyor ? Seriati ve Islami yaymak icin, Kafirlere ve müsriklere karsi savasiyor peki Islam bunu emir etmiyor mu ?
    En basta Muhammedin döneminde kafalar kesilmiyormudu ? Yoksa Muhammedin döneminde Cariye pazarlari cariye alimlari, cariyeleri tecavüz etmek gibi olaylar yokmudu ?

    Iran'da Seriat varmi diye sorsam hayir diyeceksiniz. Sudi Arabistanda Seriat varmi diye sorsam, hayir diyeceksiniz. Onlarin Seriati neden yanlis diye sorsam cevap bile veremeyeceksiniz cünkü siz bu ülkelerin Seriatini daha iyisini bildiginiz icin yanlis ilan etmiyorsunuz, siz bu ülkelerin Seriatini hosunuza gitmiyor diye inkar ediyorsunuz.

    Sizin mantiginiza göre Ortadoguda Islami dogru uygulayan bir ülke yok. Bunlarin beyni yikanmis, gercek Islam bu degil gibi sacmaliklari birakin artik, bu insanlar basbaya Islami dogru uyguluyorlar, Islami bilmeyen sadece sizsiniz.




  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Kilicin müciti Müslümanlar degil, tüfeklerin müciti Müslümanlar degil, terörün müciti Müslümanlar degil, bu ama anlama gelmiyor ki, bunlar kullanildiginda veya yapildigininda suc bunu yapan kisilerden kalkiyor.

    Intihar saldirilarini Müslümanlar icat etmedigi icin, intihar saldirilarini yapan Müslümanlar ne masum oluyor, neden yaptiklari daha az kötü oluyor. Sacma sapan bir mantik ile öyle bir hareket ediyorsunuz ki, nasil olursa olsun bu yük müslümanlarin sirtindan kalksin. Bunun icinde sacma sapan örnekler veriyorsunuz.

    Hayir intihar saldirisi yapan Müslümanlar caresiz degildir, caresizlikten cok uzaklardir, gülerek , mutluluk ile intihar ediyorlar cünkü Islam onlara ergenlige yeni girmis Hurileri verme sözünü veriyor. Bakiniz yine bir sacma sapan iddia atmisiniz ortaya.

    Hepsini gectim, Islam terörü ve katliamlari, siddeti ve cehaleti emir etmek icin, bu kavramlarin muciti olmak zorununda degil.
    Islam bunlarin muciti olmadigi icin, baska toplumlardada bunlarin görülmesi, baska Dinleri, fikirleri veya Ideolojileri, terör ve siddet konusuna benzer veya ayni yapmaz.




  • Acepi A kullanıcısına yanıt
    Örnekler üzerinden, şeriattan, cariyelerden, kafa kesmekten ne de güzel bahsetmişsiniz. Sizin gibi düşünen insanlar çok fazla ve bu beni üzüyor.
    'Kim yikiyor ISIDin beynini ? ISID'de dünyanin dört bir yanindan Müslümanlar katiliyor.' IŞİD ib beynini kimin yıkadığını bilmiyorum. Bakış açınız bence çok dar. Haçlı seferleri yapılırken de aynı olaylar yaşandı. Şimdi neden İngilizler ' Haydi haçlı kardeşler ileri!' demiyor. Çünkü inanın bugün böyle bir şeyi kim söylese gülerler. Orada ki insanlar artık bilinçli ancak görünen o ki IŞİD e katılanlar aynı bilince daha sahip olamamış.
    'En basta Muhammedin döneminde kafalar kesilmiyormudu ? Yoksa Muhammedin döneminde Cariye pazarlari cariye alimlari, cariyeleri tecavüz etmek gibi olaylar yokmudu ? ' burada da yanlış anlaşılma olabilir Hz. Muhammed dönemini doğru kaynaklardan okumanı öneriyorum. Köleliğe karşı çıkan ilk isimdir Hz.Muhammed. Kafa kesme olayını da sanırım yapılan savaşlar için söyledin. Bu savaşların başlangıcı zaten saldırı değil savunmadır. Daha sonra yapılan anlaşmaya uyulmaması müslümanları taarruza geçiriyor.
    'Iran'da Seriat varmi diye sorsam hayir diyeceksiniz. Sudi Arabistanda Seriat varmi diye sorsam, hayir diyeceksiniz. Onlarin Seriati neden yanlis diye sorsam cevap bile veremeyeceksiniz cünkü siz bu ülkelerin Seriatini daha iyisini bildiginiz icin yanlis ilan etmiyorsunuz, siz bu ülkelerin Seriatini hosunuza gitmiyor diye inkar ediyorsunuz.' Kur-an da yönetim anlamıda şeriat bahsettiğiniz ülkelere kıyasla çok yüzeysel. Bu yüzeysellik insanlara kolaylık sağlıyor. Cumhuriyet gibi. Cumhuriyetin müslümanlığa aykırı bir tarafı var mı? Gördüğünüz gibi bu yüzeysellik hak, adalet, sorumluluk, özgürlük gibi kavramlarda değil daha çok güncellenebilir olan sistem değişiklikleri ile geçerli. Kur-an a göre her insan eşittir ve özgürdür( bu özgürlüğün tanımı ayrı bir konu mesela adma öldürme özgürlüğü değil tabiki bahsettığım(!))
    Umarım biraz daha önyargılarınızı bırakıp inancı insanlar üzerinden değil peygamberler ve Kur-an üzerinden gözlemleyip doğru olanı görürsünüz. Bu şekilde yorumlamalarınız da daha nesnel ve hedefe yönelik olabilir.




  • Acepi A kullanıcısına yanıt
    kimin üstüne kim ne yüklerse yüklesin bana ne.

    bana mı sordular da ben yapın yapmayın dedim.

    aynı şekilde siz de bi fikir vermiş değilsinizdir diye düşünuyorum.

    intiharcılığı imanın 7. şartı gibi dine yapıştırmak istiyorsanız bunu imanı kabul etmiş adama da doğru anlatmak lazım. bunun mucidi siz değilsiniz gibi konuya başlayabilirsiniz.

    benim tanıdığım suriyeli ıraklı iranlı amerikalı japonyalı vs yok. tatilde döviz bırakırken yüzüme sırıtan iki üç gayrimüslimi de bütün abd liler japonlar böyle diye tanımışsam o zaman bana da helal olsun derim. döviz bırakmadan 3 gün kal yabancılar şubesinden bir arkadaş yakalasın bak o zaman ne oluyo. bi anda adam değil bunlar demeye başlarız.

    hz.nuh aleyhisselam 950 yıl yaşamış dendiğinde acayip oluyoruz da sahabe şunu yaptı diyince ya da efenim 1940 olaylarını unutmayın falan denince daha gencecik dimağlar bi anda kabaca 1500 ya da 80 li yaşlarda olunca bu normal oluyor.

    daha dün gibiydi şurdan hamza gelmişti burdan chee çıkmıştı falan. yaş daha 15.

    biraz devrimiz adamı olalım yahu zaten hayat hızlı geçiyo erkenden bitmesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 16 Temmuz 2017; 16:46:11 >




  • Verdiginiz cevaplarda hayatinizda Kuran okumadiginiz ve Islami sadece pembe pembe masallardan ögrendiginiz ortaya cikiyor. Gercekten dini bilgisiniz sifira yakin ve emin olun Kurani Türkce okusaniz Müslüman olmayacaksiniz.Ben Ateistim, bir Ateistin sadece iki kaynagi vardir biri Kuran, diger ise Sünnet. Ben Islami bundan haric baska yerden ögrenmem.

    Hayir Muhammedin sürdürdügü savaslar savunma savasi degildi, "Fetih" meselesi savunma savasi degil. Din Allahin oluncaya kadar carpisin Ayeti savunmayi anlatmiyor.


    Dogru batida bugün kimse Hacli sefer yapmaz, dogru diyorsunuz daha iyisini ögrendiler ama bunu onlara ögreten Incil degildi.
    Müslümanlarda dediginiz gibi daha iyisini ögrenmek zorununda haklisiniz bunu onlara ögretecek ama Kuran degildir, cünkü Kuran onlara savasmaya, isgal etmeye, cariye veya köle almaya yönlendiriyor.

    Muhammed kölelige karsi cikmamistir, tam tersi köle tutmustur, cariye tutmustur ve Hadis okusaniz yani Islami , Islami kaynaklardan ögrenseniz göreceksiniz ki Muhammed özgür kalmis köleleri tekrar kölelige sokmustur.
    Hayir islama göre insanlar esit degildir, islam dininde esitlik yoktur. En basta kadinlar ile erkekler hicbir konuda esit degillerdir.


    Lütfen kendi tavsiyelerinizi kendiniz uygulayiniz, yazdiklarinizi okurken sizin yerinize ben utandim. Islam hakkinda bilgileriniz tamamen kullaktan dolma. Ne kuran okumusunuz nede Hadisleri, insanlarin Islam ve Muhammed hakkinda anlattigi pembe pembe masallara inanip buraya gelmisiniz, Kuran ve Hadis okumus Ateistlere karsi yanlis bilgilerinizi savunuyorsunuz. Kendinizi rezil ediyorsunuz farkinda degilsiniz.




  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    "İntihar saldırıları, İslam'ın icat ettiği bir şey" demeye çalışmadım. İslam, insanı hayatına vermeye iten/itebilecek fikirlerden bir tanesi demeye çalıştım. Yapısı buna uygun. Teröristler, "onlar sahte müslüman" diyenlerin aksine diyenlerden çok dahi iyi bir şekilde din eğitimi alıyorlar. Yalnızca metot farklı, odak noktası değiştiriliyor.

    quote:

    çaresizlik olayı genel bir kanıdır ve intihar eden bi kişinin çaresiz olduğu addedilir. adamla konuşup dünya hayat insanlık adına felsefesi nediri öğrenmeden şudur budur demek de makul değil.


    İnternet faydalı bir alan olmaya başladı. Doğru noktalara ulaşıldığında güzel bilgiler edinilebiliyor. İntihar saldırısı düzenleyenlerin saldırı öncesi durumlarının görüntülerine ulaşılabiliyor. Örneğin geçtiğimiz aylar boyunca Musul'da operasyon esnasında gerçekleşirilen intihar saldırılarının belgesel tadında hazırlanmış görüntüleri birkaç haftalık aralıklarla devamlı olarak terör örgütü tarafından servis edildi. Çaresizlikten kasıt anlık olan ise, durumun ne olduğu gözlemlenebiliyor. Kasıt genel anlamda ise; savaş alanlarında yaşananlar anlık olarak takip edilebiliyor, adım adım gözlemleyip; "Tarih" verileri ile birleştirildiğinde fikir edinilebiliyor.

    Günümüz terörizm algısının tepesindeki IŞİD'in öğretileri Afganistan dağlarında şekillendi. Afganistan dağlarında pek bir güce ve etkiye kavuşamayanlar 2003'le beraber Irak'a geldiler. Kendi belirledikleri öğretileri uygulamaya koyuldular.

    Oluşturuldular, kullanıldılar gibi şeyler söylenebilir. Menşei'nin de Batı olduğu söylenebilir. Ancak öğretilerin uygulayıcılarının kim olduğu belli.

    quote:

    adrenalin uğruna kendini patlatmak cümlesini bi kez daha okudum ve beyin yere kapaklanması halini yaşadım. makul değil.


    İfade yanlış anlaşılmış. Yabancı profesyoneller bölgeye "savaşmak" için geliyorlar. Kendilerini havaya uçuranlar ise yoğunlukla yerliler.

    Eğlence ifadesini de açıklamak için Batı'da propaganda için kullanılan son görüntülerden örnek sunayım (Henüz bu ayın başlarında servis edildi):



    (Görüntü savaşmaktan ziyade başka bir şeyi anlatıyor. Anlık çatışma görüntülerine de aradığınız vakit bolca rastlayabilirsiniz. Ancak bu görüntü insan öldürmek ile çaresizlik arasında kurduğunuz bağı tekrar gözden geçirmeniz için.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anomalist -- 16 Temmuz 2017; 17:3:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Acepi A kullanıcısına yanıt
    Nasıl oluyor da yazdığınız her şeyden bu kadar emin oluyorsunuz hayret ediyorum. Kur-an ı Türkçe şekliyle tamamen okudum. Okumamış olsaydım cevap yazacak donanımım olmadığının farkında olup yazmazdım. Ancak sizin sorular sorup cevap almak istemediğiniz dusunuyorum. Kafanızda bir inanç figürü oluşturmuş ve verilen cevapları hep aşağılayıp, yanlış olduğunu söylemek derdindesiniz. Biraz daha önyargılarınızdan arınıp yazdıklarımı okumanızı tavsiye ediyorum.

    Eğer bu davranışı gosterirseniz yazdıklarınızın ne kadar nefret dolu ve dediğim gibi sadece cevap olsun karşı tarafı yanlislayim mantığıyla olduğunu fark edersiniz. O zaman bana aklınızda ki soru işaretlerinden bahsedersiniz daha bilgilendirici bir şekilde konusabiliriz. Ozelden de yazabilirsiniz fark etmez. Benimde bilmediğim şeyler elbette olacaktır birlikte öğrenebiliriz diye dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dutoserebrum

    Nasıl oluyor da yazdığınız her şeyden bu kadar emin oluyorsunuz hayret ediyorum. Kur-an ı Türkçe şekliyle tamamen okudum. Okumamış olsaydım cevap yazacak donanımım olmadığının farkında olup yazmazdım. Ancak sizin sorular sorup cevap almak istemediğiniz dusunuyorum. Kafanızda bir inanç figürü oluşturmuş ve verilen cevapları hep aşağılayıp, yanlış olduğunu söylemek derdindesiniz. Biraz daha önyargılarınızdan arınıp yazdıklarımı okumanızı tavsiye ediyorum.

    Eğer bu davranışı gosterirseniz yazdıklarınızın ne kadar nefret dolu ve dediğim gibi sadece cevap olsun karşı tarafı yanlislayim mantığıyla olduğunu fark edersiniz. O zaman bana aklınızda ki soru işaretlerinden bahsedersiniz daha bilgilendirici bir şekilde konusabiliriz. Ozelden de yazabilirsiniz fark etmez. Benimde bilmediğim şeyler elbette olacaktır birlikte öğrenebiliriz diye dusunuyorum.

    Hayir yalan söylediginizi düsünüyorum, cok eminim ki bu ülkenin 92% gibi Kuranin türkcesini okumadiniz. Okumus olsaydiniz dediklerinizin yanlis oldugunu bilecektiniz, dediklerinizin kuranda yazanlar ile celistigini anlayacaktiniz.

    Benim hakli cikma gibi bir derdim yok, sizi asaglamak yada kötü göstermekte istemiyorum. Yazdiklarim size böyle gelebilir, cünkü yazarken öfkelendim. Islam hakkinda hicbirsey bilmeyip, pembe pembe yalan yanlis masallari, insanlara anlatarak, Islami bilen kisileri yanlis bilgileriniz ile provoke ediyorsunuz ve sinir ediyorsunuz.

    Basit örnek vereyim. Muhammed gibi köle ve cariye tutmus adam hakkinda, gelip "Bu Adam Kölelige karsi gelmistir" nasil diyebilirsiniz ? Hayir kardesim Muhammed kölelige karsi gelmemistir. Bunu bilmek icinde deha olmaya gerek yok, 4 senelik bir Ilahiyat fakültesini bitirmis olmayada gerek yok, bunu bilmek icin Islami kaynaklari, örnegin Hadisleri okumak yeterli.
    Siz ama bunu yapmadiginiz halde yalan yanlis bilgileriniz ile ölye emin konusuyorsunuz ki daha iyisini bilen kisileri sinir ediyorsunuz, yetmiyormus gibi insanlar ile bide iddiaya giriyorsunuz.

    Nasil böyle emin konusabilirsiniz diye sormusunuz. Bakiniz Islam bir bilim degildir. Islam sürekli degismiyor, sürekli yeni vahiyler gelmiyor, yeni hadislerde olusmuyor, Kuran ve Hadisler degisim yasamiyor, yüzlerce yildir aynilar.
    Islam hakkinda emin konusabiliyorum cünkü Kurani ve Hadisleri okudum, bilgim var, biliyorum ki emin konusuyorum dediklerimin temelide Kuranda ve Hadislerde yatiyor.


    Yani Muhammedin tecavüzü helal kildigini mi kabul etmek istemiyorsunuz ? Sorun size bununla ilgili Hadisi vereyim.
    Islamin baris dini olmadigini mi kabul etmek istemiyorsunuz ? Sorun ki size bununla ilgili Ayetleri veya Hadisleri vereyim.
    Muhammedin kölelige karsi gelmedigini mi kabul etmek istemiyorsunuz ? Isterseniz size bununla ilgili Hadisleri göstereyim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dutoserebrum

    Nasıl oluyor da yazdığınız her şeyden bu kadar emin oluyorsunuz hayret ediyorum. Kur-an ı Türkçe şekliyle tamamen okudum. Okumamış olsaydım cevap yazacak donanımım olmadığının farkında olup yazmazdım. Ancak sizin sorular sorup cevap almak istemediğiniz dusunuyorum. Kafanızda bir inanç figürü oluşturmuş ve verilen cevapları hep aşağılayıp, yanlış olduğunu söylemek derdindesiniz. Biraz daha önyargılarınızdan arınıp yazdıklarımı okumanızı tavsiye ediyorum.

    Eğer bu davranışı gosterirseniz yazdıklarınızın ne kadar nefret dolu ve dediğim gibi sadece cevap olsun karşı tarafı yanlislayim mantığıyla olduğunu fark edersiniz. O zaman bana aklınızda ki soru işaretlerinden bahsedersiniz daha bilgilendirici bir şekilde konusabiliriz. Ozelden de yazabilirsiniz fark etmez. Benimde bilmediğim şeyler elbette olacaktır birlikte öğrenebiliriz diye dusunuyorum.

    acepi nickli arkadaşımız sana benim yerime en güzel bir şekilde cevap vermiş.
    tevbe 29(diyanet meali) : Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.
    sanırım yeterince açık. müslüman olmayan,islamı kabullenmeyen herkesle savaşın diyor. oku,oku da öğren. Bu ayete göre işid mi gerçek müslüman sen mi gerçek müslümansın bir düşün bakalım.
    Ayrıca yaptığım yorumları okudum muhammetin yaşadığı ve yakın dönemlerle ilgili verdiğin bilgiler hep yanlış. Belli ki tarihi Yanlı ve yapay sözde kaynaklardan okumuşsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5966A6FE1 -- 16 Temmuz 2017; 17:30:46 >




  • Anomalist kullanıcısına yanıt
    ilgi için teşekkürler.

    ben gazeteci değilim. konuyla ilgili roportaj falan da yapmadım. kim ne yapar kendisine yapar. bunu islam veya başka bi şey diye dikte ettirmek makul değil demek istiyorum.

    politize edilmek denen bi tabir var. genç dimağlar bununla yıkanmamalı.

    şimdi slobodan da ateistken 50.000 kadına tecavüz edildi. ben de ateistim diyen adama kardeşim sen de tecavüzcü müsün desem? hayır ben humanistim dese ben de yahu adam hem rus kökenli hem de ülkesinde marxsın leninin kitapları mecburi dersken onun bilmediği ateizmi sen nerden biliyosun kolpacı seni desem ne olur?

    böyle bi mantık olamaz onu demek istiyorum.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.