Şimdi Ara

Islamin gelisime engel oldugu gercegi. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volyas

    Harun reşid zamanında Avrupa'ya gönderilen çalar saati görenler içinde şeytan olduğunu sanmışlar. İslam alimlerinin kitapları yüzyıllarca okutuldu. İlimle ilgili ayet ve hadisi Şerif'ler varken ,yok şöyle yok böyle. Yahu din senin ilmini nasıl engelledi?ne yaptın da ,faydalı bir işin var mı? Benim var, işim gereği hastalarla ilgileniyorum , tedavilerim hem ucuz hem de zararsızı,sürekli yenilik araştırıyorum. Bu konudaki ateistler ne yapıyor, ne gibi yeniliklere sahipler?çoğu baba parasıyla geçinen,annesinin getirdiği çay ve kurabiyeyi tüketen klavye ergenleri.

    https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSFxdGCd6HlGThM3a0G4o8cdoBtelPlC4FCEblaTuvu7ecMBFJmJYvI2rhEJQ



    senin kullandığın şeylerin çoğunluğunun ateist icadı olduğunu bilmiyorsun galiba

    grafiği göre bilim adamlarında yaş arttıkça dine bağlılık azalıyor onlar da mı ergen

    sallıyorsunuz destekli sallayın

    ben kendim elimden geldiğince iyi şeyler yapmaya çalışıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • milkomeda kullanıcısına yanıt
    Konudaki ateistler demişim ,genele yaymışsın.Kullandığım çoğu aleti dine inananlar buldu. Tıbbi olarak zaten yapılan çalışmalar tedaviye yönelik değil,kazanıma yöneliktir. Dinim bana ilim öğrenmeyi emrediyor, başkası ne anlar beni ilgilendirmez,ilk ayet 'oku' , sonra kalem... Her konuda şeyhülislamın rasathane muhabbeti oluyor , yasin suresini 40.ayeti okuyan bu şeyhülislama gereken cevabı verirdi. Güneş ve ayın yörüngelerde aktığını Allah bildiriyorsa o devirde kanıtlayıp ,Allah inancının delili için göstermek kadar güzel birşeyi engelleyen güruhların cezası elbet verilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volyas

    Konudaki ateistler demişim ,genele yaymışsın.Kullandığım çoğu aleti dine inananlar buldu. Tıbbi olarak zaten yapılan çalışmalar tedaviye yönelik değil,kazanıma yöneliktir. Dinim bana ilim öğrenmeyi emrediyor, başkası ne anlar beni ilgilendirmez,ilk ayet 'oku' , sonra kalem... Her konuda şeyhülislamın rasathane muhabbeti oluyor , yasin suresini 40.ayeti okuyan bu şeyhülislama gereken cevabı verirdi. Güneş ve ayın yörüngelerde aktığını Allah bildiriyorsa o devirde kanıtlayıp ,Allah inancının delili için göstermek kadar güzel birşeyi engelleyen güruhların cezası elbet verilir.

    açıksasi tartışmaktan bıktığım konulari tekrar tekrar tartışmak istemiyorum dininiz ile mutluluklar diliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Net cevap. İslamda , kuranda hiçbir yerde Allah c.c Bilim yapmayın , matbaa kullanmayın , iphone üretmeyin demiyor. Fanatizm den kaynaklanan beşeri olayları islam dinine atmak en basit tabiriyle iftiradır , alçaklıktır.



    Ben ateistim bütün hıristiyanları öldürülen dersem bunun suçlusu ben olurum, ateizm değil. Ben Türküm bütün ermenileri öldüreceğim dersem suçlusu benim. Türklük kavramı değil. Türkler değil.



    FİİLİ İNSAN GERÇEKLEŞTİRİR. DİN VEYA İDEOLOJİ DEĞİL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah cahillikten korusun. Kurani bilmeden Kuranı elestirmek ne saçma harekettir ve bunu yapanlar kendilerini akıllı kesim zannedip duruyor.



    Dini inançlar dogmatiktir ama Ateizmde ayni şekilde dogmatiktir. Tanrı vardır diyen bunu mantıklı bulduğu açıklamalarla anlatır ama ispatlayamaz bu sebeple dogmatiktir. Ateizm de Tanrının var olamadığını ispatlayamadigi için dogmatiktir..



    Din geriletiyorda ülkemiz ateist bilim adamlarıyla dolu maşallah ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilim tarihinde en önemli bilim insanları öncelikle İslam dünyasında ortaya çıkmıştır. İbni Sina, Farabi, Biruni gibi düşünürler bunlara birer örnektir. Orta Çağ'da kilisenin bilim üzerindeki baskıcı tutumu, günümüzde İslamın bilim üzerindeki etkisinden çok daha fazlaydı. Kısaca şunu söylemek istiyorum. Avrupa bilim ve sanatta tarih boyunca ileriye giderken İslam dünyası hep geriye gitti. Bu geriye gitmede İslam dininin etkisi var mı? Tartışılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al-Yeleli Arslan -- 18 Temmuz 2017; 23:34:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendini elit ve Islama inananlardan ustun goren kisilerin kullandigi argumanlar ve destek olarak sunduklari o kadar acinasi ki..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni moda bu mu ? Radikal islamcılar ne de güzel hümanistleşmiş öyle, "bireydir" falandır fistandır.

    Pkk'nın yaptıkları nasıl kürtlere yığılıyor ve ön yargıya sebep oluyorsa, bir yahudinin sözleri nasıl israile yıkılıyorsa, günümüzün almanyasına hala nazi diye hitap edilebiliyorsa, çingeneler hırsız, sırplar kavgacı, isviçre nasıl modern oluyorsa, hristiyanlık nasıl bu gün en çok kendi müridleri tarafından patır patır eleştiriliyor ve zamanında o karanlık çağda nasıl yanlışlar yaptı ve yapılmasına ön ayak olduysa bu günkü islamında bunlardan hiç bir farkı yoktur.

    Farkına varmadığınız en önemli nokta, ideoloji ve toplumları, pek çok kavramı yine birey veya bireyler oluşturuyor. Yani neticesi yine fark etmiyor, islamı da aklamıyor.

    İslam ideoloji ve mekanikleri açısından kusurlu ve sıkıntılı bir olgu. Tarih ve günümüzde yaşananlar bunu açıkça gösteriyor.

    Bizlerde hristiyanların bir zamanlar yaptığı gibi bu kara örtüyü üstümüzden atmalıyız. Ki adamlar bir attı fersah fersah ilerledi.

    Demek ki bir sıkıntı var ...




  • Sen eşşek olduktan sonra semer vuran çok olur.

    Kuranı okumak anlamak yerine "seslendirirsen" senden iyi eşşek olmaz.

    Hadis diye peygamberin ölümünden 200-600 sene sonra yazıldığı iddia edilen şeylere göre taparsan tüm bunların olmaması anormal olurdu.

    "Kulaktan kulağa" oynamış birisi hadislerin gerçekliğiden bahsedemez. Hadislerle, Peygamberin resmini yasaklatmasıyla aynıdır. Resmini yasaklatmıştır yoksa bugün bile insanların elinde 1 silüet olsa Allah yerine çoktan ona tapıyor olacaklardı. (bknz. hristiyanlar, Alevilerin bir kısmı ile hırka ve sakal)

    Kuranda abdest 2 satır anlatılır. Ama gel bak adamlar binlerce saat abdest anlatır. Peygamber sakal bırakmıştır ki o zaman bırakmayan yoktu. çünkü jilet vb. bir araç yoktu ayrıca su her evde çeşmeden akmıyordu. Kuyulardan taşınırdı vs. ama bugün SAKAL PUTçulları vardır sakala taparlar. Saçı keser, yanakları keser enseyi keser ama çenedekini kesmek NEREDEYSE HARAM'dır. Kıl işte hepsi doğası gereği hepsi uzar. FITRAT GEREĞİ UZAR. Ama bunların fıtratı bir acaip.

    Gusül abdesti denilen şey yıkanmaktır. Buna bile ağza burna su vermek ve iğne ucu kadar kuru yer kalmayacak şekilde yıkanmak olarak değiştirerek

    Şahtan çok şahbaz, Allah tan çok Allahlık taslarsan bu olanlar az bile.

    aynı şekilde Recm Ayeti yoktur. Keçiye yedirirler.
    Hadislere göre hastalara deve sidiği içmesi söylenir ama içmezler. Keşke Hadisleri kabul edenler kıvırmak yerine gözlerini açsalar.

    Allahın dini 1 Kitabı 1 ama mezhebi 12-13 bilindik 4- Cemaatin sayısı binlerce ve hepsi diğerine göre küfürde.
    Kuran Meallerine sürekli parantezler ekleyerek kendi kafasına göre anlamınıda indirgerler, değiştirirler.

    bknz. Zariyat.49: "biz herşeyi çift yarattık" derken parantezle erkek -dişi ekleyendeki beyinsiz yüzünden aslında Kuantum Dolanıklıktan bahsettiğini anlayamazsın.
    herşey çift her canlı değil kaldı ki her canlıda erkekli dişili değildir. bakteri, mantar vb.

    ÖZET : Kuranı anlamak yerine "anlamış" birilerinin dedikleri yaptıkça sürünmeye mahkumsun. Tamda Kuranda dediği gibi.
    Kuran en çok akledin/düşünün der bu beyinsizlere göre aklı kapıda bıracaksın. Çünkü bu sayede Allahla kandırılabileceksin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ioz -- 19 Temmuz 2017; 2:26:28 >




  • İnsanların dini yanlış yorumlaması yüzünden oluşan geri kalmışlığı İslam'a yıkmak Kadar kolay bir kaçış yolu yok. Yarın hepimiz din degistirsek teknolojide gelişmişlik te çığır mı açacaz? Soruyorum sana islam kadar bilime önem veren bir din varmı? İnsanların uydurduğu din ve kitaplardan alıntı yapipta çıkarma milletin karşısına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha ilk sayfada yazida Islamin bilime nasil engel olduguna dahil örnekler verdim. Müslümanlar ama basari ile onlari görmezden gelip "Yaaa kuran mi bilim yapmayin diyor sizee yöööö" demeye baslamislar.

    Evet Kuran acik bir sekilde bilim yapmayin diyor.

    Siz hakikati 7. yüzyilda yazilmis bir kitabin cercevesinin icine sokarsaniz, siz o cerceveden hic cikamazsiniz, olay bukadar basit.
    Ders planindan Evrimin cikartilmasi, Islamin bilime engel oldugunun en güzel kanitlarindandir.

    Müslüman ülkelerinin tamami gerikalmis olmasi, en güzel kanitlardan biridir.
    Ama yok, müslümanlar baskalarinin yazdiklarini tarihte ve günümüzde olanlar görmezden gelip ayni sacmaliklari sayiklamaya devam etsinler....
  • islamı cinselliğe ve gelişmeye engel olmak isteyen insanlar amaçlarına ulaşmak için icad ettiler. Bireyler suçlu diyorsunuz ama o bireyleri o aşamaya getirmesi için özel olarak tasarlanmış ve girdiği her ülkeye şiddet,vahşet ve cehalet getirmiş bir din var ortada.
    şimdi diyeceksiniz ki islam şiddeti emretmez. peki o yüzden mi çocuklara şiddet uygulanıyor sünnet adı altında cinsel olarak sakatlanıyor küçücük savunmasız çocuklar. o yüzden mi kuran kurslarında ensar vakfında çocuklara tecavüz ediliyor. o yüzden mi bu ülkede her sene 400 kadın öldürülüyor.
    o yüzden mi tüm islamik ülkeler geri kalmış.
    kıskançlık üzerine kurulu bir sistem(bir din) asla refah getiremez. avrupalıları geliştiren dinleri değildi, onlar dinlerine rağmen geliştiler.dini baskılara karşı koydular.dinin hayatlarını etkilemesine izin vermediler.bu yüzden de geliştiler.
    hangi çılgın size zincir vuracakmış demeyin araplar çoktan size zincir vurmuş.hem de en önemli yerinizden beyninizden.
    hiç aklınız yok mu sizin. kırın zincirleri artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1135B01C2 -- 19 Temmuz 2017; 8:19:20 >




  • Gelişmemize engel bir tek İslam var değil mi krdşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeaHawk009

    Gelişmemize engel bir tek İslam var değil mi krdşim

    bir tek islam yok. insan kalitesi düşük. lakin islam var olduğu sürece insan kalitesi de yükselmiyor. kilit nokta islamdan geçiyor.
    çılgın araplar tarafından beyinlerinize vurulan zincirleri kırmalısınız artık.
  • Aslında sorun iki farklı islamın oluşu

    Birincisi ALLAH katındaki islam ki bu kusursuzdur

    İkincisi de biz insanların oluşturduğu islam yani islamın tahribata uğramış hali. İslam adı altında türlü şeyler yapıyoruz ,doğal olarak buda islama zarar veriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

    Aslında sorun iki farklı islamın oluşu

    Birincisi ALLAH katındaki islam ki bu kusursuzdur

    İkincisi de biz insanların oluşturduğu islam yani islamın tahribata uğramış hali. İslam adı altında türlü şeyler yapıyoruz ,doğal olarak buda islama zarar veriyor

    allah katındaki islamın insanlara yansıması kusursuz olmadıysa islamın kendisi de kusursuz değildir. sonu.ta islam insanlar içindir.

    din sonuçta tamamiyle felsefi bir akım değil. felsefi akım kusursuz olabilir. ama zamanla kusursuz olmayan insanlar tarafından tahribata uğramış olabilir. felsefi akımı insanlar tasarladığı için uğradığı tahribat kabul edilebilir. işte dersin ilk başta çok iyiydi ama insanlar tarafından tahribata uğradı...

    ama din iddiası gereği yaratıcı kaynaklıdır. tahribata uğramaması gerekir. tahribata uğraması gibi bir lüksü yoktur. yaratıcının mesajı sonuçta. eğer tahribata uğradıysa o zaman ne farkın kaldı nietzsche'nin hiçlik kavramından.

    islam gerçekten bir dinse yaratıcı tarafından geldiyse şu an geldiği nokta itibariyle başarısız olmuş bir dindir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RX 480

    Net cevap. İslamda , kuranda hiçbir yerde Allah c.c Bilim yapmayın , matbaa kullanmayın , iphone üretmeyin demiyor. Fanatizm den kaynaklanan beşeri olayları islam dinine atmak en basit tabiriyle iftiradır , alçaklıktır.



    Ben ateistim bütün hıristiyanları öldürülen dersem bunun suçlusu ben olurum, ateizm değil. Ben Türküm bütün ermenileri öldüreceğim dersem suçlusu benim. Türklük kavramı değil. Türkler değil.



    FİİLİ İNSAN GERÇEKLEŞTİRİR. DİN VEYA İDEOLOJİ DEĞİL





    Çok güzel bir noktaya değinmişsin, tüm sistemler kağıt üzerinde kusursuzdur bu inançlar için de geçerli ekonomik sistemler içinde hatta futbol takımlarının diziliş sistemleri için de . Geçen aynısını liberal-sosyalist ekonomi tartışmasında söylemiştim 90 öncesi doğu bloku ülkelerinde yaşayan insanların mutlu olmadığı konusunu konuşmuştuk.
    Ancak şöyle bir durum da var 10 komünist ülkenin 3 tanesinde sorunlar olsa 7 tanesi sistemi güzel işletebilse o zaman 3 tanesi ideolojiyi yanlış anladı diyebiliriz fakat nerdeyse tamamına yakınında bu durum olunca kağıt üzerinde kusursuz olan ideal olan sistemin uygulama da başarılı olduğunu söylemek güç, o zaman da hatayı sistemi işletenlerde yönetenlerde bulamayız. yani biri sistemi yanlış yorumladı yanlış uyguladı ikisi öyle ,peki hepsi mi yanlış uyguladı olur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

    Aslında sorun iki farklı islamın oluşu

    Birincisi ALLAH katındaki islam ki bu kusursuzdur

    İkincisi de biz insanların oluşturduğu islam yani islamın tahribata uğramış hali. İslam adı altında türlü şeyler yapıyoruz ,doğal olarak buda islama zarar veriyor

    şu an sadece kendini kandırıyorsun. çünki gerçeklerle yüzleşmekten korkuyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.