Şimdi Ara

Islami cennet ve insan.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Baska bir konuda güzel bir tespit ile karsilastim, bu konu altinda bunu daha genis bir sekilde tartismaya acmak istedim. Islama göre Allahin insanlara sundugu en büyük ödül cennettir. Müslümanlar bu cennette gidebilmek icin, hayatlarini kisitlarlar, ibadet ederler, dünya kadar para harcarlar ve evet hatta baska insanlari öldürürler.

    Cennetti bukadar cekici kilan, kesinlikle ilk basta ölümden sonra bir hayat sözü olmalidir. Bunun yaninda zenginlik ve huzur gibi bircok sözlerde bulunur. En ilginc tarafi ama cennette herhangi kötü duygularin olmamasi sözüdür. Bunlara örnek olarak, korku, kiskanclik, öfke gibi duygulari söyleyebiliriz.

    Peki insani insan yapan, bizi bir birey yapan iyi yönlerimiz, iyi duygularimiz oldugu gibi aynen bu kötü duygularda, kötü taraflarimizda degilmidir ?

    Atiyorum bir Mehmet cennette gidip, her olumsuz tarafi kisiliginden alinip, cennete sizin karsiniza ciksa karsinizda tanidiginiz Mehmet mi durur yoksa bambaska birisi mi ? Hatta biz Mehmete bu durumda "birisi" diyebilirmiyiz ? Mehmetin bu durumu insanliktan daha fazla bir robot olmaya benzemez mi ?


    Insanlari ölümden sonra yok olus korkusu cennette inandirdigi halde, Islamin cenneti insanlari robotlastirarak gercekten yok etmiyor mu ? Ölüm nedir ? Ölüm insanin nefesi sonsuza dek kesilmesi midir, yoksa insanin karakterinin, insanin kendisinin yok olusumudur ? Buna bu acidan bakarsak Islami cennetin aslinda bir yok olusun oldugu anlamina gelmez midir ?







  • Cennette robot gibi yaşamaktansa cehennemde insan gibi yanmayı tercih ederim. El. Bağdadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.