Şimdi Ara

İslami bir kitapda Şamanizm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "ŞAMANİLER:Nüh aleyhisselamın üçüncü oğlu Yasef,yüzlerce torunları ile Asyanın ortalarına yerleşti.Orada çoğalarak,doğu Asyaya ve o zeman mevcud olan kara yolalrı ile,Okyanus adalarına yayıldılar.Yasef öldükten nice yıllar sonra,insanlar azmaya
    Nuh aleyhisselamın ve Yafes'in dinini,nasihatlarını unutarak,hayvan gibi yaşamaya başladılar.Yıldızlara,aya,güneşe,heykellere, cinne tapınmağa koyuldular.Çeşid çeşid yollara ayrıldılar.
    Böyle uydurulan,meyadana çıkan sapık yollardan biri,Şamaniliktir.Avrupalıların Chamanisme dediği bu bozuk yol,vakti ile doğu Asyada kafirlerin uydurduğu bir din olup,bugün Sibiryadaki ve Okyanus adalarındaki vashşiler arasında yayılmış haldedir.Bunlar,güneşde bulunuyor dedikleri bir tanrıya ve cinne ve meleklere tapınırlar.En büyüğüne şeytan derler.Şaman dedikleri paspasları bir at kuyruğu takar.Güya cinni kovmak için boyunlarına bir davul asarlar.Bu davulu ara sıra çalarlar.Shir yani büyücülük,bunlarda keramet sayılır.Bu da,Berehmen ve Buda dinleri gibi,Peygamberlerin getirdiği hak dinlerin,asrlar boyunca,cahiller,zalimler tarafından bozulması,değiştirilmesi ile meydana gelmişdir."

• Hangi kitap ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ

Hangi kitap ?

Tam ilmahil SEADET-İ EBEDİYYE
  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    yazarı asker kökenli din eğitimini gereği gibi almamış biri ne bekliyorsun ki..amatörce bu işle ile ilgilenmiş genel olarak müspet işlere imza atmış ama haddi olmayan alim sıfatını üzerine alarak bi çok hatalarıda işlemiş biri

ayrıca pekde haksız sayılmaz tevhid inancının tahrif sürecinden nasıl şekil mahiyet değiştirdiği ortada değil mi..kuranda da defalarca insanlara tevhid inancınının farklı coğrafyalarda aktarıldığı ama insanların bu inancı bozduğu anlatılmaz mı..
  • Şamanizm de pedofili 4 eş yağma yıkım cariye bulunmuyor kötü lere şeytan değil erlik denir goktede baş tanrı olan gok baba vardır meleklere tapinilmaz melek şeytan kavramı farklıdır davul meselesine hiç girmiyorum şamanlar dinsel işle sınırlı kalmayıp doktorluk ozanlik hocalık egitmenlik muzisyenlik ve öğüt vermeyide öğrenmiş bilgelerdir ki sibirya mogolistanda mevcut bir biçim de bulunurlar

• Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum.Kitap bana dedemden kalma.Çok eski bir kitap.İçerisinde Rabbaniden alıntılar yapılıyor.Ayrıca Atom ile ilgili felanda (bilimle ilgili) alıntılar yapılıyor.
    Ayrıca (katılmayabilrsin) hurafeler felan barındırdığını düşünüyorum.Hurafeden kastım rabıta vs.

• Ayrıca @ürüng ayıg toyon yazar, yazıyı başka birisinden alıntı yapmış olabilir.
    Alıntı yaptığı kişiye göre yorumlamak daha doğru olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tengricilik hakkında kitaplar
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    asker kokenli olmasi neden rahatsiz etti?
  • Eşimin teyzesi şamandır ve geçtiğimiz hafta ayin için şehir dışına çıktık. Şehir dışına çıkarken, yaptığımız hazırlıklar arasında, bolca kuruyemiş ve artan etleri de araçlara yüklemek vardı. Birkaç yıl önce, ilk defa ayine katılacağım zaman, bu olayın nedenini sormuştum. Yanımıza aldığımız etler ve kemikler etçil hayvanlar için, kuruyemişler ise kuşlar ve sincaplar için alınmıştı.

600 km yol kat ettik ve yol boyunca yiyecekleri yol kenarlarına saçtık. Doğadaki her canlı için hayatımızdan bir parça pay verdik.

Başka bir zaman, şehirde kuzu eti aradım ama ne kadar yere baktıysam bulamadım. Sonradan öğrendim ki, kuzu eti arıyorsam, müslüman Kazak bir kasaba gitmem gerekiyormuş, çünkü Moğollar tüm canlıların yaşama hakkı olduğuna, olgunlaşmadan öldürülmesinin "Kötü" olduğuna inanıyorlarmış.

Şamanizm'e inananlar, tüm evrenin kendileri için yaratıldığına inanmak yerine, insanın da evrenin bir parçası olduğuna, bir bütün oluşturduklarına inanıyorlar. Eşimin teyzesi gibi birçok kadın din görevlisi olabiliyor ve kadın ile erkek her konuda eşit durumda.

Detayları daha sonra anlatırım artık.

• beyler karar verin.. islama giydirmek için şaman mı takılacaksınız yoksa tengrici mi ona göre cevap yazacağımda ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

beyler karar verin.. islama giydirmek için şaman mı takılacaksınız yoksa tengrici mi ona göre cevap yazacağımda ..

Tengricilik diye bir din yoktur. Orta Asya'daki Türklerin bir zamanlar ve Moğolların hala inandıkları Şamanizm'de baş tanrının adıdır Gök Tanrı.

Seni büyük bir dertten kurtardım ve artık seçim yapmana gerek yok. İstediğin cevabı verebilirsin.
  • quote:

beyler karar verin.. islama giydirmek için şaman mı takılacaksınız yoksa tengrici mi ona göre cevap yazacağımda ..

islamın ne halt olduğu ortada en basitinden ortadoğu afganistan islama giydirmeye gerek yok biz sizin gibi müslümanlıktan çıkanların kafasını kesmiyoruz

• webbie kullanıcısına yanıt
    beni herhangi bir yükden kurtarmadın..zira ne tengricilik nede şamanizm din değildir..

olsa olsa pagan kültü sınıfında değerlendirilir..ayrıca her ne kadar batılıların uydurdukları kavramlar ve anlamlar üzerinden ilerlemeyi doğru bulmasamda ..tengricilik şamanizmden farklı bir sınıfda değerlendirilmiştir..neyse detayda boğulmaya luzum yok..

sonuç olarak "din" olarak değerlendiremeyiz..en geniş yelpazede durum bu..

quote:

Şamanizm'e inananlar, tüm evrenin kendileri için yaratıldığına inanmak yerine, insanın da evrenin bir parçası olduğuna, bir bütün oluşturduklarına inanıyorlar.

buradaki gönderme islama..ama temelsiz..islama göre insanda dahil tüm varlıklar buna alemlerde dahil özde ve genelde kulluk amaçlı yaratılmışlardır..

insanın diğer canlılardan farklı statüde değerlendirilmesi ego şişikliği kibir ucb neticesi oluşmuş "insan kaynaklı" anlayışdan ortaya çıkmaz ..insanı merkeze koyan Allah fıtratına aykırı davrandığı takdirde onu "aşşağıların aşşağısı" sınıfına dahil etmekden de çekinmemiştir..

aradaki farkı fark edebilmişsindir umarım..

hele şu kuzucuk üzerinden sevgi kelebeği şaman portresi..şamanların nasıl kurban kestiklerini anlatırmısın arkadaşlara..

açıkca yazmasanda imalı göndermeler eşliğinde islam üzerinden kıyas ederek değerlendirmeye gidiyorsun..ama değerlendirme işinde bir takım şeyleride gizliyorsun..islama göre kuzu 2 yaşına girmeden kurban edilemez (hanefi mezhebinde durum bu..)

ve islama göre kadından da din görevlisi olabiliyor..hatta müçtehid olanlar..var..

her konuda hiç bir kültürde kadın ve erkek eşit değildir..bu palavradır..söylem- pratik yansımaları ortada..

üstelik eşitlik her zaman adalet anlamına gelmez..

siz eşitliği sağlama amaçlı bi takım düzenlemeler yaparsınız..ama bu düzenlemeler hal olurki zülmün ta kendisi olup çıkar..o vakit ne kıymeti kalır ölçüsüz şekilde yücelttiğiniz eşitliğin

söz konusu kadın ve erkek ise görmezden gelemiyeceğimiz hem biyolojik hem fiziksel hemde ruhsal farkları olduğu aşikar bu farkları görmezden gelmek farklardan kaynaklanan ortya çıkabilecek durumları hesap edememe hem kadın hemde erkeği bi çok açıdan zor duruma sokar istismarın vb bi çok sıkıntının kapısını açar..eşitlik kavramının çağrıştırdığı sempatiyi sömürme işinden vazgeçin..bu çok çirkin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 10 Kasım 2016; 1:5:45 >

• dinden çıkanın kafasını kesmiyorsunuz çünki dininiz yok nasıl girip çıkabilsinki insan ama kafa kesmeyi çok seviyorsunuz aslında

"iktidar elinizde iken" bağdata neler yaptığınızı ..ne zülmlere imza attığınızı..milyonlarca insanı sivil asker demeden nasıl vahşice katlettiğinizi biliyoruz..

işin daha acı tarafı..herhangi sabit kurallar- değerler- tavsiyeler içeren dini metin yani kitabınız ve pratiğe yansıyan sünnetiniz olmadığı için ..kolaylıkla herhangi bir şamanı ele alır hedef tahtasına koyar ve onun şahsında şamanist anlayışıda dahil ederek pestili çıkana dek eleştirebiliriz..

oldukça ..tekinsiz bir alanda olduğunu hatırlatayım istedim..

ha bu arada..4 eşi diline dolamışsın..bildiğim kadarı ile nepal şamanlarında çok kocalı kadınlar mevcut..bence sen ileride sırf ne halt olduğunu bildiğin islama nazire olsun diye evlen..hatta bununlada kalma nede olsa şamansın..3 tane daha koca ayarla hatuna..sırayla rahat rahat takılın..çocuk meselesi biraz çetreffilli olur ama sorun değil..nede olsa test imkanı var şimdilerde..

biraz masraflı olur ama en azından elin adamının dölünü yavrummmmm diye sevme tehlikesinden kurtulursun

diğer konulara hiç girmeyeyim istersen ..sen zararlı çıkarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 10 Kasım 2016; 1:19:1 >

• quote:

beni herhangi bir yükden kurtarmadın..zira ne tengricilik nede şamanizm din değildir..

olsa olsa pagan kültü sınıfında değerlendirilir..ayrıca her ne kadar batılıların uydurdukları kavramlar ve anlamlar üzerinden ilerlemeyi doğru bulmasamda ..tengricilik şamanizmden farklı bir sınıfda değerlendirilmiştir..neyse detayda boğulmaya luzum yok..

sonuç olarak "din" olarak değerlendiremeyiz..en geniş yelpazede durum bu..

quote:

Şamanizm'e inananlar, tüm evrenin kendileri için yaratıldığına inanmak yerine, insanın da evrenin bir parçası olduğuna, bir bütün oluşturduklarına inanıyorlar.

buradaki gönderme islama..ama temelsiz..islama göre insanda dahil tüm varlıklar buna alemlerde dahil özde ve genelde kulluk amaçlı yaratılmışlardır..

insanın diğer canlılardan farklı statüde değerlendirilmesi ego şişikliği kibir ucb neticesi oluşmuş "insan kaynaklı" anlayışdan ortaya çıkmaz ..insanı merkeze koyan Allah fıtratına aykırı davrandığı takdirde onu "aşşağıların aşşağısı" sınıfına dahil etmekden de çekinmemiştir..

aradaki farkı fark edebilmişsindir umarım..

hele şu kuzucuk üzerinden sevgi kelebeği şaman portresi..şamanların nasıl kurban kestiklerini anlatırmısın arkadaşlara..

açıkca yazmasanda imalı göndermeler eşliğinde islam üzerinden kıyas ederek değerlendirmeye gidiyorsun..ama değerlendirme işinde bir takım şeyleride gizliyorsun..islama göre kuzu 2 yaşına girmeden kurban edilemez (hanefi mezhebinde durum bu..)

ve islama göre kadından da din görevlisi olabiliyor..hatta müçtehid olanlar..var..

her konuda hiç bir kültürde kadın ve erkek eşit değildir..bu palavradır..söylem- pratik yansımaları ortada..

üstelik eşitlik her zaman adalet anlamına gelmez..

siz eşitliği sağlama amaçlı bi takım düzenlemeler yaparsınız..ama bu düzenlemeler hal olurki zülmün ta kendisi olup çıkar..o vakit ne kıymeti kalır ölçüsüz şekilde yücelttiğiniz eşitliğin

söz konusu kadın ve erkek ise görmezden gelemiyeceğimiz hem biyolojik hem fiziksel hemde ruhsal farkları olduğu aşikar bu farkları görmezden gelmek farklardan kaynaklanan ortya çıkabilecek durumları hesap edememe hem kadın hemde erkeği bi çok açıdan zor duruma sokar istismarın vb bi çok sıkıntının kapısını açar..eşitlik kavramının çağrıştırdığı sempatiyi sömürme işinden vazgeçin..bu çok çirkin..

Demek Şamanizm din değil. Seninle tartışılamayacağının, çünkü senin tartışmak yerine kendi inancını dayatmaya çalıştığın bu cümleden bile belli oluyor. Diyorsun ki, birşeyin o şey olabilmesi için tek kıstas benim inanç şeklimdir. Ama maalesef, sen ve senin gibi subjektif bakış açısına sahip insanlar kabul etseler de, etmeseler de Şamanizm bir dindir. İlla sizinle aynı masallara inanmaları gerekmiyor ya da 4.000 yıl önce Ortadoğu'daki hikayeler üzerine kurulması da gerekmiyor; önemli olan, Şamanizm'e inananların ona "Din" diyor olmasıdır. Tabii hoş, size göre Hıristiyanlık bozulmuş, Yahudilik bozulmuş, Şii'ler sapmış, Alevilik İslamiyet değil ve Türkiye'deki müslümanlar dışındakiler de gerçek Müslüman değil.

Önce objektif olmayı öğren, ki bu bölümdeki tartışmalara dahil olasın. İslamiyet'in çirkin yüzü olmaktan öteye gidemeyip, kendinden olmayana hiçbir şeye tahammül edemeyen vahhabi zihniyeti ne sana ne de çevrene mutluluk getirir.

Eğer karar verir ve karşındaki insanların inançlarının varlığının da en az seninkiler kadar gerçek ya da seninkiler kadar hikaye olduğunu kabul edersen, seninle o zaman tartışılır. Bundan önce, yani başka inançları sadece kendi dini kaynaklarından ve sadece olumsuz taraflarına bakarak öğrenmiş biri gibi davranmaya devam etmen, seni ileri götürmeyecektir, ki zaten sana benzeyen tanıdıklarımın büyük bir kısmı erkek ve büyük bir kısmı da kendilerine dinleri tarafından tanınan avantajlardan memnun olduklarından, değişmeye ihtiyaç duymuyorlar.

Önce karar ver, sonra tartışalım.

Şamanizm demeyi bırakın artık.
    İslam inancına İmamizim demek gibi birşey bu

• quote:

dinden çıkanın kafasını kesmiyorsunuz çünki dininiz yok nasıl girip çıkabilsinki insan ama kafa kesmeyi çok seviyorsunuz aslında

"iktidar elinizde iken" bağdata neler yaptığınızı ..ne zülmlere imza attığınızı..milyonlarca insanı sivil asker demeden nasıl vahşice katlettiğinizi biliyoruz..

işin daha acı tarafı..herhangi sabit kurallar- değerler- tavsiyeler içeren dini metin yani kitabınız ve pratiğe yansıyan sünnetiniz olmadığı için ..kolaylıkla herhangi bir şamanı ele alır hedef tahtasına koyar ve onun şahsında şamanist anlayışıda dahil ederek pestili çıkana dek eleştirebiliriz..

oldukça ..tekinsiz bir alanda olduğunu hatırlatayım istedim..

ha bu arada..4 eşi diline dolamışsın..bildiğim kadarı ile nepal şamanlarında çok kocalı kadınlar mevcut..bence sen ileride sırf ne halt olduğunu bildiğin islama nazire olsun diye evlen..hatta bununlada kalma nede olsa şamansın..3 tane daha koca ayarla hatuna..sırayla rahat rahat takılın..çocuk meselesi biraz çetreffilli olur ama sorun değil..nede olsa test imkanı var şimdilerde..

biraz masraflı olur ama en azından elin adamının dölünü yavrummmmm diye sevme tehlikesinden kurtulursun

diğer konulara hiç girmeyeyim istersen ..sen zararlı çıkarsın

Klasik saçmalama limitini doldurdun

uzun uzun laf salatası başka birşeyin yok şamanizm tengrizim başlıca bir dindir 2 ci yazıda saygısızlaştın maksimum 12 yasindasın ergen ve atarlisin nepal diyorsun nepaldakiler budisttir iste kaçacak yerin yok benden kurtulamazsin çomar avlamayı görev edindim kendime

Islamın özeti

İslami bir kitapda Şamanizm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 10 Kasım 2016; 10:09:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ

Şamanizm demeyi bırakın artık.
    İslam inancına İmamizim demek gibi birşey bu

Ne diyelim, Mahmut mu diyelim?

Şamanizm, Şamanizmdir.
    Budizm, Budizm'dir.
    Lamaizm, Lamazim'dir.

-izm ekinin Türkçe karşılığı -cılık olarak geçer ancak, genel kullanım açısından -izm eki yanlış değildir.
  • demek laf salatası..2. cevabımda ise rahatsız edici oldum..

neden ? ..nepalde şamanlarda mevcut ve biraz titizlikle araştırırsan "çok kocalı" şaman kardeşlerine rastlaman işten bile değil..

hem neymiş saygısızlığım..şamanlarda var olan çok kocalılık adetini dile getirmiş olmam mı ?..sonuçta onlarda şaman !! nesi rahatsız edici ki bunun..

din kardeşin onlar senin ..rahatsız olma..aynı kültürü paylaşıyorsunuz ..pardon dini..

bi yere kaçmıyorum..2 senedir buradayım..ve genelde benden kaçar insanlar ..haa eklediğin resim ..nasıl desem daha çarpıcı olanını seçerdim senin yerinde olsam ..oldukça yavan..yani..kafa kesmeli gırtlak koparmalı türden bişi..
    neden yazdıklarımı dikkatlice okumadan cevap yazdın..

konu ne ? islami eserde şamanizm tarifi..

seyir hangi çizgide gidiyor..

islam vs şamanizm !

islam hangi kategoride yer almakta :semavi dinler

şamanizm : pagan

kategorik ayırımı ben keyfime göre yapmıyorum..eğer sağlıklı bir zeminde tartışma olacaksa ilk olarak sınıflandırmayı doğru yapmalıyız.. dayattığım bir şey yok yani..üstelik işaret babında "geniş yelpaze" demiştim yukarıda ..sırf o sözümden bile ayıkman gerekirdi..

ama isteyen herhangi biri ..şamanizmi din olarak benimser ve adlandırır..buna kim engel olabilir ki..ayrıca yine bu konuda ilk cevabımda ..tevhid eksenli semavi dinlerin ilerleyen süreç boyunca kaçınılmaz akıbete yani tahrife uğramış olmasından bahsetmiştim..

bu ifadem sende benim şamanizme aslen semavi kökenli olma ihtimali açısında paye biçtiğim çağrışımını uyandırmalıydı..gözden kaçmış sanırım..

bahsettiğim bu duruma sanırım en çarpıcı örnek hrıstiyanlık olsa gerek..pavlos(paul) ilgili dindeki konumu etkisi malumundur sanırım..

o bile açıkca kaleme aldığı eser ve sohbetlerinde..isa a.s şeriatının özellikle doğu roma ve avrupada kolayca kabul görmesi hedefli uzun vadeli planından bahsederken ..pagan kökenli öğelerin mevcut hrıstiyanlığa monte edilmesinin gerekliliği şiddetli şekilde savunmuş hatta bunu gerçekleştirmiştir..asli halinden sıyrılıp çıkartılan isa a.s şeriatı ortaya karışık mevsimlik salata olarak sunulmuştu..pagan öğeleri eşliğinde ..nazil olduğu safi temiz orjinal halden pagan kültürüne inkılabı oldukça acıklıdır aslında ..yani insanlık tarihi kadar eski mekanizma hep çalıştı..

kitaba uymak yerine kitabı kendine uydurmak..da denebilir kısaca

neyse esas meseleye dönecek olursak..

kavram ve anlamlar yerliyerince ele alınırsa kargaşa söz konusu olmaz..

faraza ben ve bi yahudi din hususunda tartışmaya girsek ayaklarımızın basacağı istesekde ayrılamıyacağımız zemin söz konusudur..anlatabildim mi..

yani ben tartışma konusunda aslen oldukça mantıklı taassubdan uzak biriyimdir..sadece zemin belli olsun basit manada kavramların içine edilmesin istiyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.