Şimdi Ara

Islama göre deistler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
4.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: HADO77

İlgi için teşekkürler.

Huri için ironi yapmıştım aslında.

Çocuğunu cennete goturen ince bi kul erkeğin ilahi kudreti apaçık zulmle gormuş haline huri denmekte. Bu kişi baba ve eridir. Dişi falan değil bunu yıllardır biliyorum zaten.

Diğer hususlarda ise daha önceden konuşulmuştu o yüzden kısaca beyan etmek lazım. Kitabullahın ilahı Allahu tealanın insan diye bi şeyi yaratmış olması mümkün. Ancak insanların ilahı denen kavramın Allahu Teala ile ortuşmediği açıktır diyebiliriz.

Bu nedenle kişisel olarak ilahi kat arayan insanların ilahı ile (muvaziteynler) kitabın bi muhaveresi(karşılaşma- konuşma) varsa bu ilahi kudretin kimliğini vermez. İnsanların ilahına bi ders niteliği taşır.

Örtüşmemesinin sebebi ise hurafelere inanmaları. Gerçeği araştırma özgüvenine sahip olmamaları. İlah zaten Tanrı, Allah, God, Elohim demektir ne dersen de anlamı ise: Her zaman var olan, Yaratılmamış, doğurmamış, doğurulmamış, tüm yaratılanların Sahibi(Efendisi). Her şeyi gerçekleştiren. Eşi ve benzeri olmayan ve daha bir çok özelliği olan demektir.

Söylemeye çalıştığın Kuran İlah'ın(Allah'ın, God'ın, Tanrı'nın, Elohim'in) kitabı değildir ise bu büyük yanlıştır. Benim zerre kuşkum yoktur Kuran'dan. Bu %100lük bilişi matematiksel sistem sağladı. İstersen biraz araştır. Çevremde böyle yapılıyor o zaman İslam böyledir, İslam kötüdür dersen baştan kaybedersin. Tanrı'dan seni doğru yola iletmesini iste, doğru yola adım atacaksın.
    Şuradan Edip'in çevirisinden kuşkun olsa bile baştan sona bir oku göreceksin:http://quranix.org/1
    19 mesajını getiren Elçi Reşad Halife'nin kitaplarını ve YouTube'daki konuşmalarına göz at. Göreceksin.

Huri hem erkektir hem dişi. Anlamı sohbet arkadaşı demektir. Sadece erkek veya sadece dişi değildir. Orada sadece erkekler veya dişiler olmayacak. Herkes sohbet arkadaşı olacak.

• İlgi için teşekkürler.

Meali kendim yapıyorum. İlk gun nasılsa insanlık varoldukça geçerli olacak ilahi lisanın yansımasını öğrendim diyebilirim.

Diğer konularda ise benim fikir ayrılıklarım var. İsevi musevi islami ilah anlayışları farklı olamaz demek insanların bi ilahı var demek bu inandıkları ilah onlara çoğalma hakkı tanımış. Gerçek ilahi yorum ise böyle olamaz. Yani bahsedilen ilahların aynı olması ben islam oldukça olması gereken ve olan Allahu Teala ile aynı değildir.

Onun Teala tavrı bellidir. Bu belli olduktan sonra değişim ise iseviliğe bi oykunmedir. İsevilik bugünkü haliyle kainatın okuması olarak a teizmin tanımıdır ve butun a teist oluşumlar bu açıdan komun-sosyal- kapital izm değil isevi bi oğretidir.

Devam edecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İlgi için teşekkürler.

Meali kendim yapıyorum. İlk gun nasılsa insanlık varoldukça geçerli olacak ilahi lisanın yansımasını öğrendim diyebilirim.

Diğer konularda ise benim fikir ayrılıklarım var. İsevi musevi islami ilah anlayışları farklı olamaz demek insanların bi ilahı var demek bu inandıkları ilah onlara çoğalma hakkı tanımış. Gerçek ilahi yorum ise böyle olamaz. Yani bahsedilen ilahların aynı olması ben islam oldukça olması gereken ve olan Allahu Teala ile aynı değildir.

Onun Teala tavrı bellidir. Bu belli olduktan sonra değişim ise iseviliğe bi oykunmedir. İsevilik bugünkü haliyle kainatın okuması olarak a teizmin tanımıdır ve butun a teist oluşumlar bu açıdan komun-sosyal- kapital izm değil isevi bi oğretidir.

Devam edecek

Ne olduğun önemli değil ancak Tanrı'ya ortak koşmaman. O bir çocuk edindi dememen. Tevrat'ı, İncil'i ve Kuran'ı indirenin O olduğunu onaylaman gerekiyor. Müslüman barışsever demektir bir ulusu işaret etmez. İslam Barış içinde teslim olan demektir. İsevi musevi vs. Barışsever olabilir, Barış içinde Tanrı'ya teslim olabilir. Önemli olan ben buyum ben şuyum demek değil yaptıkların ve düşündüklerindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunsetz -- 10 Nisan 2017; 15:5:47 >

• Benim tanri inancım yok ve hiç bi zamanda olmadı oluşmadı. Bundan sonra da oluşmaz zannımca.

Allahu bi ayettir ve bunun meali adil olanın mevt konusunda bi duayı asıl ve surete çevirerek erkeğin en içten duasında tevhid ettirmek manasına gelir.

( benim mealimde elif aslında ayn veya size yabancı olan ancak bence doğru olduğu düşünülen eezbe ile lafzatullah yazılır ayrıca lam elif le bir olamaz bu ezb denilen başka Bi oluşumdur bu şekilde yazılan Allahu lafzı farklı meale gelir)

Yukarıdaki zatın tapılası bi varlık olduğunu düşünmek yerine ilahi kudretin kitaba veya dört duvara sığmayan anlamına yonelebilmek gerekiyor.

Sad ara zanu. Bu kavram Allahu Yaradanu Arazanu ve Sad arazanu denen bi oluşumun üst kavramıdır.

İsmi konusunda ihtilaf olabilir ancak bulunduğu konum tam anlamıyla ilahi gucun bulunması gerektiği yerdedir.

Bu konuları onceden yazmıştım kısaca ilahi kudret tanımı bakımından tekrar olsun istedim.

Bu zatın ismen benzeri yoktur. İnsana isim edilmemiştir. Ve kitabullahtan suzulen bi ilahi duruştur.

Şimdi bu zatın hususiyetleri bakımından barışçı hoş gorulu olan veya insancıl bi ilahın olamayacağını yani kendisine baba denmesini istemediğini ben biliyorum.

Şikayet edilen noktalar bakımından aslında hepimiz de buna vakıfız. İlahi kudretin baba yani bi hayrı tahmil eden bi yapısı yoktur. Bana göre kadın denen nesneyi de ilahi kavram yaratmış olamaz. Slobodan miloseviçi de o Teala yaratmadı.

Ve mevti ve isyanı da o yaratmadı.

Zıt ve nid bakımından aklın tersini kabul etmek akılsızlık olsaydı ve siz zıddı olabiliri kabul etseydiniz akledemeyen hal yani akılsızlık mutlak olurdu ve bu aklediş şekli aklı akledemezdi.

Şimdi ilahi kavramın zıd ve niddinde durursanız akletme denen varyasyonda asla bulunamamış olabilirsiniz. Teknik teknoloji vs. Bunlar bi kadını veya erkeği elde ederek ki kullanım kolaylığı olmakta. Bunlar akledişle ilgili değil.

Bence ilahi kudret duzlemsel olarak zatını zıt bi kavramla anmaz. İyi ise bu kotuluğunden eksilen değil salt iyi olandır denmeli. Neden kotuluk var sorusunun cevabı bu duşunuşle zatında Teala aranırsa zıd ve nidden dolayı düşünüyor değil akledemiyor halde oluruz.

• quote:

Benim tanri inancım yok ve hiç bi zamanda olmadı oluşmadı. Bundan sonra da oluşmaz zannımca.

Allahu bi ayettir ve bunun meali adil olanın mevt konusunda bi duayı asıl ve surete çevirerek erkeğin en içten duasında tevhid ettirmek manasına gelir.

( benim mealimde elif aslında ayn veya size yabancı olan ancak bence doğru olduğu düşünülen eezbe ile lafzatullah yazılır ayrıca lam elif le bir olamaz bu ezb denilen başka Bi oluşumdur bu şekilde yazılan Allahu lafzı farklı meale gelir)

Yukarıdaki zatın tapılası bi varlık olduğunu düşünmek yerine ilahi kudretin kitaba veya dört duvara sığmayan anlamına yonelebilmek gerekiyor.

Sad ara zanu. Bu kavram Allahu Yaradanu Arazanu ve Sad arazanu denen bi oluşumun üst kavramıdır.

İsmi konusunda ihtilaf olabilir ancak bulunduğu konum tam anlamıyla ilahi gucun bulunması gerektiği yerdedir.

Bu konuları onceden yazmıştım kısaca ilahi kudret tanımı bakımından tekrar olsun istedim.

Bu zatın ismen benzeri yoktur. İnsana isim edilmemiştir. Ve kitabullahtan suzulen bi ilahi duruştur.

Şimdi bu zatın hususiyetleri bakımından barışçı hoş gorulu olan veya insancıl bi ilahın olamayacağını yani kendisine baba denmesini istemediğini ben biliyorum.

Şikayet edilen noktalar bakımından aslında hepimiz de buna vakıfız. İlahi kudretin baba yani bi hayrı tahmil eden bi yapısı yoktur. Bana göre kadın denen nesneyi de ilahi kavram yaratmış olamaz. Slobodan miloseviçi de o Teala yaratmadı.

Ve mevti ve isyanı da o yaratmadı.

Zıt ve nid bakımından aklın tersini kabul etmek akılsızlık olsaydı ve siz zıddı olabiliri kabul etseydiniz akledemeyen hal yani akılsızlık mutlak olurdu ve bu aklediş şekli aklı akledemezdi.

Şimdi ilahi kavramın zıd ve niddinde durursanız akletme denen varyasyonda asla bulunamamış olabilirsiniz. Teknik teknoloji vs. Bunlar bi kadını veya erkeği elde ederek ki kullanım kolaylığı olmakta. Bunlar akledişle ilgili değil.

Bence ilahi kudret duzlemsel olarak zatını zıt bi kavramla anmaz. İyi ise bu kotuluğunden eksilen değil salt iyi olandır denmeli. Neden kotuluk var sorusunun cevabı bu duşunuşle zatında Teala aranırsa zıd ve nidden dolayı düşünüyor değil akledemiyor halde oluruz.

İlk 2 cümleden sonrasını okuma gereği duymadım. Eğer oluşmayacağına inanıyorsan zaten oluşmayacaktır. Zamanını ayırdığın için teşekkür ederim. Senin düşüncelerin sana, benimki bana. Barış ile.

• İlgi için teşekkürler.

Tanri bi kadının en içten duasının mevti bi kan arayışına girip kul bi erkeğin apaçık zulmle beyanı demek.

Bu açıdan tanri bi kadının rasul aleyhisselam denen kimseye olan yaklaşımı veya onun doğumuna vesile olması.

Rasul denen kavram bi hanımdan gelmiş olamaz bu açıdan tanri inancı yanlıştır.

Saygılarımla...

• Konu dışına nadiren de olsa giderdim. Bi gün bi mesaj yazmıştım. Kızla aram bozuk diyen bi mesajdı.

Ben de bi karpostal gönder üstünde bi gül bi at bi de kız olsun o anlar dedim. İçerlemiş olacak ki hukuk bolumunde yazı yazarken bi aşkım bi meşkim var diye konular açılmaya başlandı.

Duşun Bi atın üstünde bi kız ve sen çiçek uzatıyosun. Bu evlilik teklifi demek. Ama bunu duşunemedi yani. Bi gulu sevdim atı sevdim seni sevdim muhabbetine yattı.

Ne demek istedin diye sormak yok her şeyi biliyolar yani. Şurda mahkeme kursak Yargıtay hikaye yani.

Konu dışından adam çekeriz dedik böyle oldu. Felsefeyle pek karıştırmamak lazım orayı.

• İslam'ı ve dolayısı ile İslam'ın Allah'ını red edip kendi kafasından uydurduğu başka bir tanrıya inandığı için kesinlikle şirke girer, şirk de asla affedilmeyecek bir günah olduğu için deistin ahiretteki yeri cehennemdir.

• Giremezler. Müslümanlıktan deizme geçiyorlarsa hatta dinden çıktıkları için mürted sayılıyorlar. Şeriata göre mürtedin cezası ölümdür.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Katilmiyorum..(by muhakefet geldi)

Hangi kabilenin islamina gore..

Gore degerlendirmeli..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.