Şimdi Ara

İSLAM DİNİNE, ŞERİAT KANUNLARINA VE 4 HAK MEZHEBE DAİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Müsluman Allah'ın kanunu olan ŞERİAT'ın her kuralına, Kuran-ı Kerime, Peygamberimizin Hadis-i Şerif'lerine ve Sünnet'lerine uyması ve kabul etmesi ve en önemlisi SÜNNİ dediğimiz 4 hak mezhebe bağlı olması gerekir bu mezhepler 1:Hanefi 2:Şafi 3:Hanbeli ve 4:Maliki'dir bunların dışında olan Şii, Alevi, Caferi ve Vahhabi dediğimiz mezheplerin hiç bir geçerliği yoktur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İslam'a güncelleme geldi.
  • I. Devletin şekli

MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Başkenti Ankara’dır.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler

MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

• neden sunni? siiler asil islam peygamberi soyundan gelmiyor mu? sunniler peygamber torunlarini oldurmedi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley

İslam'a güncelleme geldi.

Bay Thomas İSLAM dinini yazılımmı zannettin ? İslam dini değiştirilemez

• quote:

Orijinalden alıntı: KitapKurdu789

I. Devletin şekli

MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Başkenti Ankara’dır.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler

MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Ne şimdi bu ? Ben size Anayasa'nın değiştirilemez maddelerinimi sordum ?

• Ukba Yolcusu kullanıcısına yanıt
    Arap kanunlarını ,kültür,tarih,güncel,felsefe bölümüne konu olarak açan ilk sizsiniz benim size sormam lazım arap kanunlarının kültür,güncelfelsefe bölümünde ne işi var diye .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42ED01C9A -- 30 Eylül 2017; 22:27:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ukba Yolcusu

quote:

O muameleyi yapan sizsiniz. Kendi uydurduğunuz yapay ayrımları dininizin önüne koyuyorsunuz.
  • quote:

Arap kanunlarını ,kültür,tarih,güncel,felsefe bölümüne konu olarak açan ilk sizsiniz benim size sormam lazım arap kanunlarının kültür,güncelfelsefe bölümünde ne işi var diye .

DİNLER konusunda forumda bölüm olmadığı için herkes Kültür bölümünde açıyor sizin amacınız Irkçılık İSLAM ve ŞERİAT konuları ne zamandan beri ARAP kanunları oldu ? Son din biz TÜRK'lere gelseydi o zamanda kardeşlerimiz ve dindaşlarımız bunlar TÜRK kanunları deselerdi hoşunuza gidermiydi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ukba Yolcusu

quote:

O muameleyi yapan sizsiniz. Kendi uydurduğunuz yapay ayrımları dininizin önüne koyuyorsunuz.

Neymiş bu yapay ayrımlar ?

• Ukba Yolcusu kullanıcısına yanıt
    Çünkü bu kuralları ilk uygulayan araplardır .Araplar yüzlerce yıl bu kanunlarla yönetilmiştir emevilerden tut taa günmüzdeki arabistana kadar .İranda bile bu yasalar olmasına rahmen Türkiyeye geldiklerinde bambaşka oluyorlar baskılardan dolayı insanlar sıkılmış.Şuan günümüz Türkiyesinde kaç kişi kuran ı okumuş kaç kişi sorgulamış kaç kişi ona göre yaşıyor % 1 ya da 2 dir .Diğer geri kalanlar ılımlı bunu sende biliyorsun kafalarına göre ayete şekil veriyorlar .İşte sorunda burda ben Kuran ı okudum inanmadım 2 sene boyunca araştırdım mantıklı gelmedi ayrıntısına girmiyeceğim .Türkiye nin tahminlerime göre %80 ni müslüman sözde işte ailesinden görmüş vb. Mesela Kuranda kadınların baş örtü örtmesini söylüyor kaçı uyguluyor ? Ben söyleyim yarısı .Erkeklerin sigara ,içki gibi şeylerden uzak durmasını söylüyor kaçı uyguluyor ? Herhalde yok denecek kadar az .Sende gelmişsin burda kanunlardan bahsediyorsun sorunda bu .Hiç et yemeyen aslan gördünmü tabiki hayır .Ülkemmizde insalarda öyle sorsan %80 i alslan ama vejataryan sen gitimişsin onlara et veriyorsun normal olanı yapıyorsun ama onlar et yemiyor ama hala aslanlar

• quote:

Çünkü bu kuralları ilk uygulayan araplardır .Araplar yüzlerce yıl bu kanunlarla yönetilmiştir emevilerden tut taa günmüzdeki arabistana kadar .İranda bile bu yasalar olmasına rahmen Türkiyeye geldiklerinde bambaşka oluyorlar baskılardan dolayı insanlar sıkılmış.Şuan günümüz Türkiyesinde kaç kişi kuran ı okumuş kaç kişi sorgulamış kaç kişi ona göre yaşıyor % 1 ya da 2 dir .Diğer geri kalanlar ılımlı bunu sende biliyorsun kafalarına göre ayete şekil veriyorlar .İşte sorunda burda ben Kuran ı okudum inanmadım 2 sene boyunca araştırdım mantıklı gelmedi ayrıntısına girmiyeceğim .Türkiye nin tahminlerime göre %80 ni müslüman sözde işte ailesinden görmüş vb. Mesela Kuranda kadınların baş örtü örtmesini söylüyor kaçı uyguluyor ? Ben söyleyim yarısı .Erkeklerin sigara ,içki gibi şeylerden uzak durmasını söylüyor kaçı uyguluyor ? Herhalde yok denecek kadar az .Sende gelmişsin burda kanunlardan bahsediyorsun sorunda bu .Hiç et yemeyen aslan gördünmü tabiki hayır .Ülkemmizde insalarda öyle sorsan %80 i alslan ama vejataryan sen gitimişsin onlara et veriyorsun normal olanı yapıyorsun ama onlar et yemiyor ama hala aslanlar

Kardeş sizi anlıyorum haklısınız dünyada müslumanlar İslam'a gerçek manada harfiyen uyup hayatlarını İslam'a göre yaşasalardı İslam ülkeleri şu anda aynı ABD ve Avrupa ülkeleri gibi olurdu ama günümüzde ne yazıkkı en fazla fakirlik gören ve zalim yöneticiler tarafından zulme maruz kalan Müslumanlardır ülkemizdede durum aynı Bayram ve Cuma namazlarında camileri tıka basa dolduran Müslumanlar normal vakit namazlarında camileri bomboş bırakıyor sonuç olarak ben doğru İslam'dan ve Müslumanların uyması gereken kurallardan bahsediyorum

• arap tersinden para....

araba düzünden gazla...

arab(p) a sevdası...

islam diniyle arabi oluşumların bi ilgisi yok.

diyn bi reaksiyon olarak daha tamamlanmamış bi oluşum. şu an harita üzerindeki paylaşılmış olan afrika kıtası küresel ısınma zamanında fiili olarak avrupa devletlerince bölüşülecek. yani din zaten araplara ve ona benzer ırklara gelmedi diyeceğiz. reaksiyon bitmedi, game over denmedi.

din bana göre her daim ingilizlere ancak bazen rengi siyah olanlarına gelmiştir.

bu yüzden araba sevdasını iyi okumak lazım.

buna ruh deniyordu galiba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 2 Ekim 2017; 10:50:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.