Şimdi Ara

İskilipli Atıf Hoca neden idam edildi? Tarihi Saptırma ve Kronik Mağdur Edebiyatı.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
15.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • neommy kullanıcısına yanıt
    Ahali ne derdi şimdi ne der bilmem, benim nitelemem budur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  İskilipli Atıf Hoca neden idam edildi? Tarihi Saptırma ve Kronik Mağdur Edebiyatı..
  • T@rhuncu, yorumlarinizi okudum ve bilginize ve tarihimize olan biilimsel ve objektif yaklasiminiza hayran oldum dogrusu. Diger yorumcularin bilgi ve belge eksikligine ragnen sozde bilimselligi savunuyor gorunmeleri cok ilginc geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Boshnak

    T@rhuncu, yorumlarinizi okudum ve bilginize ve tarihimize olan biilimsel ve objektif yaklasiminiza hayran oldum dogrusu. Diger yorumcularin bilgi ve belge eksikligine ragnen sozde bilimselligi savunuyor gorunmeleri cok ilginc geldi.


    Arkadaş belge gösteririm deyip durdu, göstermedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • T@rhuncu T kullanıcısına yanıt
    1951 ve 1962 tarihli gazeteler mi bunlar ? 1962 tarihinde cikmis bir gazete ile konunun ne alakasi var bu bir.

    Iki eger bu milliyet haberi ise gazetelerin dogru oldugunu kanitlamak icin milliyetin kendi sitesinden bir link atarmisiniz.

    Bu tarz belge diye ortaya atilan seylerin yuzde 90inin sonradan yapilmis olduguna sahit oldum.

    Bir kitapta yazmamasina ragmen yaziyormus gibi sayfa sayisi bile belirtilen yazilar.

    Cocugu olmayan bir adamin cocuklarina biraktigi vasiyette cumhuriyeti kotulemesi.

    Cok agit iftiralar ustelik printerdan cikartilmis.

    Bu belge dediginin kagitlari kanitlamak zorundasiniz. Cunku cogu sonradan hazirlanmis sahte belgeler. Universite malakwleri uzerinden gitmek en dogrusu bu konularda.

    Ayrica son olarak mahkeme zabitlarini paylasmaniz mumkun mu ? Cunku neden asildigina bu kadar emin oldugunuza gore mahkeme zabitlarini okumus olmalusiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Eylül 2015; 11:35:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzum, belgeyi ben değil, sen göstereceksin. İngiliz Muhipleri derneği üyesiyse, o dernek resmî evrak basar, bilmiyorum hiç dernekte falan bulundun mu, kaşesi, efendime söyleyeyim antentli kağıdı, mührü falan olur. Sen göstereceksin bana bunu, zira müddei (iddia makamı) sensin. Bak benim göstereceğim belge, zabıt kayıtları. Bir yıl önceki konuyu hortlatmışsınız, kitap şuan elimde değil. Kitap olarak basıldı bunlar. İnternetten verin siparişinizi gelsin İstiklâl Mahkemesi zabıtları, okuyun anasını satayım. İskiplinin tevkifinin nedeni ''Türk düşmanı bir işgalci işbirlikçisi'' oluşu değil, ''şapka kanuna muhalefet'' sayılan, ''Frenk Mukallitliği ve Şapka'' adlı kitabıdır ki, bu da kanunun çıkmasından evvel yazılmıştır. Fakat tarihte pek görülmemiş bir garabet olarak, kanunlar geriye doğru yürütülerek, kendisi muhakeme edilmiştir. Kitabın tüm mevcutları ''suç teşkil'' ettiği için toplatılmış, sahaflar tutuklanmış ve haklarında dava açılarak onlar da İstiklâl mahkemelerine sevkedilmiştir. İstiklâl Mahkemelerindeki soruşturmada, bir de vatan hainliği suçuna atlanmıştır ki, bu da mahkeme heyetinin marifetidir.

    Hatta kendisi Giresun İstiklâl Mahkemelerinde aklanmış, sonra Ankara'daki mahkemelere sevk edilmiş, o dönemin mecliste milletvekili vurmuş olan mafya kılıklı 3 soytarısı (Üç Aliler), davasını görmüş, savcı kürek ve kısa süreli hapis cezasının verilmesine dair mütalaa göndermiş fakat mahkeme heyeti idamına hükmetmiştir. Nedenini de ''vatan hainliği, halkı isyana kışkırtmak'' falan.

    Gerçi nette bir kısmı var, buldum şimdi.http://www.tevhidhaber.com/iskilipli-atif-hocanin-mahkeme-tutanagi-92459h.htm bu linkte bir kısmı var.

    @Periah,

    Anlamadım, 1962 yılından çıkartılmış bir küpür için size Milliyetin sitesinden link mi vereyim? Maalesef bu teknik olarak mümkün değil.

    Bu gazete küpürlerinin sizinle alâkası yok, başka birine konu içinde verilmiş bir cevaptı, inanmıyordu arkadaşlar Mustafa Kemal'in Minber gazetesinde çıkan manda yanlısı yazılarına ve şapkadan dolayı insan tutuklanmayacağına. Bu yüzünden belge göstermem gerekti. Bakınız, söylediğim her şeyin kaynakları önceki yazılarda belirtilmiştir. Biz slogan atmayız, hakikati yazarız.

    Zira batıl, yok olmaya mahkûmdur.




  • T@rhuncu T kullanıcısına yanıt
    Konunun neresinde İngiliz bilmem ne cemiyetine üye yazmışım ki anlamadım. Onu iddia edenler ispatlasın.

    Ancak üç beş mesaj yukarıda, hepsinin belgesi ve delili var demişsiniz. Ben de onları kastettim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • T@rhuncu T kullanıcısına yanıt
    Kimbilir ne zaman yazilmis bir konuyu niye hortlatiyorsunuz ? Onun disinda dedigin elemanlar pek cok sahte belge yayinlamis kisiler. Yani bunu kanitlamak durumundasin.

    Su acik bir gercek bu ulkenin kurucu Atatürk'tür. Atatürk bu ulke ingiliz mandasi olsun deseydi bu ulke ingiliz mandasi olurdu. Cunku bu adam direnisi orgutleyen ve kurtulus savasinin en kritik savaslarinin baskomutani olan bir kimse. Ama ne hikmetse bu adam tam bagimsiz Turkiye yi olusturuyor.

    Eger kongrelerin zabitlarini incelerseniz Mandayi savunanlara karsi Atatürk'ün sert elestirilerde bulundugunu gorursunuz. Bu sayede kongrelerde tam bagimsizlik karari alinmistir. Nutuk'ta da bunu gorebilirsiniz.

    Zorluyorsunuz. Kafa bulandirmaya calisiyorsunuz. Ama soyledikleriniz o kadar mantiksiz ki.

    Atatürk ingiliz mandasini dusunuyor ama tam bagimsiz Turkiye kuruyor komediye bak. Bu kadar zorlamayin sahte belgelerle. Universite seviyesinde bu konu ile ilgili makale koyun gercek tarihcilerden ogrenelim.

    Ama sizin gibiler yuzunden tarihi blog !!? Adreslerinden ogrenir hale geldik yazik... Seviyeni ortaya koyuyorsun bu sayede...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 26 Ekim 2015; 19:55:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • T@rhuncu T kullanıcısına yanıt
    Arkadas senin gozun donmus. Nereden saldirsam diye ciglik ata ata dolasiyorsun...

    Nasil bir fanatizme sokuyorlar sizi bir anlasam...

    Ataturkun hayatini anlatan eserleri yerli yabanci git bir tara en yakinlarinin yazdigi kitaplari oku , sivas kongresi metinlerine bak. Ataturkun Vahdettine karsi ifadelerini oku...

    Herneyse senin olayin camur at izi kalsin baska birsey degilsiniz.

    Harbi seni adam edemeyecegiz. Adam olmayani nadil adam edelim ?

    Kuyruk acin oyle bir seviyede ki ! Sevr suzin icin zafer , hayatinda sarayindan disari cikip catosma yonetmemis vahdettin baskomutaniniz , kurtulus savasinda Turk ordusuna saldiran kuvayi inzibatiyede milli ordunuz !!!

    Hadi sayiklamana devam et. Yok mu vahdettinin kayincosunun oglunun falan Ataturkle bagi uydur. Git sahte belgwleri cikar cikar dok m konulari carpit , icerige girmeden iftira at.

    O Amerika mektubunu yuttun hrmen konu ceviriyorsun. Yalandan yalan fiskirtan senin gibi gozu donmus fanatiklere ne anlatacagiz !

    Size gore yunanlilar kurtariciydi . Yunanlilar yenilince sizde yenilmis sayildiniz. Simdi git baska yerde sayikla burayi yetirince batırdın !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: T@rhuncu

    Tarihi galipler yazar. Bugün insanlara çok kolay 'hain' deniyor. Siz zannediyor musunuz bugün 'hain, yobaz' diye karaladıklarımızın hepsi İngilizci, emperyalistçiydi? Gerçekten bunu mu düşünüyorsunuz yani? Bu insanların Kurtuluş Savaşı'na karşı takındığı tavrın nedeni, başarısız olursak elimizdeki topraklar da gider hissiyatıydı. Mesela Mustafa Kemal Paşa Kütahya Eskişehir savaşlarından sonra çok tenkit edildi mecliste. ''Elimizdeki topraklar da gidiyor, başarısız olacağız'' düşüncesi hakimdi. O zamanın savunma bakanı hüviyetinde olan Fevzi Çakmak'ın ağzını bıçak açmıyordu. Apışıp kalmışlardı. Eleştirilere yanıt dahi veremiyorlardı.

    Eğer bu süreç devam etseydi, şimdi biz Mustafa Kemal'i ''hayalperest ve ileri görüşsüz bir insan olduğu için İtilaf Devletlerine karşı savaşı başlatan, bu nedenle elimizdeki toprakları da kaybetmemize neden olan zavallı olarak tanıyacaktık. Hatta daha ileri gidip, Minber gazetesinde çıkan ve İngilizleri, Amerikanları öven yazılarına bakıp; ''bu adam zaten hainmiş, baksana İngilizler tutmuş bunu'' diyecektik. Tarih bir övgü veya sövgü aracı değildir, bir insana ''hain'' demek bu kadar kolay olmamalı. Kim ister devleti işgal edilsin ecnebilerce? O dönemde yaşasak, belki biz de mandacı olurduk, bunun aksini kim iddia edebilir?

    Söylediklerinize gelince;

    Teal-i İslam cemiyetinin evveli Cemiyet-i Müderrisin'di. Bu derneğin programı da İslamî ilimleri yaymak gibi şeylerdi. Teal-i İslam haline gelince Said Nursî ve birçok kurucu üye derneğin siyasallaşmasından duydukları rahatsızlığı belirtip, dernekten ayrıldılar. Said Nursî Cumhuriyetçi ve Kuva-yı Milliyeci idi. Zaten Atatürk de ondan faydalanmak için mecliste konuşmalar yaptırdı, mebusları etki altına almasını ve yeniliklere yardımcı olmasını talep etti. Neden gidip Mustafa Sabri'den istemedi de Said Nursî'den istedi sizce, madem ikisi de 'hain'? Said Nursî'ye atılan iftiraların haddi hesabı yoktur maalesef. O cemiyet adına yayınlandı. Said Nursî'nin imzası yoktu, bu yüzden dernekten ayrıldı zaten Nursî.

    İstiklal Mahkemeleri hakkında kaynağınız Turgut Özakman olduğu için anlayışla karşılıyorum bu sayıları. O 500.000 lakırdısı abartıdır fakat söyleyen de ünlü Kemalist Falih Rıfkı Atay'dır. 'İnkılaplar için Kurtuluş Savaşı'nın on katı insan öldürmek lazımdır' gibi bir lafı vardır, çarpmış etmişler 500.000 demişler. Lakin kaynağı, dediğim gibi Atay.

    Benim kaynağım ''Modernleşen Türkiye'nin Tarihi, Erik Jan Zürcher''

    Gerçekten tarafsız bir kaynaktır, elin Hollandalısı resmî tarihe takılmıyor tabii, onu savunma gibi bir gayesi de olmadığından açıkça yazıyor her şeyi. O da ''birçok belgenin kayıp olduğundan'' bahseder, gerçek sayı bunun birkaç katıdır. Kuvay-ı Tedbiyelerde yargılananlar, faili meçhuller, harp divanları yok burada.

    Hatta cellat Kara Ali, ''bizimkiler yalan söylüyor, sadece ben 5216 insan astım'' der anılarında. Resmiyetle hatırat ne kadar çelişiyor, malum... Zaten bahsettiğiniz çalışmada da profesör Ergün Aybars bile ''belgelerin doğruluğu şüpheli, bunlar bulabildiklerimiz'' diyor. Böyle bir çalışmaya ne kadar güvenilebilir?

    Velhasıl kelam, bu meseleler halen mayınlı tarladır. Tarihi övgü veya sövgü aracı olarak kullanmaya devam ettikçe, bu asla değişmeyecek. Ben ne Vahdettin'e, ne de Atatürk'e söverim; ne İskipli haindir, ne İsmet İnönü benim gözümde. Hepsi bu milletin evlatlarıdır. İyi kötü milletlerini kurtarmaya çalışmışlardır.

    Bir de herkese AKP'li ayağı çekmeyi bırakalım...

    Cellat Kara Ali dediğ 1664 yılında öldü. Yoksa tekrarmı hortladı...ezberi yanlış ezberlemişsin




  • yalnız konuyu tamam açmışsında konu eksik mesela ozman gazeteye ilan vermiş olması gerçeğini yazmamışsın senin İngiliz Muhipleri Cemiyeti başında dediğin adam mahkeme başındaki hakim ikiside bezdir şapkada taksan bez sarıkta taksan bez demesiyle cevap olarak ingiliz bayrağıda bez türk bayrağıda bez ozman diye cevap vermiştir burdaki cevapta çarpıtılır fakat olay şuydu aslında onun kafasındaki iki zıtlık ile örnekleme yaptı türk ve ingiliz düşmanlığından ötürü iki bez bayrak birmidir diye aslında soru sormuştur kutsallığı öne atmıştır banada biri deseki şapka tak zorla takmazsan suçlusun bende takmıyor olsam mahkemede ikiside bez dese bana hakim bende derimki ozman amerika bayrağıda bez türkiye bayrağıda bez gibi ayrıca bu İngiliz Muhipleri Cemiyeti olayı gerçekliğini ispat edemediğimiz bir olaydır en büyük çelişki ise iskilipli atıfın yazmış olduğu eserler bu eserleri dikkatlice okuyup incelerseniz eğer Mîrât-ül İslâm
    İslâm Yolu
    İslâm Çığırı
    Dîn-i İslâm'da Men-i Müskirât
    Nazar-ı Şeriatta Kuvve-i Berriye ve Bahriyye
    Tesettür-ü Şer'î
    Muâyenet-üt Talebe
    Medeniyyet-i Şer'iyye
    Frenk Mukallitliği ve Şapka (asılmasına sebep olan eseridir inklaptan önce yazmıştır.)

    bu eserlerde ne bir ülke ne bir ırk ne bir meshep yanında bulunmadığı hatta kendi ülkesi ve topraklarınıda övdüğü birçok metin vardır ingilizlerle alakalı hiçbir övgü yoktur aksine şu durumuda biliyoruzki
    Yunan işgalini ilk protesto eden ve Ingilizlerin de içinde bulunduğu Itilaf güçlerinin bulunduğu binaya giderek kınama bildirisini okuyan cemiyet, Iskilipli Atıf Hoca’nın başkanı olduğu cemiyettir.
    bu cesaretide gösterebilmiş birisi nasıl olurda böyle saçmalıklarla suçlanır ki mahkeme tutanakları ikinci mahkemeye aittir ilk mahkemede zaten suçlamasının kaynağı olan Frenk Mukallitliği ve Şapka adlı el kitabının yazılış ve dağıtılış tarihi şapka devriminden çok önce olması sebebiyle tamamen suçsuz bulunarak gönderilmiştir mahkemeden evine tabi hala o bölgedeki insanlar şapkayı bu yüzden takmadıkları için ikinci defa yine çağırıldı ve olayı tabiki kılıfına uydurmak için birçok yalan suçlama verildi fakat idam edildikten sonra artık ne fayda eksik ve taraflı bir yazı olmuş bazı şeyler kapatılmak için tarafsız biriyim ne atatürk düşmanıyım ne atatürk severim fakat tarih araştırmalarım kanıtlarla dayalı birçok olayıda inceleme gibi bir durumum oldu dünyaca açıklanan bir fiyaskodur şapka devrimi bunuda tabiki sevenleri kapatmaya çalışıyorlar fakat maelsef gerçek şuki bir kafamıza şapka takmadık diye kimleri astılar bu ülkede herkez insandır herkezinde hatası elbette olacaktır hatasız kimse yoktur bunu unutmayın. son olarakda şunu söyleceğim atatürkü aşırı sevenler neden şapka devrimi hala geçerliyken sapka takmazlar hiç ? seven insan sahip çıkıp korumazmı inklaplarını neden korumuyorlar bu sevenler bu inklabı ? çünkü ogün nasıl zorla taktrılıyorsa bugünde aynı şekilde bu bir zorlamadır islamda namahrem yerler örtülür fakat renk biçim kumaş türü belirtilmez erkeğe ipek haramdır sadece ve altın kadına ise bedeninin şekli ve kapanması gereken yerlerdir haram ama şekil renk serbesttir ki hadis vardır bulunduğu yerde müslüman ayrı gözükmemeli bu sebepleki müslüman olan ve osmanlıda yaşayan kadınlar o yöresel halk kıyafetlerimizi düğünlerde köylerde giyinen kıyafetleri hatta halk oyunlarında oynanırken giyilen kıyafetleri giymiştir o kıyafetler hep osmanlının kıyafetleriydi kara çarşaflılar yahudilerdi araştırın ayrıca o dönemde sarık herkez takmazdı dini bir kişiliği olup o kişiliği yüksekte olan sarık takarda yani takvası olan normal vatandaş canı isterse fes takardı istemezse takmazdı

    tarihi çarpıtmayın mahkemelerdeki tüm zabıtlar hala duruyor gerçek deliller mevcut ve ispatlanacak birçok şey varken aleyhine birşey bulunmayan birisidir iftira atılmasın lütfen . Yine idam edilen şalcı bacıyıda unutmayalım ki hala yüreklerimizdedir onun olayınıda anlatırım ama uzun oldu yazı fakat bilinizki islam dininde taşlnan kadınlar kurtarıldı hatırlayın ve osmanlıda kadına hürmet bugünden fazlaydı kadına birçok özel durum doğan haklar verilmişti mesela habersiz evine 3 gün gelmeyen erkeğe kadın boşama hakkı doğarak boşayabiliyordu kapıda kadın için ayrı erkek için ayrı tokmaklar vardı evde genç kızı olan bahçesine belli olsun diye geçenler dikkat etsin diye gül dikerlerdi birçok olay ve hakkı vardı kadı huzurunda şeyhül islamın fetvasıyla ve en başta suçu ne olursa olsun kadın idamı yasaktı fakat cumhuriyetle bu şapka olayı yüzünden birde şalcı bacı asılmıştır. 1926 erzurum halk bi heyecanlı olay var diye bi çıktıki bir kadın idam edilcek adı şalcı bacı suçu neydi şapka devrimine karşı olması sebebiyle ki ite kalka sürüklenerek kadını idama götüryorlardı ağzından çıkan sözler ise “Kadın şapka giye ki asıla” .

    Bu kadının idam hükmünü Çetin Altan’ın dedesi Tatar Hasan Paşa vermiştir. Altan bu konuda şu satırları yazmıştır:
    “Dedem Hasan Paşa çok sert bir askerdi. İsmet Paşa topçu okulunda öğrenci iken, Hasan Paşa okul müdürüydü. Sonrası ünlü komutanlar olan o dönemin öğrencileri, anlatıp dururlar Hasan Paşa’nın sertliğini. Bir şapka isyanını bastırmakla görevlendirildiği bir kentte, hızını alamayıp bir de kadın asmıştı. Sanırsam siyasal suçtan ilk asılan kadın odur tarihimizde. Kadın sehpaya çıkmadan önce “Ben bir hatun kişiyim. Şapka ile ne derdim ola ki” demiş galiba. Ben o tarihte henüz doğmamışım. Çok ama çok sonradan öğrendim bunları. Ve inanın ince sızı gibi tatsız bir burukluk kaldı içimde.”

    çok kez bu olay için ağlamış dedesine ise kin duymuş olduğunu belirtmiştir. fakat bu zamanda atatürkcüler bu idamlara göz yummuşlar hatta kendileri bile şapka takmamışlardır şu anda bile takın bir hafta deseler üç beş kişi anca takar. çıkan inklap hala aynı kanunla sabit duruyor günümüzde. daha birçok asılan var arkadaşlar evet sebebpleri sadece şapka olupta asılanlar bunlar sadece bir hikaye gibi kalanlardır bugüne .
    Şapka kanunlaştı (25 Kasım 1925). Artık erkeklerin şapka dışında başlık giymeleri suçtu. bu inklap tamamen islama düşmanlıktan ötürü bir sebepleydi çünkü başında sarıklı olan kişi dinen güçlü kişiydi ve dedikleri dinlenen kişilerdi çünkü başında fes olan kişi osmanlıcıydı osmanlıyı temsil ediyordu fakat imparatorluğu tamamen yok etmek hatırlatmamak gerekiyordu takılması istenilen şapka ise batı kültürüydü selamlaşma yoluydu.

    Şapka Kanunu’nun çıkmasıyla birlikte Erzurum, Rize, Sivas, Maraş, Giresun, Kırşehir, Kayseri, Tokat, Amasya, Samsun, Trabzon ve Gümüşhane’de sert direnişler yaşandı. Ama hepsi çok şiddetli, hatta vahim bir şekilde bastırıldı…
    Mesela Trabzon’un Of İlçesi, Hamidiye Zırhlısı tarafından bombalandı. “Bizim uşaklar”ın, “Atma Hamidiye atma, şapka da giyeceğuk, vergi de vereceğuk” diye aman dilemeleri meşhurdur.
    Oysa, şapkadan başka bir başlık giymekte direnmenin cezası, kanuna göre, üç aya kadar hafif hapisti. Ama şapka, İstiklal Mahkemeleri’nin en önemli konusu haline getirilmişti. Ve şapkaya direndikleri gerekçesiyle, başta İskilipli Atıf Hoca ile Babaeski Müftüsü olmak üzere, Rize’de 8, Maraş’ta 7, Erzurum’da 4, Sivas’ta 3, İskilip’te 2, Menemen’de 28 olmak üzere, çeşitli yerlerde toplam 78 kişi idam edildi.

    yani konu eksik umarım tamamlamışımdır bunlar resmi olarak belgeli kanıtlı olaylardır ve gerçeklerdir şüphesi olanlar burda bana kötü konuşup kızacaklar belki fakat bunu yapmaları bu gerçeği değiştirmez bence merak edip sizde araştırın bi sadece şapka için kimler gitti işin garibi şapka takmamanın suçu aslında idam değildi fakat ogünlerde genç nüfus okadar azki biliriz çanakkaledeki 15lileri türkülerden tabi ama zafermiydi çanakkale üretim gücü yok eğitim gücü yok tabi bide açılan onca yara ve nüfusun eksilmesiyle artışının erkek nufusun az olması sebebiyle müümkün olmadığı dönemler fakat bunca acı savaş sonrası mahrumiyeti kimse üzülerek merhem olalım diye birşeye kalkışmadı aksine dahada acı çektirdiler dedelerimize ninelerimize dil değişti kimse yazamadı okuyamadı imam türkçe okuyamadı ezanı o bile hapis yattı o dönemler malesef yaşandı arkadaşlar şapka kanunu ise dünyanın en büyük fiyaskosudur

    Şapka Kanunu’nun çıkmasıyla birlikte Erzurum, Rize, Sivas, Maraş, Giresun, Kırşehir, Kayseri, Tokat, Amasya, Samsun, Trabzon ve Gümüşhane’de sert direnişler yaşandı. Ama hepsi çok şiddetli, hatta vahim bir şekilde bastırıldı…
    Mesela Trabzon’un Of İlçesi, Hamidiye Zırhlısı tarafından bombalandı. “Bizim uşaklar”ın, “Atma Hamidiye atma, şapka da giyeceğuk, vergi de vereceğuk” diye aman dilemeleri meşhurdur.
    Oysa, şapkadan başka bir başlık giymekte direnmenin cezası, kanuna göre, üç aya kadar hafif hapisti. Ama şapka, İstiklal Mahkemeleri’nin en önemli konusu haline getirilmişti. Ve şapkaya direndikleri gerekçesiyle, başta İskilipli Atıf Hoca ile Babaeski Müftüsü olmak üzere, Rize’de 8, Maraş’ta 7, Erzurum’da 4, Sivas’ta 3, İskilip’te 2, Menemen’de 28 olmak üzere, çeşitli yerlerde toplam 78 kişi idam edildi. Allah Rahmet Eğlesin.




  • hata oluştu oyüzden tekrar yazdım admin modaratör silemedimde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altay-altat -- 26 Haziran 2016; 0:04:03 >
  • ayrıca insan olan heryerde hatada olur yanlışta bukadar hatasızlık ve yanlış yapmayan birini aramayın lütfen tabularınız yıkılmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altay-altat -- 26 Haziran 2016; 0:02:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Istiklal Mahkemeleri görevlerini tam yapamadı

    Size göre onlar ayaklandı. Peki siz Erdoğan'ın politikalarına karşı gelip sokağa çıkarsanız Erdoğanın ne yapması gerekiyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RealW


    quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Istiklal Mahkemeleri görevlerini tam yapamadı

    Size göre onlar ayaklandı. Peki siz Erdoğan'ın politikalarına karşı gelip sokağa çıkarsanız Erdoğanın ne yapması gerekiyor ?

    Mesela diğer %50yi dinlemeyi deneyebilir. 100 yıl öncede yaşamıyoruz ama sizin aklınız 100 yıl önceden çıkamadığı için ve buna intikam olarak baktığınız için bu gün bu saçmalıklar ile uğraşıyoruz. Ayrıca yeni kurulan devlet ile bugünü karşılaştırmak tam da bir realwnin yapacağı iş... 100 yıl önce dünya görüşü ile şimdiki dünya görüşü bir mi ? 100 yıl önce sanırsın bütün dünya düzgündü bi Türkiyede yönetimin hataları oldu... (Ki ne kadar hata denebilir ya neyse tartışmıcam bunu)




  • yine saçma İskilipli konusu uplamış türk tarihinde İskilipli kadar gereksiz bir insan daha yoktur bence...
  • 100 sene cok az sana 400 sene onceyi ornek gostereyim. Gecmiste hatasiz muthis adaletli devletler vardi. Bu da islamla olmustur. Dunyada islami yok etme cabasida budur. Her yerde boyledir. Islam dunyadaki hukuk kurallari yerine gecerse tum oyunlar bozulacak. Insanlari kimse aldatamayacak. Simdi bu soylediklerimle dalga geciyorsunuz ama zamani geldiginde kandirildiginizi anlayinca artik cok gec olacak. Merak etmeyin, sadece biraz zaman. Su gibi akip gidiyor zaten.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RealW

    100 sene cok az sana 400 sene onceyi ornek gostereyim. Gecmiste hatasiz muthis adaletli devletler vardi. Bu da islamla olmustur. Dunyada islami yok etme cabasida budur. Her yerde boyledir. Islam dunyadaki hukuk kurallari yerine gecerse tum oyunlar bozulacak. Insanlari kimse aldatamayacak. Simdi bu soylediklerimle dalga geciyorsunuz ama zamani geldiginde kandirildiginizi anlayinca artik cok gec olacak. Merak etmeyin, sadece biraz zaman. Su gibi akip gidiyor zaten.

    müslüman olduğu için şimdiki gibi bütün hataları görmezden gel şimdiki gibi adaletsiz olsa adalet kılıfı uydur bir şekilde sonra "Gecmiste hatasiz muthis adaletli devletler vardi. " diyebilirsin tabi
    müslümanlar kendi kendini yok ediyor




  • Simdikileri gormezden gelmiyorumki. Sadece osmanli gibi adamlar yok. Gecmise damgasina vuran adaletli yoneticiler yok. Su zamana gore en iyisine oy veriyoruz. Merak etmeyin, biz yaptiklari hatalari sizden daha iyi biliyoruz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RealW


    quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Istiklal Mahkemeleri görevlerini tam yapamadı

    Size göre onlar ayaklandı. Peki siz Erdoğan'ın politikalarına karşı gelip sokağa çıkarsanız Erdoğanın ne yapması gerekiyor ?

    ABD işgali altında mıyız? Hayır.
    ABD işgali altında iken ABD'yi destekleyenler mi var? Hayır.

    Eee?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.