Şimdi Ara

İSKENDERUN DZ.ÜS K. DENİZ ER EĞİTİM ALAY K. İSKENDERUN/HATAY (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
7
Favori
73.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hirotaro kullanıcısına yanıt
    Kardeşim iç çamaşırlarının rengi konusunda bir çok söylenti var. Renk konusunda takıntı var mı bilgi alabilir miyiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exnuc

    Kardeşim iç çamaşırlarının rengi konusunda bir çok söylenti var. Renk konusunda takıntı var mı bilgi alabilir miyiz?

    İster Mor giy , ister turuncu ,istersen mavi

    ben genelde hep Gri-Mavi-Kırmızı renk giydim . Hiç sıkıntı çıkarmadılar . Aynı şekilde usta birliğinde de .
  • Arkdaşlar Benim birliğim İskenderun değil ama zamanında iskenderunda 4 yıl universite okudum mühendislik fakultesinde. Dz. Alayının karşısında da evde oturdum askerlikle alakalı pek bir şey diyemem ama şehirle alakalı her türlü bilgi paylaşabilirim. Türkiye nin birçok yerine göre gayet memnun kalacagınız bir yerdir. Kücük İzmir sayılır halkı rahattır ama ögrenci iken askere ne gözle bakıyorlar diye pek gözlemlemedim açıkcası. Otogarda indikten sonra elbette carsıda biraz dolasırsınız ondan sonra Pac meydanından Şekere dolmuşlarına binerseniz sizi direk Alayın onunde indirir. Alternatif olarak Körfez dolmuslarına binip Palmiye Hastanesinin orada inip 2 dk lık yürüş mesafesinden tekrar alaya ulasabilirsiniz. Orada askerlik yapanlar daha iyi bilgi verir ama ben oradayken her sabah deli gibi bagıra bagıra eğitim yaptırıyorlardı evde sovuyordum biraz sussalarda uyusak diye( tabi o zamanki kafayla.) şimdi yediğimiz hurmaların tırmalama vakti. hakkınızda hayırlısı olsun. Çarsıya cıktıgınızda cok memnun kalacagınız biryerdir ama sahili v.s iyidir.
  • Devrem bende ayni gun ve saat e bilet aldim :) ama benim ki sabiha gokcenden kalkacak hatay a inecek pegasus ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lido

    Hocam yüzme bilmemek sıkıntı olur mu

    bizi tutup suya atarlar mı hadi yüzme öğrenin diye falan

    Kardeş acemi birliğimi burada usta birliğimi izmirde gemide yaptim yuzmeyle alakam yok. Askerlerin yarısı bilmiyordu zaten. :) Suya felan atmiyolar merak etme. :) gemiye dusmessen zaten sıkıntı yok. Gemiye denizaltıya dusersen terk eğitimi veriliyor sadece onda da can yelegiyle atliyosun. Ayrica kisa donemler gemiye dusmuyo diye bisey yok. Yan gemide vardı bizzat gördüm. Başka merak ettiğin bişey varsa yardımcı oluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtyper -- 28 Ekim 2015; 1:17:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xtyper kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim içimi rahatlattınız açıkçası bu yüzme konusunda daha 50 gün var eğer gerekliyse gitmeden bi yüzme kursunda öğrenip gideyim diye düşünüyordum ilk başta ama şu an pek kursta yok yaz olmadığı için suyla aram o kadar da kötü değil havuzda havuz sosisiyle falan idare edebiliyorum bakalım

    izmir de abimlerin evi muğla da ablamların evi var izmir ve muğla ihtimali nasıl sizce yüksek midir daha çok izmit diyolar
  • lido kullanıcısına yanıt
    İzmit İzmir ve muğla zaten dzkk en büyük usleri. Düşme ihtimali en yüksek olan yerler. Deniz piyade olursan(amfibi) zaten foçadasin. Gemiye felanda dusersen de gene buralara düşme ihtimalini çok yüksek.Ayrica Öncelikle şunları bilmekte fayda var eğitim olayı TSK daki en hafif eğitim programı ve çok kısa temel askerlik eğitimi aliyosun sadece. Jandarmaya KKK gore rahat askerlik gecirecegini söyleyebilirim. İşin bide gemi tarafı var tabi senin elinde değil ama bence gemide asker olmaya bak çok eğlenceli,farkli ve samimi ortamı var gemideki rütbeli personelle hala gorusuyorum. Ayrıca sulusteki muhafız felan yaziyosa ona bakma asıl sınıflandırma olayı 2. Veya 3. Haftada olması lazım. Subayın karşısına geciyosun ad soyad meslek mezuniyet gibi bilgileri söylüyorsun adam seni bi suzuyo ona gore bilgileri giriyor sisteme mesleki bilgini goz önünde bulundurarak ataman yapılıyor. Tabi meslekle alakalı biseyde çıkmayabilir. Tamamen ihtiyaçlarını alakalı. Ornek olarak makine muhendisiysen gemide motorcu olma ihtimalin yüksek veya bilgisayarla ilgili okuduysan Serdümen olabilirsiniz(gemi kullanan dümen tutan asker) yada elektronikle ilgili olarak telsizci olunabilir. Tabi bunlar ihtimaller. Bi husus daha var oda gemideyken hitap şekilleri komutanım demiyosun herkese sadece komutana diyosundiğerlerine rütbe isim şeklinde hitap ediyodun çok farkli gelenekleri uygulamalari var. Neyse lafı fazla uzatmadan herkese hayırlı teskereler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xtyper kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için evet Muhafiz yazıyor ama sınıflandırılma olacak diye öğrendik biz de.. fenfak matematik bölüm mezunuyum ama formasyon var aslında lise matematik öğretmenliği işim ama mebe henuz atanamadığım için asker öğretmenlik olayı olmadı yine de uzun dönem astegmen istemiştim o da olmadı artık bekliyoruz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lido kullanıcısına yanıt
    Mesleki acidan bakinca her alanda degerlendirebilirler diye dusunuyorum. Hayirlisi olsun. İnsallah sıkıntısız sorunsuz kafa dengi adamlarla iyi bi askerlik gecirirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lido

    Hocam yüzme bilmemek sıkıntı olur mu

    bizi tutup suya atarlar mı hadi yüzme öğrenin diye falan

    hocam ben 357.KD olarak acemi birliğim Iskenderun'da , usta birliğim ise Istabul/Kasımpaşa 'da gemide geçirdim...Yüzmeyle ilgili hiçbirşey yok merak etme..Yani denize atmalar falan hepsi hurafe Denize girmen yasak zaten..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende mart 16 da gidiyorum egitim ve usta birligim ayni yer askerlik subesi bu degismez dedi bugun aradigimda , yani 6 ay ordayim , bu arada kisa donem olarak gidiyorum , varsa benim donem gidecekler goruselim ...
  • globbers G kullanıcısına yanıt
    bende 2. celp donemi gidiyorum kardes . kisa donem
  • arkadaslar muv ozelligi kara birlikleri sinifi ikmalci yaziyor orada tam olarak ne yapacam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni gelmiş arkadaşlar var ise yorumlarını bekliyoruz.
  • 362. dönemde oradaydım. Sıcak dışında başka bir sıkıntısı olmaz. Mart ayında sıcaktan bayılanlar oluyordu. Eğitimler pek ağır değildir, eğitim alanına götürürler; silahlı silahsız hareketler yaptırırlar bundan ibaret. Yemekler özel bir şirketten geliyor, eh işte denilebilir. Sabah kahvaltısında çıkan salamları ve sucukları yemeni asla tavsiye etmem. Yemekhanedeki musluklardan akan çayı görünce şaşırmayın şimdiden söyleyeyim Ziraat bankamatiğiniz varsa, içine 20-30 lira yükleyerek gidin. Kantinlerde sadece Ziraat banka kardı geçiyor. Ziraat'in asker kartını bana 2-3 gün geç vermişlerdi, o süre boyunca kendi kartımla idare etmiştim. Sigara içiyorsanız, dolabınızda her zaman 1 paket fazladan dursun. Her zaman kantine gitme imkanı olmayabiliyor. Alayın içinde askeri malzemeler satan market de var ama bazı bölüklere çok uzak. Askerliğiniz süresince yolunuz o tarafa 1-2 defa düşebilir bunu unutmamanızda fayda var.
    Döngü süresini hatırlamıyorum ama, amiral denetlemesi geçiren bir alaydır. Umarım gittiğinizde denetlemeye denk gelmezseniz. Ben gittiğimde denk geldim ve canımıza okudular öyle diyebilirim. Ama denetleme geçirmeyen herkes İskenderun'u tatil yeri olarak anlatır. Her gün sıcak suyu vardır. En azından bizim bölük öyleydi. Yeni binalara düştüyseniz 9 kişilik koğuşlarda kalacaksınız, çok rahattır. Diğer koğuşlar 30-40 kişiliktir. 100 küsür kişilik koğuşlar da var tabi, ama onları genelde uzun dönemler kullanır. Siz 2.grup gideceğiniz için alayda uzun dönem çavuşlar hariç, uzun dönem asker olmaz. Çoğu beş para etmez adamdır, 20 yaşında olduğu için size güç gösterisi yapmaya kalkacaktır. Bunun sebebi de bölük astsubaylarının işlerini hafifletmek için çavuşları sizin başınıza salmaları.
    Son hafta ise yemin töreni hazırlıklarıyla geçer. Bütün gün sabahtan akşama kadar tören alanında yürüyeceksiniz. Acıdan topuklarınız, ayaklarınız mahvolacak. Hele yürüyüşten 1 gün öncesi geceye kadar yürütürler.
    Sabah kalk saati 5.15-5.30 arasıdır. 6'da kahvaltıya gidilir. Yanlış hatırlamıyorsam da 12'de öğle yemeği saatiydi.
    Oraya gittikten sonra 10-14 gün arasında usta birlikleriniz açıklanır. 100 askerden anca 2-3 tanesi İskender'unda kalır.

    Aklıma şimdilik bunlar geldi. Merak eden arkadaşlar olursa cevaplayabilirim. Ben 3.bölük Sahil Güvenlik'teydim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rocha -- 22 Temmuz 2017; 9:57:30 >
  • Rocha R kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler paylaşım için.Bir mülakat durumu oluyormuş sanırım buna göre iş verilebiliyormuş.Bu durum sizin döneminizde de oldu mu ?
    Tekrar teşekkürler.
  • Evet mülakat oluyor ama verilen işler bahçıvan, terzi, revirci, yazıcı, berber, gazinocu gibi şeyler oluyor. Gazinoya bakan asker en şanslısı, ama o mutlaka torpilli biri oluyor. Bizde seçmemişlerdi bile, hepimizi sıraya dizdiler o çocuğun adını söylediler ''sen gazinoya bakacaksın'' dediler. Çocuk bütün gün gazinoda tv izledi. Hiç görmedik bile çocuğu. Torpilli işte
    Bunları bölükteki ilk gün astsubay ya da uzman çavuş sorar. Sana tavsiyem bölüğü topladıklarında, sağlıktan anlayan var mı filan diye sorarlarsa mutlaka atla. Ben öyle pişmanım ki. Herkes yalan söyleyip eczanede kalfaydım filan dedi. Ve 3 ya da 4 asker revirci oldu. Bütün gün revir odasında uzman çavuşla birlikte gırgır şamata yattılar, hasta asker olunca onlarla hastaneye gittiler. Bir de geceleri ilaçları dağıtıyorlardı. Mutlaka kendini bir yerlere atmaya çalış, yoksa eğitimler filan bir ihtimal yorabilir. Ne bileyim ''çiçek sulamaktan anlayan var mı filan derlerse'', ''var komutanım bahçemiz var çok ilgilendim'' diye atla hemen. Emin ol her türlü güneş altında eğitimden iyidir. İnanılmaz sıcak bir yer, ve eğitim alanı tamamen açıklık. Siz gittiğinizde uzun dönem olmayacağı için az asker olacak ve bütün sahalar boş olacağı için sizle uğraşma ihtimalleri doğabilir rütbelilerin. En azından bizde öyleydi. 450 asker vardı koca alayda. 5000-6000 gibi bir kapasitesi var düşün yani.
  • Şubat 2017 celbi ve askerliğini bitirmiş olan arkadaşların görüşlerini alsak tazeyken?? Ben devrekaybı gitcem sıkıntı çıkarıyırlar mı? Bir de acemi usta hep iskenderun yazılıydı. Dağıtım oluyor mu kalıyor musunuz usta birliğinde de iskenderunda?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rocha

    Evet mülakat oluyor ama verilen işler bahçıvan, terzi, revirci, yazıcı, berber, gazinocu gibi şeyler oluyor. Gazinoya bakan asker en şanslısı, ama o mutlaka torpilli biri oluyor. Bizde seçmemişlerdi bile, hepimizi sıraya dizdiler o çocuğun adını söylediler ''sen gazinoya bakacaksın'' dediler. Çocuk bütün gün gazinoda tv izledi. Hiç görmedik bile çocuğu. Torpilli işte
    Bunları bölükteki ilk gün astsubay ya da uzman çavuş sorar. Sana tavsiyem bölüğü topladıklarında, sağlıktan anlayan var mı filan diye sorarlarsa mutlaka atla. Ben öyle pişmanım ki. Herkes yalan söyleyip eczanede kalfaydım filan dedi. Ve 3 ya da 4 asker revirci oldu. Bütün gün revir odasında uzman çavuşla birlikte gırgır şamata yattılar, hasta asker olunca onlarla hastaneye gittiler. Bir de geceleri ilaçları dağıtıyorlardı. Mutlaka kendini bir yerlere atmaya çalış, yoksa eğitimler filan bir ihtimal yorabilir. Ne bileyim ''çiçek sulamaktan anlayan var mı filan derlerse'', ''var komutanım bahçemiz var çok ilgilendim'' diye atla hemen. Emin ol her türlü güneş altında eğitimden iyidir. İnanılmaz sıcak bir yer, ve eğitim alanı tamamen açıklık. Siz gittiğinizde uzun dönem olmayacağı için az asker olacak ve bütün sahalar boş olacağı için sizle uğraşma ihtimalleri doğabilir rütbelilerin. En azından bizde öyleydi. 450 asker vardı koca alayda. 5000-6000 gibi bir kapasitesi var düşün yani.

    Kardeş bir de en son giriş ne zaman birliğe? saat 2 de uçak var hataya 1,5 - 2 saat sürüyo bir de hataydan birliğe otobüs de 1 saat sürse arada harcadığın vs işte geliş 7 yi bulacak gibi. Yoksa en son giriş 5 mi yine?
  • Benim gittiğim zaman gece yarısı gelen, ertesi gün gelen o kadar çok oldu ki. Sorun olmaz 7'de girmen ama çok fazla işlemden geçiyorsun ilk gün. Erken gidenler kayıtlarını halletmiş bölüğün önünde ilk gün anlatılan klasik şeyleri dinlerken sen hala işlemlerle uğraşıyor olabilirsin. Ben 12'de teslim olmuştum, işlemlerim bittiğinde saat 6 idi. En kötü ihtimal ise yatağına geç girmen ve sabah 5.30'da kalkman olur.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.