Bildirim
İskenderun'da LPG Dönüşümü Tavsiyesi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Genelde bana brc yada landi renzo öneriyor arkadaşlar.
brc için iskenderun'da köklü otogaz var.
landi renzo için dörtyol'da sönmezsoy, antakya'da kılıç otogaz ile ovalı var.
Birkaç arkadaş adana'da taktırmamı önerdi ama herhangi bir sorun çıktığında veya ayar gerektiğinde Adana uzak gelir diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozcaa -- 27 Temmuz 2011; 8:10:36 > -
O ARACA FİYATI UYGUN BİR KİT İSTERSENİZ KME Yİ ÖNERİRİM NORMAL BİR SİSTEM İSTERSENİZ ROMANO LANDİ RENZO EĞER DÜNYA MARKASI 1. SINIF KİT İSTERSENİZ PRİNS VE TELEFLEX ÖNERİRİM TEM OTO GAZ AYTEKİN USTA
KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ B BLOK 11 NOLU CAD.NO 152/B
GAZİANTEP ŞEHİTKAMİL -
Merhaba arkadaşlar,
Aracıma Ağustos ayında Köklü Otogaz'da Landi Renzo marka dönüşüm kiti taktırdım. İzlenimleri
aktarsam arkadaşlar için yardımcı olacağını düşünüyorum.
Motor kısmı görünüm olarak lpg kiti iyi gizlenmiş olarak takıldı. Motor kısmı olarak görünüm iyi. Bagajda simit yerine
kısa şişman tüp var. Servisin önerisi olarak bu tip taktırdım. Normalde simit taktırmayı düşünüyordum. Bagajın normalde 1/3 ünü kaplayacakken
tüp hortumlarının bagajın tam ortasından açılması bagajın yarısını öldürdü. Normalde arka koltukları yatırıp bagajı büyütmem artık imkansız.
Eski opel corsa'mdaki bagaj kadar kaldıysa iyidir. hatta koltuklar yatılı halde corsa ile daha çok eşya taşıyabilirim
araç benzin ile lpg arasında çekiş gücü olarak pek değişim göstermedi. bu yönde başarılı görünüyor. fakat landi renzo'dan mı yoksa işçilruikten mi
bilmiyorum enjektörlerden çok fazla ses geliyor. araç dizel motorlardan daha gürültülü çalışıyor diyebilirim. aracı bilmeyenler dizel motor olduğunu
zannediyor. bu sesin normal olduğunu söylüyorlar. nette araştırdığım üzere landi renzo nun piyasada en gürültülü çalışan lpg kitlerinden biri
olduğunu öğrendim(1 ay kadar öncesinde araştırma yapmama rağmen ne yazık ki bu ayrıntıyı kaçırmışım)
Araç lpg kiti takıldıkdan sonra 1000 km sonra ayara getirmem gerektiğini söylemişlerdi. bu km'ye yaklaştığında araç ışıklarda durduğumda sönmeye
başladı. sonrasında ayara götürdüm. gerekli ayarlar yapılınca bu sorun düzeldi.
Birkaç ay kullanımdan sonra araç ışıkta durduğumda sönmeye başladı. aynı zamanda depo full olmasına rağmen gaz bitmiş gibi uyarı verip benzine
geçmeye başladı. aynı anda hem gaz hem de benzinin ışığı yanıyor. aracı durdurup tekrar çalıştırdığımda normal bir şekilde benzinde çalışıp gaza
geçiyor. normalde çok sık olmadığı için pek dikkat etmiyordum. fakat geçenlerde kurban bayramı dönüşü 10-15 dakika içerisinde 4-5 defa yapınca
beni çileden çıkardı. aynı zamanda araç hareket halinde iken bile sönebiliyor. bu da çok tehlikeli oluyor. özellikle de eşim aracı kullanırken.
bunun üstüne bu hafta içinde tekrar götürdüm. bir öğlenden sonramı sanayide geçirdim. bir şekilde bir ayar yaptılar. akşam oldu eve döndüm. ama araçta en ufak bir değişim yok. aynı sorunlar devam ediyor. aynı sorun için birkaç defa önceden de gittim ama sorun düzelmedi. sırf bu yüzden aracımı satmayı düşünmeye başladım.
Hafta içi veya hafta sonu tekrar gitmeyi düşünüyorum. sonuçları yazacağım
-
kardeş senın sistemde galiba sıkıntı var bende landirenzo taktırdım.gayette ben memmunum sönmezcan lpg bırdaha bana uğramayacaksın dedı.ayar ılk takıldıgı anda bilgisayarda yapılır dedı bırdaha bozulmaz dedı cok kurcalarsanız daha cok kurcalarsınız dedı o yuzden hiç gerek yok. -
arkadaşlar gelişmeleri buradan aktaracığımı belirtmiştim daha öncesinde. Aracın sönmesi motorda kelebek denilen bir malzeme yüzünden oluyormuş. orası kirlendiği için bu durum oluşmuş. arada bir gaz yememe gibi bir durum yapıyordu. oda ECU'daki bir sorundan dolayı imiş. onu da bir şekilde hallettik. uzun yolda kullanmadım. şu an için aracın sönmesi ile ilgili bir sorun kalmadı.
lpg kitinden halen inanılmaz derecede gürültü geliyor. bu arada ben yeteri kadar bilgim olmadığı için ses enjektörlerden geliyor zannediyordum. anlayan bir abi ile baktık. bana enjektörlerin yerini gösterdi. oradan gelen ses dikkatli dinlenilmediğinde motor sesinden duyulmuyor bile. asıl ses lpg kitinin kendisinden geliyormuş. bu olaydan dolayı birkaç defa köklüye gitmiştim. her defasında önemli bir şey değil deyip göndermişlerdi beni. her zaman gittiğim bir usta vardı. o kelebeği temizlerken sesi duyunca dikkatimi çekti bu yönde. bu parçada sorun var dedi. son zamanlarda aracı pek kullanmadığımdan diğer sorunun(gaz olduğu halde gaz bitmiş gibi sürekli ötüyor sonrasında aracı söndürüp tekrar çalıştırıyorum. araç gazda devam ediyor) devam edip etmediğini bilmiyorum.
bu arada ilginç bir durum daha var. sanırım landi ile landi renzo farklı markalarmış. benim ile aynı kiti taktıran bir kişi kiti 800 tl ye taktırdığından bahsetti. o zamana kadar dikkat etmediğimgaranti belgesini açıp baktım. üzerinde sadece landi yazıyor. landi renzo hiçbir yerinde geçmiyor. bu arada kite 1500 tl ödemiştim. sizce kandırılmış olabilir miyim? bu durumda yapılabilecek bir işlem var mı?
bugün sesten dolayı tekrar aracı sanayiye götürmeyi planlıyorum. bu arada sanayide kime köklü isminden bahsetsem Allah yardımcınız olsun diyorlar. Daha öncesinde bir sürü araştırmama rağmen doğru kişilere yine de ulaşamamışım. Her zaman olduğu gibi kiti taktırdıktan sonra herkes devreye girdi. Niye oraya taktırdın, vs gibi.
-
Merhaba,
Araçta boğaz kelebeği temizlenince sönmeyle ilgili herhangi bir sorun kalmadı. (bu sorunu işinden anlayan başka bir lpg cinin tavsiyesi ile çözdük. köklü nün bu konuda herhangi bir yardımı olmadı. Bu sorun yüzünden 4-5 defa gitmişimdir.)
Ses ile ilgili sorunda, kiti aracın kaportasına bağladıkları için ve de kit gürültülü çalıştığından içeriye yankı yapıyormuş. Şimdi yerini değiştirdiler. Eskisi kadar gürültü gelmiyor. Sadece ışıkta durduğumda sesini duyabiliyorum. Tabi bunu lpg ciye 4-5 defa gittikten sonra yaptırabildik. En son babam ve amcamla birlikte gidince yapmak zorunda kaldılar. Normalde hiç sallamıyorlar. Ben kiti ilk taktırmaya gittiğimde orada bir adam bekliyordu. O adamla da ilgilenmemişlerdi. Sorun sadece benimle ilgili değil. Daha sonra(4-5 ay sonra) adamı çarşıda gördüm. Dertleştik biraz. o da benim gibi hafta sonlarını sanayide geçirmek zorunda kalmış.
Gaz bitmeden otomatik olarak benzine geçiş de olmaz oldu. Yalnızca gaz azaldığında yapıyor. O da normaldir sanırım.(bu sorun araçtaki elektronik donanımdan da kaynaklanmış olabilir.)
-
Bizde hyundai i20 alıp lpg dönümü yapmak istiyoruz nereyi önerirsiniz iskenderun veya dörtyolda ? -
quote:
Orijinalden alıntı: Augias
Bizde hyundai i20 alıp lpg dönümü yapmak istiyoruz nereyi önerirsiniz iskenderun veya dörtyolda ?
İskenderun'da uzak durun. Köklü falan çoğu hikaye. Adana'da 2-A mühendisliğe gidin BRC taktırın. 4-5 senedir en ufak bir şikayetim olmadı. Adana'ya git gel 250-300 km. Dönüşüm yaptırmak için fazlasıyla değer. Çünkü kullanacaksınız bunu sonuçta sorunsuz olmalı. Haliyle sorunsuz olunca da arızası da olmaz Adana'ya gitme korkusu da yaşamazsınız:).
Giderken randevu alın nette var telefonları. Tavsiyedir şiddetle.
Not: Ben de İskenderun'dayım. 2-A Mühendislik veya BRC ne ahbabım ne akrabam ne de babamın oğlunun firmasıdır:)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X