Şimdi Ara

İşkembe Çorbası Tarifi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Donanımhaber forumunda işkembe çorbasını sevenlerin çok olduğunu düşündüm ve paylaşmak istedim. :) Kurbandan sonra bu tarife göre yapmıştım ilk defa ve güzel olmuştu. Denemenizi öneririm , eğer şuna dikkat et diyebileceğiniz bir şey varsa herkese yardımcı olmuş olursunuz.

     İşkembe Çorbası Tarifi


    Malzemeler:

    1 kilo temizlenmiş işkembe
    2 yemek kaşığı un
    2 adet yumurta sarısı
    1 adet limonun suyu
    1 kahve fincanı sirke
    1-2 fincan su
    4 diş sarımsak
    Tuz
    Kırmızı pul biber
    2 yemek kaşığı tereyağı
    4 diş sarımsak (haşlarken kullanacağız)
    Yarım adet limonun suyu (haşlarken kullanacağız)

    İşkembe Çorbası Tarifi:

    Temizlenmiş haldeki işkembemizi bol su içerisinde birkaç kere yıkıyoruz. Ocağımıza bir tencere alıyoruz ve işkembemizi koyuyoruz. Üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekliyoruz ve limonumuzun yarısının suyu ile, 4 diş doğranmış sarımsağımızı ilave edip, haşlıyoruz. Haşlarken limon suyu ve sarımsak kullanma nedenimiz renginin ve tadının çok daha iyi olması içindir.

    İşkembemizi yumuşayana kadar haşladıktan sonra delikli bir kepçe yardımıyla çıkartıp, elimizi yakmayacak sıcaklığa kadar soğutuyoruz. Sonra küp küp doğruyoruz. İşkembemizin haşlama suyunu süzüyoruz ve başka bir tencere içerisine alıp, kaynatıyoruz. Suyumuz kaynarken, bizde işkembe çorbamızın terbiyesine geçiyoruz. Bir kap çıkartıyoruz ve içerisine 2 yemek kaşığı unumuzu, 1 adet limonumuzun suyunu, 2 adet yumurta sarımızı ve 1-2 fincan kadar suyumuzu alıp, topaksız ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpıyoruz. Kaynaması için ocağa aldığımız işkembe suyumuzu bu karışıma yavaş yavaş, karıştırmayı bırakmadan ekliyoruz. Bütün kaynamış suyumuzu ekledikten sonra, kabımıza küp küp doğradığımız işkembemizi de alıyoruz ve biraz karıştırıyoruz. Ardından ocağa alıyoruz ve damak tadımıza göre tuzunu ekliyoruz.

    Ocağımızın altını açarak 5 dakika kadar çorbamızı kaynatıyoruz. Bu sırada 4 diş sarımsağımızı dövüyoruz. Çorbamızı kaynattıktan sonra servis kaselerimize alıyoruz ve kaselerimize dövülmüş sarımsaklarımızdan koyuyoruz. Ocağımıza küçük bir sos tenceresi alıyoruz ve içerisine tereyağımız ile kırmızı pul biberimizi alıp, kızdırıyoruz. Kaselerimizin üzerine gezdiriyoruz ve çorbamızı servise sunuyoruz. Eğer işkembe çorbasında sirke tadını seviyorsanız en son kaselerinize sirkede ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Kaynak :http://www.tarifistan.com/iskembe-corbasi-tarifi/







  • Çok defa işkembe çorbası yapmışımdır.

    Tarifde bir sıkıntı yok ancak genelde bu tariflerde süre bilgisi olmaması beni hep sinirlendirir.

    "Kaynatıyoruz". Hangi ateşte? Ne kadar? yarım saat mi? 3 saat mi belli değil. Bu işkembe de öyle birşeyki,
    az haşlasan çorbanın tadı olmaz ve ağzına sert sert gelir. Biraz fazla haşlasan bu defa taneleri suyunda erimeye geçer.

    Bir de düdüklü tencere kısmı atlanmış. Ben ilk haşlama ve terbiyeli haşlamayı düdüklüde 1 saat ve yarım saat şeklinde yapıyorum.

    Son birşey, işkembenin kokusunu çok sevmeyenler için, ben ilk haşlamaya biberiye ve fesleğen de koyuyorum. Kekik, defne yaprağı vs. de olur.

    NOT: Mümkünse bu çorba kesinlikle bir gün önce yapılmalı. Bekledikçe güzelleşiyor mübarek.
  • Bu çorbanın üzerine pul biber dökmeden içemiyorum miğdem almıyor. Eminim birçok kişi de böyle içiyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.