Dağıt komutu verildiğinde 52 Kağıdı rastgele ve farklı şekilde 4 oyuncuya dağıtıp (kişi başı 13 kağıt) hangi oyuncunun hangi kağıdı aldığını gösteren konsol uygulamasını nasıl yazacağız? |
Bildirim
Dağıt komutu verildiğinde 52 Kağıdı rastgele ve farklı şekilde 4 oyuncuya dağıtıp (kişi başı 13 kağıt) hangi oyuncunun hangi kağıdı aldığını gösteren konsol uygulamasını nasıl yazacağız? |
Hangi dilde? OOP mantığıyla yoksa fark etmez mi? Aklıma ilk gelen player diye bir nesne oluşturursun. holdItem diye array tanımlarsan 13 büyüklüğünde. Sonra handOut diye bir fonksiyon tanımlarsan ve 1'den 52'ye kadar sayıları random şekilde oyunculara dağıtır. Kart oyunu pek oynamıyorum ama sanırım her oyuncuya sırayla dağıtılıyor. Yani birine 13 kağıt verdikten sonra diğerine geçmiyor. O yüzden sırayla dağıtmak için sıraya sokarsın oyuncuları. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökşen PASLI -- 30 Mayıs 2021; 21:46:46 > |
OrderBy ile randomness sağlanacağına ikna olacak birini bulması lazım. Ben ikna olmadım. Bir de Deste neden büyük harfle başlıyor? reference type değil, namespace değil, method değil.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |