Şimdi Ara

İsis de tasarım için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abilerim acil yardımınız lazım.Aşağıdaki devre verilmiş ve şu açıklamalar yapılmış.

Şekil 6.2.a'da ki devreyi kurun.Daha sonra aşağıda verildiği şekilde v1(t) gerilimini ayarlayın.Bu ayarlamayı yaparken osiloskop ekranındaki işaretin periyodundan faydalanmanız gerektiğini unutmayın.
    şekil 6.2.b'de verilen devrede VR3 gerilimini v1(t) ve v2 cinsinden elde ediniz.Zamana göre değişimini çiziniz ve osiloskop ekranındaki değişimle karşılaştırınız.

Bu açıklamalar var ama ben osiloskobun tam olarak nasıl kullanıldığını bilmiyorum ve isisi yeni öğreniyorum.Bana bir yardımcı
    olun lütfen.Yarın lab. için similasyon vermem lazım.

• Yok mu bi yardımcı olabilcek.
  • Osiloskop kendinden ground a bağlı. 4 tane kanal var. Bunları hangi noktanın gerilimini izlemek istiyosan oraya bağlıyorsun doğrudan. Ama devredeki groundları koymayı unutma kesinlikle. V1t 2000 Hz frekansında bir alternatör, V2 de 5V bir pildir. V1(t) için alternator yazarsan çıkar. Alternatörü ekledikten sonra üzerine çift tıklarsan özellikleri gelir, oradan genliğini ve frekansını değiştirebilirsin. V2 için battery ya da cell yazarsan çıkar. Dirençleri falan eklersin. CH1 yazan yere de osiloskopun 1. kanalını bağlayacaksın yanılmıyorsam.
  • reddragon64301 R kullanıcısına yanıt
    Hocam devreyi kurdum.Çalıştırdım osiloskop ekrani geldi.Bu grafigin pdf çıktısını nasıl alabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PDF çıktısının nasıl alınacağını bilmiyorum . Lakin PrintScreen yaparak word dökümanına ekleyebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.