Şimdi Ara

Isınmak için gazyağı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
44.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar merhaba, malum dogalgaz ve elektrige gelen zamlardan sonra takviye amacli alternatif isinma yollarini arar olduk. Eskiden de kullandigimiz zibro kamin sobasindan edindim bende bir tane.

Ancak gazyagi bulmak cok sorun oluyor, anadolu yakasinda bildiginiz benzinci falan var mi gazyagi satan? tesekkurler.

• İlahi yav.
    Şu zamlar insanları nelerle uğraştırır oldu.Kullanırken dikkat et sonrasında çok baş ağrısı yapar o sobalar.Bacası olmadığından sık sık ortamı havalandır.
  • astarı yüzünden pahalıya gelecek.
  • maalesef zamlar feci oldu evet.

bunun ozelligi tam yanma sagladigindan dolayi kesinlikle koku vs. olusmuyor (tabi gaz yagi kalitesi de onemli), sadece kapatirken ve ilk calistirmayi balkonda yapmak onemli.

quote:

Orjinalden alıntı: cetvel

İlahi yav.
    Şu zamlar insanları nelerle uğraştırır oldu.Kullanırken dikkat et sonrasında çok baş ağrısı yapar o sobalar.Bacası olmadığından sık sık ortamı havalandır.

F e l l i n i, astarı yuzunden pahaliya gelmeyecek (gaz yagi satan bir yer bulabilirsem), cunku sobanin kendisini oldukca ucuza aldim ve bize inanilmaz dogalgaz faturasi geliyor.
  • Zibro ile temasa geçerseniz orjinal gazı ithalatı yapıldı.Şu anda iç depoya girdi.İstanbul bölgesi ile ilgili PVG holding Türkiye ile irtibata geçebilirsiniz.Tel: 232-4615101 veyawww.zibro.com veya pvgturkey@zibro.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

Zibro ile temasa geçerseniz orjinal gazı ithalatı yapıldı.Şu anda iç depoya girdi.İstanbul bölgesi ile ilgili PVG holding Türkiye ile irtibata geçebilirsiniz.Tel: 232-4615101 veyawww.zibro.com veya pvgturkey@zibro.com

tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin
  • Bunun için buradayız.Yardımcı olduysak ne mutlu bize!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kışın ısınmak için konyak ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu zibro kaminden bende de var geçen kış kullandım .
    şimdi olay şu :
    gazı tam yakma dümeni , fitili çok çıkarmakla oluyor, üst kısmındaki şömine bölümünden (cam bölüm) alevler görünecek şekilde çıkarıyorsunuz fitili. 3 saatte bir depo gazyağını içiveriyor, astarı yüzünden pahalıya geliyor.

az yaksın derseniz, kısıyorsunuz fitili, şömine kısmından ( camlı kısım ) az bir alev görünüyor, bu sefer de koku yapıyor meret.

bunun alt tepsisine tekerlekler taktırmayı düşündüm. dışarı içeri çıkarıp getirirken kolay olsun diye. hani kalorifer tekerleklerinden . aldım da hatta 4 tane.
    sonra kullanmaktan vazgeçtim komple.
    bu ne arkadaş, ne elektriği ne termiği, kullanım maliyeti çok fazla ve zahmetli.
    diğer zibro kamini olan arkadaşlarla görüş birliğine vardık ki, bu meretin kullanımı elektrikten daha pahalı, ve maliyet/etkin kullanmak istiyorsanız, gazyağının neredeyse bedava verildiği türkmenistan'da kullanmanız yerinde olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcoupe -- 22 Ekim 2008; 19:59:01 >

• guzel bir aciklama olmus, tesekkurler keske o kadar ucuz olsa gercekten bu tur yakitlar..

quote:

Orjinalden alıntı: blackcoupe

bu zibro kaminden bende de var geçen kış kullandım .
    şimdi olay şu :
    gazı tam yakma dümeni , fitili çok çıkarmakla oluyor, üst kısmındaki şömine bölümünden (cam bölüm) alevler görünecek şekilde çıkarıyorsunuz fitili. 3 saatte bir depo gazyağını içiveriyor, astarı yüzünden pahalıya geliyor.

az yaksın derseniz, kısıyorsunuz fitili, şömine kısmından ( camlı kısım ) az bir alev görünüyor, bu sefer de koku yapıyor meret.

bunun alt tepsisine tekerlekler taktırmayı düşündüm. dışarı içeri çıkarıp getirirken kolay olsun diye. hani kalorifer tekerleklerinden . aldım da hatta 4 tane.
    sonra kullanmaktan vazgeçtim komple.
    bu ne arkadaş, ne elektriği ne termiği, kullanım maliyeti çok fazla ve zahmetli.
    diğer zibro kamini olan arkadaşlarla görüş birliğine vardık ki, bu meretin kullanımı elektrikten daha pahalı, ve maliyet/etkin kullanmak istiyorsanız, gazyağının neredeyse bedava verildiği türkmenistan'da kullanmanız yerinde olacaktır

• Arkadaşlar Zibro Belçikada kendi tesislerinde ürettiğ özel soba yakıtını Türkiye de ilk defa piyasaya sunuyor.Koku yok,zaten kendisini bile koklasanız gaz gibi değil.Enerji verimliliğide çok daha yüksek.Tabiki daha önceki yazılardada yazdığım gibi Klima ve doğalgaza göre tüketim yüksek olabilir,ama ufo ve benzeri elekttrikli sobalardan daha ekonomiktir.Birde çok soğuk iklimlerde dahi çok mükemmel iş yapar.Yinede alternatif bir ısıtıcı olarak kullanılması daha doğru olur.20 lt.orjinal gaz 70 ytl civarında satılacak.20 m2 lik bir alanda kullanılacak bir soba 5 saatte yaklaşık 1 lt harcıyor.Yani 5 saatte 3,5 ytl.Bu hesaba bakarak kullanmayı düşünün derim.

Ayrıca elinde eskiden sobası bulunan arkadaşlar yeni orjinal yakıtla kullanmak isterlerse mutlaka sobalarınıza bakım yaptırmanızı tavsiye ederim.Özellikle Fitilini yenileyin derim.Verimli ve kokusuz yanma için gerekli.
  • evet, cok haklisin. ozellikle fitili degistirince yanmasi konusunda haklisin.
    bende degistirdim ve inanilmaz fark etti. bostancidaki shell'in tam karsisinda yetkili teknik servisi var, oradan aldim. bilginize

quote:

Arkadaşlar Zibro Belçikada kendi tesislerinde ürettiğ özel soba yakıtını Türkiye de ilk defa piyasaya sunuyor.Koku yok,zaten kendisini bile koklasanız gaz gibi değil.Enerji verimliliğide çok daha yüksek.Tabiki daha önceki yazılardada yazdığım gibi Klima ve doğalgaza göre tüketim yüksek olabilir,ama ufo ve benzeri elekttrikli sobalardan daha ekonomiktir.Birde çok soğuk iklimlerde dahi çok mükemmel iş yapar.Yinede alternatif bir ısıtıcı olarak kullanılması daha doğru olur.20 lt.orjinal gaz 70 ytl civarında satılacak.20 m2 lik bir alanda kullanılacak bir soba 5 saatte yaklaşık 1 lt harcıyor.Yani 5 saatte 3,5 ytl.Bu hesaba bakarak kullanmayı düşünün derim.

Ayrıca elinde eskiden sobası bulunan arkadaşlar yeni orjinal yakıtla kullanmak isterlerse mutlaka sobalarınıza bakım yaptırmanızı tavsiye ederim.Özellikle Fitilini yenileyin derim.Verimli ve kokusuz yanma için gerekli.

• bugün doğalgaza %22 zam geldi. bana kalırsa şu an için en iyisi A+ inverter klimalar.
  • Auer gaz sobası kullanıyordum. Mükemmel ısıtıyordu.
    Ancak gazyağı bulmak sorunu dışında fiyatı da çok yükselince klimaya geçtim.
    Ama gaz sobasından aldığım verimi hiçbir zaman klimadan alamadım.
    Fiyatı ekonomik olsa ve kolay bulunsa yine gaz kullanırım.
    Şu an soba ve boruları duruyor. Kullanmak isteyen olursa vereyim dedim kimse talip olmadı.
    Artık yoldan geçen bir hurdacıy vereceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: engink

bugün doğalgaza %22 zam geldi. bana kalırsa şu an için en iyisi A+ inverter klimalar.

selam

a) bugunku elektrik fiyatıyla inverter a+ bir klima gunde 5 saaten (19.00-24.00 sarasi) ayda kaç lira ELEKTRİK faturasi getirir ?
    b) bugunku elektrik fiyatıyla standart inverter olmayan bir klima gunde 5 saaten (19.00-24.00 sarasi) ayda kaç lira ELEKTRİK faturasi getirir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

quote:

Orjinalden alıntı: engink

bugün doğalgaza %22 zam geldi. bana kalırsa şu an için en iyisi A+ inverter klimalar.

selam

a) bugunku elektrik fiyatıyla inverter a+ bir klima gunde 5 saaten (19.00-24.00 sarasi) ayda kaç lira ELEKTRİK faturasi getirir ?
    b) bugunku elektrik fiyatıyla standart inverter olmayan bir klima gunde 5 saaten (19.00-24.00 sarasi) ayda kaç lira ELEKTRİK faturasi getirir ?

Bu konu için kullanılacak mekan m2 si,iklim koşulları,bina konumu(çatı,ara kat,kuzey,güney dış cephe boyutuvs) durma göre değişiklik çok farklı olabilir.ama gerçek olan şu Marmara,Ege ve Akdeniz bölgeleri için Kömürden sonra en ekonomik ısıtma aracı Klima,tabi kalite olacak.Kömürün isini pisini,boya badanasına değip değmiyeceğinede bakmak lazım.

• anlamadım,kömürmü daha ekonomik klimadan,ya işi bilmiyorsunuz yada matemetik bilmiyorsunuz,

size hesap kendimden örnek 1 ayda evde bütün herkes çalışıyorken 10 torba kömür kullanıyordum izmirde,şu an bende eşimde emekliyiz evde 15 torba kömür kullanıyordum ama klimaya geçince dünya varmış dedik hesap ortada 15 torba kömür 135 tl ve 50 tl tahta parçası bunları tutuşturmak içinde gaz parası yaklaşık 200 tl ve bu para sadece tek odayı ısıtmak içindi,şimdi bakalım klimaya daıkın 9000 btu ınverter sadece günde 20 saat çalışma sonucu elektrik 20 kuruş siz hesaplayın ayda en fazla 48 tl ee ne oldu kömür ucuz lafı eger siz para gütmesin ben ayda 5 torba kömürle çıkarırım derseniz onu klimadada yaparsınız gece kaparsınız iki bataniye örtesiniz gündüz komşuya yada güneş gören yere falan filan işin özü klima şu an en ekonomik ısınma yolu,ve benim 2 evimde 4 klima var,başka konudada yazdıgım gibi.

• quote:

Orjinalden alıntı: hym

anlamadım,kömürmü daha ekonomik klimadan,ya işi bilmiyorsunuz yada matemetik bilmiyorsunuz,

size hesap kendimden örnek 1 ayda evde bütün herkes çalışıyorken 10 torba kömür kullanıyordum izmirde,şu an bende eşimde emekliyiz evde 15 torba kömür kullanıyordum ama klimaya geçince dünya varmış dedik hesap ortada 15 torba kömür 135 tl ve 50 tl tahta parçası bunları tutuşturmak içinde gaz parası yaklaşık 200 tl ve bu para sadece tek odayı ısıtmak içindi,şimdi bakalım klimaya daıkın 9000 btu ınverter sadece günde 20 saat çalışma sonucu elektrik 20 kuruş siz hesaplayın ayda en fazla 48 tl ee ne oldu kömür ucuz lafı eger siz para gütmesin ben ayda 5 torba kömürle çıkarırım derseniz onu klimadada yaparsınız gece kaparsınız iki bataniye örtesiniz gündüz komşuya yada güneş gören yere falan filan işin özü klima şu an en ekonomik ısınma yolu,ve benim 2 evimde 4 klima var,başka konudada yazdıgım gibi.

Ben kömürüde klimayıda çokçok iyi biliyorum.Bu konudaki yazmış olduğunuz kelimeleride kınıyorum.Biraz daha seviyeli yazarsanız iyi olur.9000 btü lük alan yani 10-15 m2 lik alanda İzmir gibi bir yerde ayda 15 torba kömür yakıyorsanız demekki sıcağı çok seviyorsunuzdur.Zaten şunuda iddaa etmedik,kömür illede daha ucuzdur diye.Tabi yinede İzmir de oturan arkadaşlar yazsın derim.15 m2 lik alanda sizin hesaba göre 1,5 tona yakın kömür gitmesi lazım.bana biraz çok geldi.Hele ki ayda 50 ytl tahta parçası biraz abartı.Ben bunları insanlar kömür yaksın diye yazmıyorum ama karşılaştırmayıda doğru yapalım.Boya badana ,toz pis işin içine girerse Klima mutlaka daha iyi,kaldıki yazıda var bu işin,hele hele EGE ve Akdeniz de şart gibi.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hym

anlamadım,kömürmü daha ekonomik klimadan,ya işi bilmiyorsunuz yada matemetik bilmiyorsunuz,

Ben kömürüde klimayıda çokçok iyi biliyorum.Bu konudaki yazmış olduğunuz kelimeleride kınıyorum.Biraz daha seviyeli yazarsanız iyi olur.9000 btü lük alan yani 10-15 m2 lik alanda İzmir gibi bir yerde ayda 15 torba kömür yakıyorsanız demekki sıcağı çok seviyorsunuzdur.Zaten şunuda iddaa etmedik,kömür illede daha ucuzdur diye.Tabi yinede İzmir de oturan arkadaşlar yazsın derim.15 m2 lik alanda sizin hesaba göre 1,5 tona yakın kömür gitmesi lazım.bana biraz çok geldi.Hele ki ayda 50 ytl tahta parçası biraz abartı.Ben bunları insanlar kömür yaksın diye yazmıyorum ama karşılaştırmayıda doğru yapalım.Boya badana ,toz pis işin içine girerse Klima mutlaka daha iyi,kaldıki yazıda var bu işin,hele hele EGE ve Akdeniz de şart gibi.

bende sizi insanları ilk mesajınızdaki yanıltıcı üslubunuzdan dolayı kınıyorum,ben cimri degilim aynı sıcaklıgı seviyorum oda 24-26 derece oldumu bana tamam bir torba kömürün ne kadar gittigi belli bir torba kömür eger çalışansanız 3 gün gider ama evde oturuyorsanız 2 gün bunun lamı cimi yok göçmen gibi kömürden kısıp doktora veremem,arada uçurum var klima daha ekonomik,kullanmayı bilenlere.

• elektrikli isiticilara ya cok yuksek vergi gelecekmis ya da ithalatinin sınırlandırılmasi soz konusuymus.

bu arada zibro kaminin kendi gazyagi saticilarina gelmis, 18 litresini 65 ytl'ye satiyorlar. istanbul'da bulmak zor ama baska yerlerde daha kolay bulunuyor benzicilerde daha ucuza gazyagi bulmak.
  • Orjinal Belçika dan ithal edilen ZİBRO EXRA yakıt şu anda 20 lt. bidonlarda 70 ytl den satılmaktadır.İzmir de mevcut şu anda, nakliye sorunu çözülünce diğer illerede ulaşacak fakat nakliye farkı olabilir.Çünkü İzmir e geliyor direk,gümrükleme İzmir de.Detaylı bilgi ileriki günlerde sunacagız.Taklit olan ürünlerden sakının.Orjinal ürünlerde Bidonun ön tarafında kapağın alt kısmında PVG kabartma logosu var.Bidon açı mavi rekte.Resminide eklerim yakın zamanda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.